phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Omslagfoto
Afbeelding

Theo Maijer

-
De trein naar het hiernamaals,
heeft coupés genoeg.
Die trein heeft nooit vertraging,
maar komt altijd te vroeg.

Uitvaartinformatie

Er is gelegenheid tot afscheid nemen in het CUVO uitvaartcentrum Haagse Duinen, Wijndaelersingel 1 (voorheen Ockenburghstraat 29) te Den Haag, op woensdag 17 april van 18.30 tot 19.15 uur.

De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Theo Maijer

Deel deze pagina
rust zacht pa

Rust zacht pa , ik zal je missen 

Ruud Maijer
Goeie reis Theo

Beste Theo 

Bedankt voor je vriendschap en al het plezier dat we samen hebben gehad op de trein en met de computers. Maar vooral bedankt dat je me hebt voorgesteld aan je zoon en dochter waar ik zo'n geweldige vriendschap mee heb opgebouwd. Van mij een laatste fluit signaal voor je laatste reis.

Het ga je goed! 

In liefde en licht Remco

Remco Jongschaap
Vaarwel

Beste Theo,

Je was een toffe collega en mens.Vooral je humor zal ik niet vergeten.

Ik koester de herinneringen en zo leef je voort.

Vaarwel en rust zacht.

Henk Lukassen
Dag Theo

Bedankt voor de lol en samenwerking bij N.S.

Henk Eering
Dag Theo

Beste Familie,

Ergens in 2004 heb ik Theo, via Ruud, leren kennen. Wat meteen opviel was zijn humor. Hij kon altijd heerlijk droog uit de hoek komen. Tot tranen aan toe heb ik om hem moeten lachen. Ook z'n adviezen mbt de museumwereld hebben een blijvende herinnering bij me achtergelaten. Dat zal me altijd bijblijven. 

Rust zacht Theo

Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende periode.

Martin Peeters 

Martin Peeters
Theo bedankt

Theo

Bedankt voor alle leuke momenten en werkzaamheden voor en met de PC Club Hofstad.

Rust zacht

Riet en de kinderen veel sterkte.

Namens de leden van de PC club

Rien

PC Club Hofstad
Dag Theo

Rust zacht Theo

Ik wens de familie heel veel sterkte.

Ben de Niet.

Ben de Niet
Ongelofelijk.........

Ongelofelijk,

Nog maar enkele weken geleden spraken we elkaar nog in de tram, zoals wel vaker.

Je was een mens en collega zoals iedereen zou moeten zijn, optimistisch, vrolijk, betrokken en een hulp voor velen, zeker ook voor mij.

Zo zal je in mijn herinnering blijven,

Goede reis Theo, heel veel strekte voor de familie bij dit grote verlies,

 

Peter Eradus
Dag Theo

Veel te vroeg ben je uitgestapt in de trein des levens...als ik terugdenk aan die momenten dat je in de Bkh kwam ,als altijd opgewekt en een goeie mop paraat..verder wens ik Ruud en familie veel sterkte met dit grote verlies...

 

Ed van Nielen
Herinnering Theo

Beste familie,

Ik zal Theo blijven  herineren  als een sympathieke collega , waar ik graag mee werkte, ik zal hem missen op de reunie 

Rein Luimstra
Voor Riet en de kinderen

Ik neem afscheid van mijn klasgenoot op de lagere school, maar geen afscheid van mijn herinneringen. De herinnering aan het gastvrije huis boven groenteboer Luijt, waar Theo zijn dinky toys en Suske en Wiske boeken ruimhartig deelde met zijn vrienden. De herinnering aan zijn schoolcarrière, die moest uitkomen bij een loopbaan als boordwerktuigkundige. De herinnering aan de dramatische wending die dit kreeg toen die functie in vliegtuigen werd afgeschaft en de opleiding dicht ging. De herinnering aan het onverzettelijk optimisme waarmee Theo via de ANWB zijn weg naar de NS wist te vinden. De herinnering aan zijn passie voor het beroep als treinmachinist en zijn nog grotere passie voor de techniek van de treinen - en de daarbij passende modelbouw. De herinnering aan de uren dat we samen aan auto’s sleutelden. De herinnering aan een feestelijke boottocht met vrouw en kinderen door de Haagse grachten en de nieuwe passie die hij daarna ontwikkelde voor rondvaarten.

