phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Omslagfoto
Afbeelding

Marthy Hoffman

-
Ein Freund ist ein Mensch,
der dich mag,
obwohl er dich kennt.

Uitvaartinformatie

Er is gelegenheid tot afscheid nemen van Marthy in het CUVO uitvaartcentrum Haagse Duinen, Wijndaelersingel 1 (voorheen Ockenburghstraat 29) te Den Haag, op zondag 31 maart van 13.00 tot 13.45 uur.
Wij herdenken Marthy in de aula van crematorium Haagse Duinen, Wijndaelersingel 1 te Den Haag, op woensdag 3 april om 09.30 uur.
Aansluitend is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de ontvangkamer van het crematorium.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Marthy Hoffman

Deel deze pagina
Geachte families Hoffman, Langs deze weg wil ik u van Harte condoleren met her verlies van Marthy.
Aart van Rijn Katwijk
Via deze weg wil ik u van harte mijn medeleven betuigen met het overlijden van Marthy, een oud collega uit de tijd dat ik bij BMW Nederland werkte. Heel veel sterkte toegewenst voor de komende tijd.
Aart van Rijn Sirius 30 2221 NB Katwijk
Marthy

Geachte Familie, heel veel sterkte met het verlies van Marthy.

Marthy was voor mij altijd een fijne collega met wie ik vele jaren samen heb mogen werken zowel bij BMW N.L als binnen BMW Den Haag

Joost. Marijn. Iris.Rosanne. Chantal. Gijs en Teun heel veel sterkte.

 

J.Mars
Bedankt Marthy

Familie Hoffman,

Marthy was een fijne collega afgelopen 37 jaar. (We zijn beiden  zo'n beetje gelijk gestart bij BMW in de Parkstraat, Marthy net iets eerder),

Marthy als techneut, ik in de Automatisering. Ook later toen Marthy in dienst was bij BMW den Haag, hadden we nog regelmatig met elkaar te maken.

Als m'n auto op donderdagavond een servicebeurt kreeg, kwamen de onderdelen altijd bij Marthy binnen.

Goeie ouwe tijden!

Marthy bedankt voor de mooie tijd.

Familie veel sterkte.

Met hartelijke groeten,

Kees van der Voort

 

Kees van der Voort
Herinneringen aan Marthy

Lieve Iris, Marijn en Joost,

Hoewel ik de laatste jaren Marthy niet meer zo vaak heb gezien, heb ik met name aan vroeger goede herinneringen. Vandaag had ik het na de dienst al even over de keer dat ik met jullie naar het strand ging. We waren weer gezellig met zijn vieren op pad toen het mij een leuk idee leek om vanaf een golfbreker een sprong te wagen over het water. Ik redde het niet, viel in het ondiepe water en schijn volgens Iris gezegd te hebben: 'Gelukkig heb ik wel mijn zwemdiploma!'. Vervolgens ging ik met mijn natte kleren op de achterbank van de BMW, want zolang als ik me kan herinneren was dat de wagen waar jullie in reden. In de BMW gingen we naar jullie huis om droge kleren van Joost te halen. Kleren die ik later waarschijnlijk toch in mijn kast terug zou vinden, want Joost was dan wel jonger dan ik, maar ook een kop groter en wat hij niet meer pastte ging daarna vaak door naar mij.

Ik vond zijn passie voor auto’s altijd erg fascinerend en omdat ik zelf met mijn vader Formule 1 keek konden we daar weleens over praten. Je zag zijn ogen dan oplichten. Ik weet nog goed dat jullie eens bij ons op visite waren in de Coornhertstraat en dat Marthy kwam aanrijden in een BMW cabriolet. Een grijze met rode leren bekleding en stoelverwarming. Ik vond het geweldig en Marthy bood aan om met mij een rondje te gaan rijden. Ik vond het als kleine jongen natuurlijk super om in die wagen door Den Haag te rijden maar ik weet zeker dat Marthy er minstens net zo van genoot.

Verder herinner ik me de droge grapjes die hij maakte. En dan niet allemaal tot in detail maar meer de manier waarop hij dat deed. Er is echter een grap die ik me nog wel goed kan herinneren. Ik was een keer met jullie naar een of ander museum waar je van alles kon beleven, o.a. op het gebied van elektronica en communicatie. Als het goed is was dit allemaal geregeld via Marthy zijn werk, want ik kreeg net als Joost een sticker op mijn trui geplakt met daarop Hoffman. Ik vond dit erg vreemd maar ook wel grappig, die dag was ik Daan Hoffman. Er stond daar een fax apparaat dat je mocht uitproberen. Dus maakte ik een kleine tekening en verstuurde ik een fax van het ene naar het andere fax apparaat aan de andere kant van de ruimte. Nadat ik dit had gedaan boog Marthy naar mij voorover en zei hij met een serieus gezicht: 'Weet je wel wat dat kost...?' Ik schrok me rot en heb daarna behoorlijk zenuwachtig rondgelopen. Ik verwachtte elk moment te worden aangesproken door medewerkers van het museum om van hen een rekening te krijgen. Ik heb daar later, toen ik doorhad dat Marthy mij in de maling had genomen, erg om moeten lachen. Marthy had een goed gevoel voor humor.

Dit zijn maar een paar van mijn herinneringen maar ik kijk op allemaal met een grote glimlach terug. Hij was een lieve man en we zullen hem missen. Heel veel sterkte gewenst in de komende tijd.

Daan London
vriendschap

Menig bezoekje aan Marthy begon met ´hè gezellig, jij zeker ook een wijntje?' De wijntjes werden meestal in de keuken opgedronken hangend aan de keukentafel en bij mooi weer in de tuin. Meestal volgde na een tijdje de vraag, 'Jij hebt toch ook nog niet gegeten?' Waarna we dan op de fiets sprongen richting Joris en de draak of lopend naar Thai, Italiaan of toko.

Dat samen eten deden we al in de pr. Hendrikstraat waar iedereen die er woonde één keer in de week een kookbeurt had om vervolgens daarna gezamenlijk te eten in de serre. 24 Maart 1984 was de eerste keer dat ik in de pr. Hendrikstraat kwam. Die avond was er een feest en ik leerde Marthy, zijn zus Margriet en de andere bewoners kennen. Marthy woonde op zolder en Louis, waar ik een relatie mee kreeg, op de eerste verdieping. Louis en ik vertrokken later naar de van Goghstraat waar Marthy 2 tot 3 keer in de week bij ons kwam eten i.v.m. avondstudie aan de HTS. Ik weet nog heel goed, met aardappels deed je Marthy geen plezier. Dat was een fantastische tijd.

Vaak heeft Marthy geholpen o.a. door de bus van BMW te regelen voor de verhuizing van mijn ouders, bij de aanschaf van onze eerste auto en veel later bij de aanschaf van de eerste auto voor Merel.  

Er zijn zoveel herinneringen, teveel voor hier.

Ik ga onze museumbezoekjes missen.

Dag lieve vriend

jose riep