phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
s
s

George Kaatee

-
“I did it my way”

Uitvaartinformatie

De plechtigheid voorafgaande aan de begrafenis zal plaatshebben in de aula van crematorium Haagse Duinen, Wijndaelersingel 1, (voorheen Ockenburghstraat 29) te Den Haag, op woensdag 5 december om 12.00 uur.

Na de plechtigheid is er gelegenheid om met elkaar samen te zijn in de ontvangkamer van Haagse Duinen.

Aansluitend zullen wij George begraven in besloten familiekring.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor George Kaatee

Deel deze pagina
Lieve George Kaatee

Wat verdrietig om dit bericht in mijn mailbox te vinden.

Ik heb altijd vreselijk genoten van jouw gezellige aanwezigheid en ook zeker van jouw mooie spel tijdens de tours met de DSCband. 

Ik wens de familie, je vrouw en je broer Frits en de leden van de DSCband veel sterkte met dit verlies.

Denk met liefde aan je terug, we'll meet again,

don't know where, don't know when.....

 

Liefs Joke van der Hoek

Joke van der Hoek (zangeres)
herinnering

George en ik hebben ongeveer een jaar samen gespeeld in de Down Town Jazzband. Dat was rond 1974. In die periode hebben we ook een trip gemaakt achter het toenmalige ijzeren gordijn. George zijn inbreng was behalve zijn muzikaliteit ook een onverwoestbaar goed humeur, ook bij de langdurige tocht van Berlijn naar Dresden, in een oncomfortabele oude legerbus. Ik heb alleen maar heel goede herinneringen aan George. Roefie

Roefie Hueting
Een waardig collega

George was een fijn collega op het Koorenhuis.  Hij als jazz musicus en ik als orkest slagwerker. Vele vergaderingen hebben we samen doorstaan als hoofddocent. 

Rust zacht 

 

Ruud Mourik
Discografie

Mijn eerste contact met George was in de jaren 60 en liep via Jan Burgers, ooit leider van de New Orleans Syncopators en later via Frits Louwerens. Het contact werd pas intensiever toen George bij de DSC Band ging spelen. Hij was altijd even vriendelijk en behulpzaam. Uiteindelijk heb ik een George Kaatee Discography gepubliceerd in mijn Eurojazz Discos serie (No.73) en die ook op George's website werd geplaatst. Mijn laatste ontmoeting was op een Dr. Jazzdag in Wageningen. Ik zal hem zeker missen. Familie en vrienden veel sterkte gewenst! Ik zal George herdenken op maandag 10 december a.s. in mijn radioprogramma "Jazz Session", via RTV Hattem.

Gerard Bielderman
Dank!

Ik heb veel geleerd van George en ik ben vast niet de enige aan wie hij een muzikaal estafette-stokje heeft doorgegeven.

In mijn ogen leef je dan voort.

George: Dank!

Susie & Ton van Bergeijk-Galloway
Dankzij George in de hitparade en op TV

Ik mocht, als student in Leiden en amateur tubaist, wel eens met George spelen en de meest gedenkwaardige schnabbel was met "Ome Jan en de Haegsche Bluf Band" een door Peter Koelewijn verzonnen commercieel project met de zingende portier van de NOS, begeleid door een looporkest waarvoor George was benaderd die vervolgens ook Frits, Pim, Henk Rijnberg, Cees van den Heuvel en mij had uigenodigd. Het door ons opgenomen "Zweer Bij De Knop Van De Deur" stond enige weken in de Nederlandse Top10 en klonk de gehele zomer (was het 1976?) overal op de radio. Bovendien gingen we ermee door het land en kwamen we op de televisie in het TROS zomerprogramma "Op volle toeren" samen met coryfeeën zoals Johnny Jordaan, Lennie Kuhr, Ria Valk en anderen. Unieke herinnering uit het begin van mijn muzikale leven - helemaal aan George te danken!
Het staat nog steeds op YouTube maar voor de TV opnames was George verhinderd zodat Flip Robers zijn plaats innam en George's "playback" trombone geluid perfect invulde!

Hans Eekhoff
George trombone meester

Frits en familie gecondoleerd met het verlies. Ik weet zeker dat de gehele traditionele jazzwereld en daar buiten George zeer zal missen.

Ik heb weinig contact met hem gehad, maar hem altijd muzikaal gevolgd, en muzikale oplossingen van hem nagespeeld als dat uitkwam.

George was een van de weinige echte voorbeelden voor trombonisten die speelden in de traditionele jazz stijl.

 

Louis Bink
R.I.P. George Kaatee

Lieve mensen, veel sterkte gewenst met het overlijden van George.

Hij was meer dan 50 jaar het toonbeeld van "een echte trombonist".

Iemand ,die het instrument bespeelde op een manier waarvoor de toeter gebouwd was.

Ik heb veel van hem geleerd.

En...zal hem nog veel beluisteren.

Vaarwel George....en bedankt!

Groet,

Thomas

Thomas en Francel Hipp
R.I.P. George!

We hadden dezelfde trombone leraar en hebben regelmatig samen gespeeld en gesnabbeld eind jaren '60. Elk jaar belden we op 23 januari (onze gezamelijke verjaardag). Ik zal je missen George. Familie en vrienden sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

René Laanen
Vakman GEORGE

Hij heeft een duidelijke toon gezet binnen de wereld van de klassieke jazz in Nederland. Een vakman met ambitie en inzicht!

Zijn didactische kwaliteit werd alom geprezen, getuige de waardering van aankomende muzikanten.

Ik heb met plezier 2 jaren onder zijn leiding mogen spelen.

Ik zal hem niet vergeten.

BERT VOGELZANG