En de herinnering aan zijn onbuigzame vastberadenheid bij alles wat hij deed. De vastberadenheid waarmee hij de drijvende kracht werd achter het grote succes van de reünie van zijn zesde klas van de Potgieterschool, zo’n vijftig jaar later. Een bijna ongeloofwaardige prestatie, bijna net zo ongeloofwaardig als het besef dat hij nu weg is. En jawel, veel te vroeg zoals de rouwkaart constateert. Maar niet echt weg, want deze en andere herinneringen aan hem koester ik als een waardevol onderdeel van mijn leven. 

Aad de Roo
Het ga je goed...

Theo, Ik weet nog goed dat ik de eerste keer met je mee ging in opleiding en dat we naar je geliefde plaats Venlo moesten. Ik was heel geconcentreerd op de stopplaats en ze hadden een rode knipperbol neer gezet. Ik wilde daar stoppen maar Theo vroeg aan mij of dat een geldige stopplaatssein was, wat ik ontkende en dus zei Theo, doorrijden tot het eind. Nou je had ze moeten horen daar in Venlo en zo had hij nog meer van die dingen die alleen Theo zo kon doen.

Ben later in de opleiding nog vaker met hem mee geweest en dat was altijd dolle pret want zijn humor was droog maar heel erg goed.

Theo je bent samen met nog een paar andere een icoon in het Haagse geworden als machinist zijnde en je gaat gemist worden.

Zoals ik in de kop al zei: "Theo het ga je goed......"

Veel sterkte aan je Vrouw en Ruud, Ik weet zeker dat ze je zeker zullen missen.

Theo tabee van mij, Arie van der Niet (Katwijk 23)

 

Arie van der Niet
Gewaardeerd collega

Als 36 jarige kwam ik in de wereld van de NS alles moest ik leren zo het vertrek proces .

Nou van jou en mijn mentor heb ik dat geleerd ben je nog eeuwig dankbaar hiervoor . Heerlijk bot vroeg in de ochtend uitgekafferd worden door een mcn en hc omdat ik hem door de rode sleutelde .

Na een koek en koffie bleek het opzet van jullie te zijn een aparte vorm van humor maar er toch altijd zijn voor je hc .

Theo bedankt voor de jaren dat ik een van je collega's mocht zijn .

Maak je reis en wacht op ons 

Theo Duivesteijn Hc.
Lieve Theo

ik denk met een lach aan je terug. Wat hebben we altijd lol gehad als ik als Hc met je op pad was. 

Als een van de weinige vrouwen op de trein in de jaren 80 was niet altijd makkelijk en leuk, maar na een dag met jou op pad wist ik weer waarom het vak zo leuk was .

Ook als ik je in Voorburg tegen kwam had je altijd een praatje en een gulle lach. 

Goeie reis Theo

Els van Leeuwen
Het ga je goed Theo

Beste Theo en fam ,

er is hier al veel over je gezegd , en dat is goed 

Ik heb best veel tijd met je doorgebracht op de pc club dat was altijd gezellig veel gelachen en veel geleerd en vaak samen met de trein en tram weer naar huis , je was geen man van afscheidsrecepties en begrafenissen ik ben blij dat ik je nog op de foto gezet heb de laatste keer op de terugkom dag , daar was je ook altijd even aanwezig , en niet onopgemerkt , vaarwel theo en sterkte voor je vrouw en kinderen , want die “eigenwijze” theo zal toch gemist worden . 

Tot ooit .

Groeten Hans Scholten

Hans scholten
Proost Theo

Mijn herineringen gaan terug naar 1970,onze eerste cursus bij NS in Utrecht,op de terug weg dronken wij een borreltje,dat wij omstebeurt           mee namen.  RUST ZACHT

Leo van Gladbach
Schoolvrienden

Via Aad de Roo bereikte mij het bericht dat Theo is overleden. Bij deze condoleer ik u, de nabestaanden, met dit verlies.

