phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Omslagfoto
Afbeelding

Bing Kappenburg

-

Uitvaartinformatie

In verband met het overheidsbeleid inzake het Coronavirus zal de crematie in besloten kring plaatsvinden.

Wilt u de plechtigheid per live stream volgen dan kunt u contact opnemen met de familie, rkappenburg@icloud.com

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Bing Kappenburg

Deel deze pagina
Denk aan jullie.

Lieve Wil, Monja en Roy

Van Joost gehoord, dat Bing na een lang ziekbed is overleden. Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik bewaar héél fijne , gezellige en warme herinneringen aan hem uit de tijd van de Graaf Janstraat in Zoetermeer. Nog vaak denk ik terug aan een ontzettend leuke tijd toen met elkaar.

Wens jou Wil echt heel veel sterkte toe de komende tijd. De leegte zal groot zijn, maar achter iedere traan van verdriet schuilt een glimlach van de herinnering!!

lieve groet, ook van Rob

Hanny Hesselink

 

 

Hanny Hesselink
Onze erevoorzitter

Afgelopen nacht (5 juni 2020) is onze erevoorzitter, Bing Kappenburg, op 73-jarige leeftijd overleden.
Bing was - na een actief en verdienstelijke voetbalperiode - vanaf 1981 ruim 35 jaar algemeen voorzitter van onze voetbalvereniging s.v. Quick Steps. Onder zijn gedreven leiding heeft de vereniging vele hoogtepunten gekend, met onder meer de bouw van het huidig clubgebouw. Daarnaast heeft hij - samen met de andere bestuursleden - ons ook door de diverse dieptepunten geloodst. Na zijn bestuursperiode heeft hij tot voor kort nog de website van de Haagse Voetbalhistorie voorzien van de laatste wetenswaardigheden over Quick Steps.

Voor zijn inzet en verdiensten voor Quick Steps werd hij zeer geroemd en gewaardeerd tot en met zijn benoeming tot erevoorzitter in januari 2016, als eerste binnen de historie van de vereniging benoemd nog tijdens zijn voorzitterschap.
Bing heeft zich als vertegenwoordiger en/of commissielid ook verdienstelijk gemaakt binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond en de Nederlandse Katholieke Sportbond Voetbal, en wel dusdanig dat hij hiervoor diverse keren is onderscheiden. Hij was o.m. bestuurslid NKS-Voetbal van de afdeling ’s-Gravenhage en mede daarvoor ontving hij bij zijn 25-jarig jubileum als voorzitter van Quick Steps in 2006 de Stadspenning van de Gemeente Den Haag. Van de Haagse vereniging ‘De Goudvink’ is in datzelfde jaar aan Bing, omdat hij veel voor de sport betekende, de gouden Goudvink uitgereikt.
Voor zijn vele en grote verdiensten kreeg hij in oktober 2011 een koninklijke onderscheiding en werd Bing benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bij de reünie van de viering van ons 85-jarig bestaan in november 2018 hoorden we van Bing dat hij slokdarmkanker had. Positief gestemd onderging hij de operatie en kuren die hem te wachten stonden. Aanvankelijk ging het goed tot begin dit jaar toen hij meerdere pijnlijke klachten kreeg. De laatste weken waren voor hem zeer zwaar.

Bing eindigde de ledenvergaderingen steevast met een ‘Quick Steps for ever’.
We moeten afscheid nemen van een groot en goed mens van de s.v. Quick Steps.

www.quicksteps.nl
Bing Kappenburg

Beste familie Kappenburg,

Gecondoleerd met het verlies van Bing.

John Nieuwmans

John Nieuwmans
Afscheid

Lieve Willy, Monja en Roy,

We zijn erg geschrokken van het bericht dat Bing is overleden. Niet alleen een voetbaldier is heengegaan maar ook een uiterst sympathiek mens! In die tijd dat jullie nog in Zoetermeer woonden hadden we leuke contacten. Om de week brachten elkaars zoon naar DWO voor de training en op zaterdag naar de wedstrijd en bleven daar natuurlijk om te kijken en te zorgen voor de nodige aanmoedigingen. Hij blijft ook in onze herinnering als een integer en sportief mens.

Heel veel sterkte Willy, Monja, Roy en verdere familie.

Theo, Karin en Koen Smit 

 

Theo, Karin en Koen Smit
condoleance

Het spijt mij voor de tikfout in mijn zojuist verzonden condoleance. Het moet zijn bureau i.p.v burau.

C.J.M. Westgeest, Hoekerkade 87 2725 AG Zoetermeer
Veel sterkte familie en nabestaanden

Heel veel met hem te maken gehad,vele vergaderingen met hem meegemaakt,fijne persoonlijkheid,vond het altijd een eer uitgenodigd te worden als hij weer eens een verdiende onderscheiding kreeg.
Rust zag Bing jij zal nooit vergeten worden!