Theo en ik waren in de jaren 1951-1955 klasgenoten op de Potgieterschool en we behoorden toen tot dezelfde vriendengroep. In de jaren daarna waren we lid van de door Aad de Roo opgerichte Voorburgse Astronauten Club met als doel het ontwerpen, vervaardigen en lanceren van raketten. Van die ambitie kwam weinig terecht en de club ontwikkelde zich geleidelijk tot een soort gezelligheidsvereniging.

Theo kwam zo’n beetje als eerste in de groep in het bezit van een Puch bromfiets, een nagenoeg onmisbaar geacht attribuut voor 16-plussers in die jaren. Ikzelf volgde later met een tweedehands exemplaar, dat tal van mankementen vertoonde. Het hele motorblok moest uit elkaar worden gehaald, versleten onderdelen vervangen en vervolgens moest het geheel weer in elkaar worden gezet. Theo bood hulp aan, en met zijn technische kennis en vaardigheden wist hij dit project tot een goed einde te brengen. Ik heb nog jaren plezier gehad van die bromfiets en heb ook nog met Theo deelgenomen aan de Puch-rally van Den Haag naar Amsterdam en terug.

In de loop van de jaren zestig gingen we allemaal onze eigen weg en verloor ik Theo uit het oog. In de herfst van het jaar 2000 kwamen we elkaar onverwacht op straat tegen, en in het korte gesprek dat daarop volgde ontstond het plan voor de reünie van de zesde klas Potgieterschool, die uiteindelijk werd gehouden in september 2001. Tijdens de voorbereidingen hadden Theo en ik intensief contact, waarbij Theo zich ontpopte als een bekwame privé-detective die veel oud-klasgenoten wist op te sporen. En, hoewel ons contact jaren verbroken was geweest, was de ‘klik’ van vroeger meteen weer terug.

Tot zover wat persoonlijke herinneringen aan Theo. Rest mij nog u allen veel sterkte toe te wensen.

Hans Roodenburg

hansroodenburgnl@gmail.com

              

Hans Roodenburg
Lieve Theo en familie.

Bijzondere mensen sterven niet

Ze gaan wel.

Maar blijven toch

          Voor altijd.

                              Dicky 🌻

Dicky Kwakkel - Daprie
" Helaas "

Theo,

 

Vroeger woonden wij op de Tollenskade en af en toe kwamen wij elkaar tegen en begroetten wij elkaar. Jij was een opvallende persoonlijkheid, had nooit haast, altijd in voor een gesprekje, nooit boos of chagrijnig en altijd belangstelling voor een ander. Ik heb je beter leren kennen door lid te worden van de computerclub " HOFSTAD ", eerst gevestigd op het rangeerterrein, later op station Holland Spoor. Jij was tot vorig jaar voorzitter en hadden het samen met de andere leden reuze gezellig, mede door je ervaringen in jouw bewogen leven als automonteur, later als machinist bij de spoorwegen met ons te delen. Vorig jaar trad je af als voorzitter en verliet jij de computerclub.

Ons contact is echter in stand gebleven, mede doordat je mijn hulp wenste om je modelspoorbaan waar door de tand des tijds storingen en problemen in waren gekomen. We hebben er samen met erg veel plezier aan gewerkt, met elke avond een stapje dichterbij het gewenste resultaat, goed rijdende treinen en aankleding met verlichte huisjes, zoals jij dat ongeveer 25 jaar geleden voor ogen had. Helaas is het door jouw ziekte en overlijden daar niet van gekomen en kun je er niet meer van genieten.

Een van jouw vele belevenissen die je als machinist meemaakte is laat in de avond voor een rood sein stilstaan met " jouw " trein en passagiers, welke niet groen werd. Telefonisch contact met de dienstdoende verkeersleider leerde dat ver achter dat sein reeds begonnen was met de geplande werkzaamheden en al rails verwijderd was en jij niet verder kon. Jij zei toen gekscherend tegen ons op de club "Ze hadden mijn rails gepikt " .Resultaat was dat jij terug moest en via een andere route om moest rijden om je station van bestemming te bereiken om daar je dienst te beeindigen.