Bram Poons.
Mooie man

Bing bedankt voor alles wat je voor Quicksteps heb betekend, je was een top voorzitter en een terechte erevoorzitter.

We zullen je missen Topper

Peter Verwijs
Gecondoleerd

Wil, Roy, Monja en overige familie. 

Gecondoleerd met het overlijden van Bing. Dankzij zijn leiderschap bestaat Quick Steps nog steeds en hebben wij kunnen uitgroeien tot de mooiste en gezelligste club van Den Haag! 

R.I.P. Bing (Quick Steps for ever)

Ferry & Daniëlle Kragt
Gecondoleerd.

Familie Kappenburg, heel veel sterkte de komende tijd.

Huisfotograaf van de mooiste club.
Veel sterkte aan de familie

Vorig jaar september op de VVG-dag in Noordwijk spraken we elkaar nog uitgebreid, toen had je nog goede hoop dat het goed zou komen. Helaas heeft dit zo niet mogen zijn.

De Haagse voetbalwereld verliest een aimabel en markant persoon in Bing Kappenburg.

Theo Jansen D.V.V. Delft
Heel erg veel sterkte toegewenst

Lieve Willy, Manja, Roy en Ilona en Bent en Mats,

Wij willen jullie heel erg veel sterkte toewensen met het verlies van je man, jullie vader en opa. Weten eigenlijk niet goed wat we moeten zeggen en vinden het heel erg.Nogmaals heel veel liefs en sterkte toegewenst.

Rob en Alice van Huijzen (oude bovenburen Dirk Buserf)
Gedecoreerden KNVB zijn bedroefd.

Door een slopende ziekte is op 73-jarige leeftijd ons lid Bing Kappenburg helaas overleden. Wij hebben bijzonder prettige herinneringen aan zijn 14-jarig lidmaatschap en zullen hem op de diverse bijeenkomsten erg missen.

 

Ons medeleven gaat uit naar Willy, Monja, Roy, Ilona, Bent en Mats en wij wensen hun alle mogelijke sterkte toe om dit grote verlies enigszins te aanvaarden en te verwerken.

Wim van den Berg, voorzitter
Sterkte

Roy, Ilona, Bent & Mats en overige familie,

Gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon)vader en opa. Veel sterkte in deze tijd, zoek elkaar op binnen de mogelijkheden en vindt kracht bij elkaar.

Xander (collega van Roy)
Beste familie Kappenburg

Gecondoleerd met het overlijden van jullie Bing. Een heel droevig bericht en mijn oprechte deelneming. Bing was helaas ziek en hopelijk is hem erger bespaard gebleven. Bing was ook van ons, van Quick Steps. Ik leerde Bing 40 jaar geleden kennen toen ik mij bij de vereniging in liet schrijven. Hij maakte direct veel indruk op mij en zijn positieve kijk op zaken is mij altijd bijgebleven. Een van zijn vele kwaliteiten was de manier waarop hij vergaderingen leidde en besluiten nam. Zowel als speler alsook als tijdelijk bestuurslid Zaterdag Senioren, samen met Rob Rietveld, heb ik er de nodige van mee mogen maken. Kundig, goed luisterend naar wat anderen te zeggen hadden en rekening houden met mensen. Daar heb ik hem ook vaak voor gecomplimenteerd. Bing zal altijd positief in mijn herinneringen blijven. Ik wens jullie veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van Bing. Heel veel sterkte toegewenst.

Kees Taal
Vergeet de mooie dagen niet.....

"Als je verder moet met de pijn van het gemis in je hart, als je denkt dat niets en niemand die pijn kan verzachten, dan is het des te belangrijker dat je je hoofd vult met blijde gedachten, daarom: vergeet de mooie dagen niet!"

Ook langs deze weg wil ik - mede namens Astrid - mijn innige deelneming betuigen aan Willy, haar gezin en andere dierbaren: naast veel sterkte en kracht om het grote verlies te verwerken wens ik hen toe de mooie dagen met Bing niet te vergeten.

Zelf bewaar ik mooie en goede herinneringen aan Bing met wie ik enkele jaren heb mogen optrekken binnen het bestuur van Quick Steps. Op eigen markante wijze gaf hij bijna zijn halve leven leiding aan onze mooie voetbalvereniging. Hij heeft voor een zeer belangrijk deel eraan bijgedragen dat Quick Steps nog steeds meespeelt in het Haagse voetbalgebeuren. Zeer velen van binnen en buiten de wijk Rustenburg/Oostbroek hebben tot op de dag van vandaag veel (sport-)plezier beleefd aan de Nijkerklaan. 

'Quick Steps for ever' was zijn motto en drijfveer; aan hem zijn we verschuldigd dit vol te blijven houden. Bing is helaas voorgoed uit ons midden, maar nooit uit ons hart!  

 

Joop Langerak
Condoleance

Familie Kappenburg. Gecondoleerd met het verlies van man, vader, schoonvader en opa. Door het voetballen van Roy bij 's-Gravenzandse SV en nu als trainer van FC 's-Gravenzande-2 heb ik Bing leren kennen. Hij was er heel vaak om Roy te zien voetballen en was een heel vriendelijke man. Voetbal was een groot deel van zijn leven en dat was in de Haagse kringen wel duidelijk. Je wordt niet zo maar lid van verdienste van de KNVB. Heel veel sterkte voor nu en in de toekomst. We gaan hem missen(voor mij) op het voetbalveld.

Bart Immerzeel
In memoriam Bing Kappenburg

In memoriam Bing Kappenburg.

 

We hebben als bondsbestuur van NKS-Voetbal kennis genomen van het overlijden van de heer Bing Kappenburg.

Bing was zoals bekend 35 jaar voorzitter van de voetbal s.v. Quick Steps. Na die tijd heeft hij de Haagse Voetbalhistorie voorzien van de laatste wetenswaardigheden over Quick Steps.

Voor zijn inzet en verdiensten voor Quick Steps is hij in januari 2016 nog benoemd tot erevoorzitter.

Bestuurlijk is Bing als vertegenwoordiger en/of commissielid ook zeer betrokken geweest bij de KNVB en bij onze Nederlandse Katholieke Sportbond Voetbal (NKS).  Hij was o.m. bestuurslid NKS-Voetbal van de afdeling ’s-Gravenhage en hij deed dit vanuit een gelovige inspiratie.

Zeer  terecht kreeg hij de verdiende waardering en hij werd meerdere malen onderscheiden: hij kreeg de gouden speld van NKS en tevens werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau in 2011.

Ook als NKS moeten we nu helaas afscheid nemen van iemand die een groot voetbalhart had.

Bing, bedankt voor alles wat je voor de voetbalsport in het algemeen en voor onze NKS in het bijzonder hebt gedaan. We zijn je daarvoor zeer erkentelijk.

 We wensen tevens alle familieleden veel sterkte toe.

Bing, rust in Vrede.

 

Namens NKS-Voetbal,

Piet van Mölken, voorzitter.

 

Piet van Mölken, voorzitter NKS-Voetbal
Toch zo onverwachts Bing

Je was een voorbeeld voor vele club besturen Bing.

Ik zal je missen zo nu en dan zagen we elkaar ineens.

Een pracht mens is helaas heen gegaan.

Bing rust zacht

Familie gecondoleerd met dit grootte verlies en sterkte met het verwerken.

Hans Boutens
Wat een drama

Lieve Wil en familie,

Ook al wisten wij dat het ging gebeuren, zijn we toch ontzettend geschokken van dit tragische bericht. 

Wij hebben Bing gekend als een aardige, sympathieke, gezellige Bing, waar we hele gezellige avonden mee hebben gehad. 

We zullen hem missen en wensen jullie ontzettend veel sterkte. Liefs, 

Wim en Martha

Wim Benschop en Martha Besters
Ruud van der Zalm bedankt postuum Bing Kappenburg

In de vele jaren dat ik heb mogen spelen voor een van de elftallen van Quick Steps heb ik onze voorzitter Bing leren kennen als een bekwaam en bewogen bestuurder van onze vereniging.

Ook als bestuurslid van de zaterdag-afdeling was het incidentele contact met Bing meer dan prima.

Een man met een groot voetbalhart!

Ik ben geschrokken van het bericht van zijn overlijden en betreur het ten zeerste dat de coronacrisis de aanwezigheid van velen bij zijn uitvaartplechtigheid onmogelijk maakt. Hij verdient veel meer!

Ik wens de familieleden veel sterkte toe.

Ruud van der Zalm, onder meer oud wedstrijdsecretaris zaterdag-afdeling 

 

What do you want to do ?

New mailCopy

 

What do you want to do ?
New mailCopy

R.L.I. van der Zalm
Sterkte 🙏🏼

Lieve familie Kappenburg, 

Heel veel sterkte met dit grote verlies binnen jullie gezin. 

Liefs, 

Riccardo, Miranda, Romy en Jaimy van der Heijden 

Riccardo van der Heijden
Beste familie kappenburg

Ik wens jullie en jullie familie heel veel sterkte

René Zuiderwijk
Gecondoleerd

Beste familie Kappenburg, Roy, Ilona, Bent en Mats,

Wij willen jullie condoleren met het verlies van jullie man, (schoon)vader en opa. Vreselijk om afscheid te moeten nemen van iemand die jullie nog zo graag heel lang om jullie heen hadden willen hebben. Heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd. Zoek de kracht bij elkaar, want een sterk team, dat zijn jullie absoluut.