Theo, ik hoop van ganser harte dat je als passagier of als bestuurder van deze trein naar je definitieve eindbestemming weinig of geen vertraging ondervindt zodat je snel van je rust kan genieten. Want dat heb je niet voor 100, maar 200% verdiend. Helaas moeten we op deze afschuwelijke manier afscheid van elkaar nemen, maar ik zal de fijne herinneringen aan jou met je warme persoonlijkheid altijd in mijn geheugen bewaren !

Theo, rust zacht en in vrede, je vriend, Jasper........... 

 

 

Jasper
Rust zacht Theo

Je was een lieve collega en stond altijd klaar voor iedereen.

Ook ken ik je van de computerclub waar je al je energie in stak en behulpzaam was en veel wist.

Rust zacht Theo. 

Anja Vogelaar
Een behouden vaart

Lieve Theo, een goede reis en behouden vaart. We zullen je lach erg missen. Veel sterkte voor je familie die je deze reis niet vergezeld.

Wilma van Leeuwen
Vaarwel Theo

Beste Theo,

Je was een prettige collega om mee samen te werken, we zullen je enorm missen met al je kennis over onze prachtige stad.

Wij wensen de familie veel sterkte om dit zware verlies te dragen.

 

Collega's van De Dag van de Haagse Geschiedenis Ooievaart
Een mooie wandeling Theo

Je was een prettige collega als gids van Gilde Den Haag, maar bovenal een goede vriend.
Ik bewaar zeer goede herinneringen aan onze contacten. Je was altijd positief gestemd, met altijd die lach op je gezicht....
Veel bewondering voor je kennis van onze mooie stad en de wijze waarop jij dat uitdroeg. En uiteraard ook voor je grote betrokkenheid en rol bij Gilde Den Haag.
Maar je blijft in mijn gedachten!

Ik wens de familie veel sterkte toe dit grote verlies te dragen  

Harry van Kempen

Beste Familie,

Wat een schok om te horen dat Theo niet meer onder ons is.

Ik zal hem missen bij de Ooievaart. Een gezellig mens met een flinke lach.

Het praten over whisky en natuurlijk Pink Floyd.

Ik wens jullie veel kracht met het verliezen van deze persoonlijkheid.

 

koos Lossie
THEO M

Theom!! Zo zal je in mijn gedachten voortleven. 2006 kwam ik bij de Ooievaart binnen en een van de eerste die ik tegenkwam was Theo. Gezellige vent met een verhaal wat ik nog vele malen zou horen als schipper in de loop der jaren. Nog heel even heb ik Theo les gegeven om hem de ware kunst van het schipperen bij te brengen, maar als snel kwam hijzelf tot de ontdekking, dat, wanneer er geen rails onder aanwezig was het toch wel een hoop "gedoe"werd. Bovendien het gidsen ging hem heel goed af . Theo is mede een van de peilers waarop de Ooievaart groot is geworden. Fijne goser, goede reis toegewenst door een collega die veel plezier met jou heeft beleefd. Dank.

 

Rint de Jong
Theo, bedankt, ik heb genoten en geleerd van je verhalen en je kennis over de stad, zowel tijdens de wandelingen als tijdens de vaarten..
Ludo
Tabee

Een kwinkslag en je gulle lach, zo is hoe k je onthouden mag

 

Sterkte aan familie en vrienden 

Ron v/d Hoeven
dankbare herinnering aan Theo

Vanaf 2006 heb ik Theo mogen kennen en vooral “meemaken”. Hij kwam vanaf dat zomerseizoen de groep gidsen van de Oude Kerk Open te Voorburg versterken. Als gildegids in Voorburg was hij meer dan bekend met de historie van dit “oudste huis van Voorburg”.  Hoewel niet zelf direct kerkelijk verbonden, voelde hij er zich thuis, ook in de contacten  met onze bezoekers en met de mede-gidsen. Joviaal en hartelijk,  altijd in voor een praatje (zomaar of zeer inhoudelijk), herinneringen ophalend als Voorburger, uit zijn werkzame leven of als vrijwilliger bij andere organisaties. Met zijn vriendelijke uitstraling en kennis, wist hij mensen te boeien die bij ons op zaterdagen kwamen binnenlopen.