Liefs Patrick en Ilse Kouwenhoven

Patrick & Ilse
Dag lieve Bing

Lieve Willy, Monja, Roy en andere dierbaren,

Ik heb Bing leren kennen als een krachtige, kundige en sociale man met het hart op de goede plek. Hij zocht de verbinding als hij wist dat het niet goed met me ging. Zo aardig!

Wat hij voor Quick Steps heeft betekend, is eigenlijk niet in woorden te vatten. Ongelofelijk wat hij samen met andere bestuursleden heeft bereikt. Ik heb hier grote bewondering voor.

Voor ons, en zeker voor jullie, blijft er een grote leegte achter. Een leegte die in de loop der tijd steeds meer gevuld raakt met mooie herinneringen.

Ik wens jullie een mooi en liefdevol afscheid in besloten kring. Ik denk aan jullie!

Veel liefs,

Arlette Holt
Rust zacht Bing

Beste familie en QS familie,

Wat een zwaar verlies voor jullie allen. Ik herinner mij Bing als ras QS uit mijn periode als speler en trainer bij QS, die alles voor QS over had. Deze mooie club plukt daar nu nog steeds de vruchten van.

Ik wens iedereen veel sterkte met dit verlies.

 

Rust zacht Bing

 

Ronald Dingjan

Bing, bedankt voor wat je allemaal hebt betekend voor Quick Steps.

Familie, heel veel sterkte gewenst.

Marcel van der Geest
Voor Bing

Lieve Willy , kinderen en kleinkinderen,

Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke en zware tijd. Steun elkaar en geef elkaar de kracht en moed om door te gaan. Het leven geeft en neemt en is soms niet te begrijpen.

Ik heb samen met Bing en Willy een paar jaar lang bardienst gedraaid op zaterdagochtend met veel plezier. Bing moest dan altijd even de commissiekamer inlopen om een praatje te maken. Hij was een uitstekende voorzitter en wist altijd precies wanneer hij een gesprek moest stoppen. Ook op verschillende feestjes was hij van de party en natuurlijk op de klaverjas avonden. Rust zacht . Carolina Bosboom

 

Carolina en Bert Bosboom
Herinnering

Lieve familie Kappenburg,

Gecondoleerd met het overlijden van Bing. Vele herinneringen komen boven uit de tijd bij het Ministerie van Economische Zaken DG/BEB. Het was één grote familie. Je noemde ons ‘je meisjes’. Je liet duidelijk merken dat je trots op ons was. Je vond het belangrijk dat we met plezier naar ons werk gingen. Want, zo zei je, ‘als je plezier hebt dan gaat het werk vanzelf‘. Dank je wel Bing voor alle gezellige jaren. 
Wil, Monja, Roy, Ilona en kleinkinderen, heel veel sterkte!

Ellie de Stürler
Rust zacht Bing

Langs deze weg wilde ik de familie Kappenburg heel veel sterkte toewensen. 

Bing bedankt voor de mooie herinneringen. Rust zacht.

Sigfried Rahiembaks

Quick Steps moet afscheid nemen van een goed mens.

Helaas is Bing een aantal jaren geleden getroffen door deze verschrikkelijke ziekte en heeft hij deze ongelijke wedstrijd moeten verliezen. Ik wens Wil, Monja, Roy, de kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe bij dit zware verlies.

Ik kijk met veel plezier terug op de jaren dat ik in het bestuur van QS met Bing heb mogen samenwerken.

Bing was niet alleen een goede voorzitter (terecht erevoorzitter), maar was ook bereid om samen met Wil allerlei andere klusjes binnen onze vereniging te doen. Bijvoorbeeld de bardienst op de zaterdagochtend.

Natuurlijk stond ons “vlaggenschip” bij hem centraal, maar hij was ook een aandachtig toeschouwer langs de lijn bij wedstrijden van onze lagere senioren tot aan de F’jes.

Lieve Bing, rust zacht in vrede

cees broers
rust zacht Bing

Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de nabestaanden.

Pim van Swaal
Beste Bing

Beste Bing,

Ik vergeet nooit meer dat moment 6 jaar geleden dat mijn vrouw zei, ene Bing Kappenburg heeft net gebeld of je hem terug wilt bellen. Ik belde je terug en je vroeg mij, kunnen we een afspraak maken want de vraag is of ik Hoofdtrainer van QS wilde worden. Dat gesprek vond 6 jaar geleden inderdaad plaats en toen gelijk al maakte je zeer veel indruk op mij zowel als mens en als voorzitter! Dat gevoel is er tot op de dag van vandaag er nog steeds en zal nooit meer weggaan! Heel bijzonder! De afgelopen maanden hadden we steeds contact via de WatsApp, kijk, dat is al tekenend hoe jij was!! Maar opeens werd het Stil en kreeg ik het droevige nieuws dat je was heen gegaan!! Je hebt de strijd helaas verloren maar wat nooit verloren zal gaan is hoe jij was als voorzitter en als mens!!! Altijd zeer positief, je ving mij en de groep altijd op na de wedstrijd, gewonnen of verloren. Verloren? Dan was de scheids niet best of de tegenstander te goed! Je gaf ons het gevoel zo van het lag nooit aan ons, goed gewerkt en veel pech gehad, volgende keer beter! Na zo'n praatje met jouw stond je weer met beidde benen op de grond! Ik zal jouw blijven herinneren als de meest kundige, vriendelijkste voorzitter die ik in de afgelopen 35 jaar als trainer hebt meegemaakt! Ik zal je persoonlijke aandacht erg missen!

Ik wens de Familie Kappenburg heel veel sterkte toe!!

Dick Hooning en Fam.

 

Dick Hooning
Gecondoleerd

Gecondoleerd en heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Melanie verwey
Condoleances

Lieve familie,

Wat is dat snel gegaan, ik ben er stil van. Ik ken Bing al heel lang uit de voetbaltijd en we hebben altijd contact gehouden. Er waren de uitjes naar het geweldige feest op Quick Steps, wedstrijden bezocht van Hijs Hokij en het WK beachvolleybal. Zo ben ik nog gezellig op bezoek geweest en kwam vlak daarna het slechte nieuws. We hebben heel veel geapt, vol humor in deze bizarre tijd. Wat heb ik een bewondering voor Bing hoe hij omgegaan is met zijn ziekte; chapeau. Altijd positief, opgewekt en vol humor, zo zullen wij hem blijven herinneren. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd,

Robert en Yvonne van Gennep - Bouma
QS forever

Beste wil, monja en roy,

Wat ongelovelijk positief bleef bing tijdens zijn ziekte, een voorbeeld voor velen.

Daarnaast uniek te noemen dat bing zo lang op vrijwillige basis voorzitter is geweest van het mooie quick steps. Zijn enthousiasme en passie las je van zijn gezicht af. Petje af.

Daarnaast altijd trots spekend over zijn kinderen, zijn vrouw en de mooie kunstwerken in de kantine en natuurlijk zijn kleinkinderen.

Hij zal gemist worden.

R.I.P. en QS forever.

Marco en Tessa Planken

Marco en Tess Planken
Gecondoleerd

lieve Familie heel erg geschrokken dat het allemaal zo snel is gegaan.Ik wens jullie veel sterkte de aankomende tijd Wil en Monja dikke kus Ik denk aan jullie Betty

 

Betty Laguna
HERINNERINGEN

Klasgenoot, schoolgenoot en teamgenoot van het voetbalteam. Dat alles op de roemruchte Zuiderpark HBS en later het beruchte Stevin Lyceum. Je verbaasde mij toen je vertelde dat je in die tijd al film recensies schreef voor de krant "Het Binnenhof" terwijl de rest van ons nog worstelde met schrijf-opdrachten. Weet nog dat wij dezelfde schoenmaat hadden; ik heb nog voetbalschoenen van jou overgenomen. Je had er toch teveel.

Later hoorde ik weer van je toen je een collega werd van Astrid op het Ministerie van Defensie. Weer veel later zagen wij elkaar op de voetbalvelden en diverse reünies van de HBS.

Herinner mij nog ons laatste gesprek in november 2017, toen je mij uitlegde hoe een club bestuur moet omgaan met de trainer. In principe twee jaar en als hij goed is dan nog een jaar maar dan vervangen anders wordt het te close tussen de gevestigde orde en de trainer. Kijk er sinds dien anders naar.

Goede herinneringen Bing

 

Astrid en Pieter van Coevorden
Manager

Beste familie Kappenburg,

mijn eerste herinneringen aan Bing gaan terug naar 1965, hij was de "manager" van onze schoolband, Peter, Berty, Erik en Sacha. We traden op op het eindfeest van het schooljaar op het Stevinlyceum. Het had weinig om het lijf, maar we hebben ongelofelijk veel pret gehad met elkaar! Later tijdens onze jaarlijkse schoolreünietjes weer veel herinneringen opgehaald, en de laatste keer dat we elkaar spraken in de zomer van 2019 was hij zo positief over het verloop van zijn ziekte! Zo jammer dat het zo moest aflopen  … Ik wens jullie alle sterkte, en Bing: selamat jalan! 

Bert Winter
Bing was wel eens mijn adviseur

Willy, Monja, Roy, Ilona, Bent, Mats

Vele jaren terug werd je door de gastheer / en gast vrouw Bing en Willy keurig ontvangen bij Quick Steps. Je was hun tegenstander, maar dat voelde ik nooit zo, bij hun club aan de Nijkerklaan lieten ze duidelijk merken dat je hun gast was. Ja hij liet het wel eens fijntjes merken , als de KNVB -scheidsrechter niet helemaal in het voor deel van zijn club had gefloten. En dat is ook toegestaan als je club man ben.