Geschokt heb ik deze week kennis genomen van zijn overlijden. Langs deze weg breng ik de condoleances over van de leden van Oude Kerk Open aan zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Ook aan de vele mensen met wie hij goede contacten onderhield en die allen verder moeten met het gemis van Theo, maar vast ook met veel herinneringen waarin hij blijft voortleven.

Cor Hoek
Rust zacht

Mooie herinneringen aan de tijd als collega’s samen en de Pc club. Bedankt voor deze tijd, Theo, rust zacht.

Sterkte aan familie en vrienden. 

Geert Drenth en familie
Vooral aardig!

Beste familie
Gecondoleerd met dit grote verlies.
Ik kende Theo van "Oude Kerk Open", waar ik ook gids ben.
Verrassing dat ik hem ook een paar maal trof als gids op een vaartocht met de Ooievaart. En een keer op een terrasje in het winkelcentrum op het Savornin Lohmanplein of zo maar in tram 2, op weg naar zijn huis in Voorburg, na een gildewandeling.
En dat was altijd een leuk contact, alsof hij me al jaren kende. 
De wereld heeft behoefte aan zulke aardige mensen als hij!
Daarom vind ik het heel erg dat hij er niet meer is.
Ik wens u heel veel sterkte!

Judy van Engeldorp Gastelaars
Condeolance vanuit China

Beste familie van Theo

Via dit bericht wil ik jullie van harte condoleren met het verlies van Theo.Als relatief jonge Ooievaarter heb ik Theo niet zolang mogen meemaken maar heb zijn enthousiasme erg gewaardeerd.Had jl zaterdag de eer zijn gidsenwerk tbv de dag van de Haagse Geschiedenis te mogen overnemen. Ik hoop dat de komende jaren in zijn gedachtenis te mogen voortzetten 

Veel sterkte met het verwerken van dit verlies

 

erik van vliet
condoleance

Beste familie van Theo,

Omdat ik buiten Nederland was kon ik helaas geen contact meer opnemen met Theo. Ik heb 'm gekend als een goedlachse en goed geinformeerde collega. Ik hou herinneringen aan de nodige prettige contacten met Theo op het binnenplaatsje van de Ooievaart.

Ik wens u allen sterkte.

Reggy Specken

reggy specken
Theo Maijer

Ik heb Theo een paar maal tijdens het gidsen in de Oude Kerk ontmoet, dat waren altijd leuke en gezellige diensten (nadat we ontdekten dat we de zelfde liefhebberijen hadden), voor mij was hij een van de "meesters" die het waardeerden dat mensen belangstelling in zijn vak hadden.

Naar alle waarschijnlijkheid zal ik vaak naar hem gezwaaid hebben als ik bij een overweg stond of op een fietspad langs een spoorlijn liep.

Ook voor hem beschouw ik zijn heengaan niet als een eind- maar als een overstapstation.

Ik wil de familie, (oud) collega's en vrienden van hem heel veel sterkte toe wensen met het moeten missen van deze bijzondere man en hoop dat vele goede herinneringen zullen blijven.

Theo, rust zacht en nogmaals bedankt voor alles.

 

PS helaas heb ik geen goede foto van Theo, maar ik ga er vanuit dat ik hem 's-ochtends vaak ben tegen gekomen als ik om half acht naar m'n werk ging en bij het Westeinde moest wachten.

Bernt Paul Wentink
Fijne herinneringen

Theo 

 

45 jaar geleden leerde ik je kennen. Je zat aan de broeksloot te vissen en Bert riep naar je. Op onze huwelijksdag klikte het meteen. Daarna volgden vele klaverjasavondjes tot diep in de nacht en vakanties samen. Gezellig wandelen, de hond heerlijk de vrijheid en wij ook en daarna lekker eten in Thuringen, jouw lievelingsgebied. Bij het klaverjassen gaf ik je eens (ik was weleens iets te fanatiek) een kras met een pen. Nog maanden liet je me het litteken zien.  Helaas zal dit nooit meer gebeuren. Theo, we missen onze leuke momenten samen ontzettend. Maar we koesteren de fijne tijd die we samen mochten beleven. Rust zacht lieve vriend.

 

Bert en Dolly

Bert en Dolly