. Heel veel jaren later, toen mijn vrouw Corry op Beren jacht  ging met geboorte kaartjes, voor Bent en Mats. Maakten wij ook kennis met de overige leden van de familie Kappenburg, je voelde je er welkom, en ook thuis.

Onderweg in de voetballerij loop je wel eens tegen een probleempje op. Bing de v.z. gaf raad en aandacht, bleef aan de zij lijn staan en luisterde naar je verhaal. Hij kon mij goed adviseren, en heb ik in al die jaren veel van hem opgestoken en tevens van geleerd. 

Mijn adviseur Bing is veel te vroeg heen gegaan. Ook namens mijn vrouw Corry.

Veel sterkte allemaal, om dit grote verlies een plaatsje te kunnen geven. 

Peter Grootscholten RAVA / sv Houtwijk
Barre man!

Gecondoleerd met dit grote verlies.

Toen Roy bij 's-Gravenzande SV ging voetballen kwamen Bing, Willy en Monja elke wedstrijd bij ons kijken. Het was altijd gezellig en we hebben veel gelachen met elkaar. Bing leefde voor het voetbal. Het was echt een barre man!

Veel stekte met dit grote verlies.

Ruud Barendse
Gecondoleerd met het verlies van jullie vader / echtgenoot

Gecondoleerd met het verlies van jullie vader / echtgenoot.

Heel veel sterkte en kracht toegewenst.

 

Michael, Leon, Esther, George, Sylvia Wessels
Gecondoleerd

Wil Roy Monja en verdere familie,

Gecondoleerd met het verlies van Bing

Wij hebben hem vele jaren meegemaakt zowel als voetballer in het 1e elftal van Quick Steps en daarna als bestuurslid en  zijn lange periode als voorzitter van Quick Steps. Onder zijn leiding is Quick Steps uitgegroeid tot een fijne vereniging waar vriendschap en gezelligheid belangrijker waren dan winnen met voetballen. Natuurlijk werd er gewonnen met voetballen en ook verloren maar de sfeer en gezelligheid bleven altijd overeind staan. Dit was aan Bing te danken alsmede aan de andere bestuursleden die wil ik niet te kort doen. Besturen doe je samen . Zijn leiderschap bij Quick Steps hebben de vereniging groot gemaakt. Wij zullen Bing daar altijd dankbaar voor zijn. We zullen hem missen.  

Wil we wensen jou en de kinderen heel veel sterkte toe met dit verlies.

 

Joke en Hans Kettmann.                                                               

 

Joke en Hans Kettmann.
Herinnering

Voetbal Den Haag verliest een man met een groot hart voor het verenigingsleven en de voetbalsport in het bijzonder. Een zeer aimabel persoon.

Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte in de aankomende periode.

Jan Linkerhof
Afscheid van een unieke man

Ik hoorde pas het bericht dat Bing is overleden. Hoewel ik wist dat hij ernstig ziek was, komt zo' n bericht toch altijd onverwacht. Ik heb zelf vanaf de jeugd tot aan de senioren bij Quick Steps gevoetbald en voor mij was er uiteraard maar één voorzitter, en dat was Bing. Bij iedere (thuis)wedstrijd waren er altijd Bing en Wil, onafscheidelijk. Ik wens Wil en de rest van de familie alle kracht toe om dit zware verlies te dragen. Rust zacht Bing

Martin van Peursen
BING

 

Er rest mij  maar een actie, en dat is een hele diepe buiging.

 

Bedankt voor alles.

Ton Wildschut
Herinneringen aan Bing

Beste Willy, Monja, Roy en verdere familie. De laatste maanden werden wij door Robin op de hoogte gehouden over het verloop van het ziektebeeld van Bing en de strijd die jullie met elkaar hebben moeten aangaan. Onze gedachten aan Bing gaan terug naar de mooie jaren die wij en een aantal andere ouders hebben gehad langs de lijn bij ADO Den Haag. De dagboekjes zullen door Bing volgeschreven zijn met details over uit- en thuiswedstrijden van de elftallen waarin Roy en Robin hebben samengespeeld. Het verlies van Bing valt jullie en de hele Haagsche voetbalwereld zwaar. Wij wensen jullie veel sterkte. 

Peter en Sonja Koers
Quick Steps forever en forever bij Quick Steps in onze gedachten

Beste Bing,

 

Daar kwam dan het bericht binnen waarvan wij als bestuur, maar ook iedereen die onze club lief heeft, hoopten dit voorlopig nog niet te hoeven ontvangen. Vrijdag 5 juni jl. vroeg in de ochtend kregen wij het intens verdrietige bericht dat je de strijd hebt verloren van die vreselijke ziekte.

 

Iemand verliezen die onze club lief heeft is triest, maar een Erevoorzitter verliezen die ruim 60 jaar lid is geweest van Quick Steps waarvan 35 jaar voorzitter, maakt de impact nog groter. Wij hebben misschien wel de grootste steunpilaar verloren die Quick Steps ooit heeft gekend.

 

Sinds je benoeming op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van 25 mei 1981 was je onze voorzitter, steunpilaar, boegbeeld en hét gezicht van Quick Steps. Iedereen binnen, maar ook buiten de club kende jou.

 

Onder jouw leiding hebben wij als club hele mooie dingen bereikt. Op 19 november 1983 opende jij,  met de toenmalige wethouders, ons huidige clubgebouw. Wij herinneren ons nog vaak dat jij iedereen corrigeerde als iemand ‘kantine’ zei in plaats van ‘clubgebouw’.
Dankzij jouw inzet kwam er een houten tribune langs ons hoofdveld, maar wegens vandalisme is deze later helaas weer afgebroken.

In het seizoen van 1985-1986 introduceerde jij met toenmalig sponsor Wout van Kuijlen de ‘Voorzittersbeker’ en deze was voor de ‘player of the year’.

In het seizoen 1987-1988 werd de eerste familiedag geïntroduceerd en dat is hedendaags nog steeds elk jaar een groot succes.

Mede door jouw inzet kregen we in 2001 een WETRA-veld én in 2006 een kunstgrasveld. Daarvoor stonden wij jarenlang bekend als vereniging met een veld dat leek op een knollentuin.

In 2006, toen jij 25 jaar algemeen voorzitter was, ontving jij vanuit de KNVB een gouden speld.

Aan het einde van seizoen 2009-2010 was je helaas genoodzaakt om het toenmalige vlaggenschip op de zondag terug te trekken. Je hebt toen je leiderschap getoond door keuzes te maken die niet makkelijk waren. 

Op 25 mei 2011 was jij precies 30 jaar algemeen voorzitter van Quick Steps. Ooit in 1981 vroeg jouw voorganger Paul Oudenhooven jou voor de vacature van secretaris, maar dat zag jij niet zo zitten. De heer Oudenhooven overlegde met zijn bestuursleden en toen werd er besloten dat jij voorzitter zou worden en de heer Oudenhooven secretaris. Dat vond jij wel een uitdaging! Het leek je leuk voor zo’n vier jaar, omdat je conform rooster na één jaar zou kunnen aftreden, maar je wilde nog wel drie jaar verder. Het werden uiteindelijk heel wat jaartjes meer! Juist bij grote problemen en veranderingen heb je goed leiderschap nodig van een voorzitter en zijn bestuur. Je hebt alle jaren laten zien dat je deze rol omarmde, ademde en uitdroeg.  

 

Bij je 25-jarig jubileum werd je al in het zonnetje gezet;

gouden spelden KNVB en NKS,

Stadspenning (Gemeente Den Haag) en “De Goudvink”. 

Later ontving jij ook nog een Koninklijke Onderscheiding

en werd je benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dit lintje, uitgereikt op 4 oktober 2011 door

locoburgemeester Sander Dekker,

was voor jou heel verrassend.

 

 

 

In seizoen 2013 – 2014 werd je vervolgens ook benoemd tot lid van Verdienste van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de hoogste onderscheiding voor een clubbestuurder. 

Op de ALV van woensdag 29 januari 2014 werd er voor het eerst gesproken over de opvolging van diverse bestuursleden. In de ALV van 27 januari 2015 deed je een laatste dringende oproep, want er hadden zich nog geen kandidaten gemeld. Op dat moment hadden jij, Jan Vessies en Joop Langerak besloten om zich niet meer herkiesbaar te stellen en dat was een flinke aderlating voor de club. Vanaf 18 juni 2015 waren jullie officieel demissionair.

 

Op 26 januari 2016 werd je benoemd tot Erevoorzitter van Quick Steps. Je was op dat moment ruim 60 jaar lid van de club. Je hanteerde al sinds 26 mei 1981 de voorzittershamer en altijd sloot jij een ALV af met de volgende woorden: Quick Steps forever! In jouw voorzittersrol heb je wel tientallen keren ons traditioneel Delfts blauwe bord met het logo van Quick Steps uitgereikt. Het was altijd fantastisch om te zien hoe jij het praatje hield en de jubilaris zo in het verdiende zonnetje zette.

 

In juni 2016 maakte jij toch echt bekend dat je na 35 jaar definitief stopte met het voorzitterschap bij Quick Steps. Hoe opvallend is het dat je exact vier jaar na dato helaas bent overleden.

Op 31 januari 2017 zijn wij benoemd tot Dagelijks Bestuur van onze mooie vereniging.

En al schrijvende van deze tekst overheerst bij ons, naast het verdriet, ook een enorme trots. Trots dat wij ervoor mogen zorgen dat jij nooit vergeten zal gaan worden binnen Quick Steps en meer dan trots op wat jij – met de verschillende besturen – allemaal hebt bereikt. Bovenstaande is echt maar een kleine opsomming van alles wat jij hebt bereikt voor de club. Wij komen niet eens in de buurt bij jouw prestaties en dat zullen wij ook nooit komen, maar dat hoeft ook niet. Een club besturen is niet gemakkelijk, dat ondervinden wij ook continu. Des te meer hebben wij meer dan diep respect voor jou dat je dit ruim 35 jaar hebt gedaan. Dat toont pas echte clubliefde aan!

 

Ook na jouw aftreden bleef je betrokken bij de club. Iedere wedstrijd stond je langs de lijn en zat je na de wedstrijd van het eerste elftal nog lang na te praten met het bestuur van de tegenstander. Ook draaide je graag nog de ouderensoos of een bardienstje, want je wist dat het niet altijd gemakkelijk was om deze taken in te vullen.

Bij de reünie van de viering van ons 85-jarig bestaan in november 2018 hoorden wij dat je ziek was. Een grote schok voor alle aanwezigen.
Ongelooflijk knap hoe positief je in dit ziekteproces stond en samen met echtgenote Wil ging je deze strijd aan. Uit de bezoeken aan je (klein)kinderen en je broer in Luxemburg putte je kracht en zagen we je nog steeds bijna wekelijks langs de lijn staan.

 

Helaas zullen we je nu niet meer langs de lijn zien staan en dat doet pijn, maar we beloven je één ding, Bing:
de Quick Steps familie gaat jou nooit vergeten! Forever Quick Steps, Forever Erevoorzitter Bing Kappenburg.  

 

Wij gaan je missen Bing. We kijken dankbaar terug op wat je hebt gedaan en betekend voor Quick Steps en haar leden.

 

Quick Steps forever en forever bij Quick Steps in onze gedachten.

 

Robbert Dingshoff

Demis Donders

Roy Vijverberg

Raymond Oppers

Arlette Holt

Ronald Batist

Henk Naipal

Angelique van Oostrom

Bestuur Quick Steps
In gedachten bij jullie

Lieve Wil, Monja en Roy, 

Gecondoleerd. 

Heel veel sterkte met dit grote verlies. 

Martel, Francesca, Nica en Peppe
Gecondoleerd

Gecondoleerd en heel veel sterkte komende tijd.

Michael Meere
Gecondoleerd !

Passievolle man, die QS op de voetbalkaart van Den Haag en omstreken heeft gezet, is heengegaan....rust zacht BING!!! 

Sterkte Wil, Roy, Monja en alle andere dierbaren! 

Marco de Boer
Gecondoleerd

 

Bing R.i.p.

Ondanks dat het er aan zat te komen, zijn wij toch erg geschrokken toen we het bericht over Bing te horen kregen. 

Wij willen familie en vrienden van Bing dan ook condoleren met dit grote verlies, en hopen dat jullie dit vreselijke gebeuren snel een plekje kunnen geven.

Veel sterkte en groet,

Fam. R. Ridderhof.

 

 

 

Familie Ridderhof

Wil.

Gecondoleerd met het overlijden van je man,Bing.

Ik las het in de posthoorn, een pagina groot en prachtig geschreven.

Ik herinner mij de mooie maar ook trieste dingen. Toen Bing in het eerste elftal speelde en hij zijn kuitbeen brak door op een zeer onsportieve manier van de tegenstander. Ik hoorde het geluid aan de zijlijn. Wat heel mooi was dat we met een elftal naar Duitsland een toernooi speelde via Eurosport.

Ook de zondag avonden in de oude kantine waar we konden dansen op muziek van het bandje wij4 waren gezellig. Zo ook de dansavonden in de kelder van de kerk.

Via mijn schoonouders familie Mol kwam ik bij Quick steps. Zij deden daar de bardienst.

Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd.

Wil Aldenhuijsen 

Voetbaltoernooi in Duitsland

Wil.

Gecondoleerd met het overlijden van je man,Bing.

Ik las het in de posthoorn, een pagina groot en prachtig geschreven.

Ik herinner mij de mooie maar ook trieste dingen. Toen Bing in het eerste elftal speelde en hij zijn kuitbeen brak door op een zeer onsportieve manier van de tegenstander. Ik hoorde het geluid aan de zijlijn. Wat heel mooi was dat we met een elftal naar Duitsland een toernooi speelde via Eurosport.

Ook de zondag avonden in de oude kantine waar we konden dansen op muziek van het bandje wij4 waren gezellig. Zo ook de dansavonden in de kelder van de kerk.

Via mijn schoonouders familie Mol kwam ik bij Quick steps. Zij deden daar de bardienst.

Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd.

Wil Aldenhuijsen 

waldenhuijsen@hotmail.com