phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
aa
bb

Erika Adéle Wilhelmine Berkhof - Drolsbach

-
Denk aan mij terug
maar niet in dagen van pijn en verdriet
Denk aan mij terug
in de stralende zon
Hoe ik was toen ik alles nog kon
Liefs, Erika

Uitvaartinformatie

Erika verblijft tot de dag van de uitvaart in uitvaartcentrum Meerbloemhof, Buytenparklaan 1 te Zoetermeer waar in overleg met de familie gelegenheid is om afscheid van haar te nemen. Neemt u hiervoor even contact op met Kim, stuur een SMS of Whatsapp bericht naar 06 22496177.

Vanwege de maatregelen omtrent het Coronavirus zal de uitvaart in besloten kring plaatsvinden. Het is mogelijk om de uitvaart via livestream te volgen. Neemt u dan contact op met Kim via bovengenoemd mobiel nummer.
 

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Erika Adéle Wilhelmine Berkhof - Drolsbach

Deel deze pagina
Als leven lijden wordt ,is sterven een verlossing.

Lieve Erika, Je bent in je strijd tot het uiterste gegaan , niemand kan begrijpen wat jij hebt doorstaan .

 

Jaap en Ria Berklhof
Lieve Eer,

Lieve Eer, 

Wat hebben we samen veel meegemaakt! Op de mavo, op vakantie, we waren collega’s, op het voetbalveld, de periode erna met de kinderen. We hebben veel gelachen, maar zeker ook samen gehuild! Jammer dat we elkaar de laatste jaren een beetje uit het oog zijn verloren, maar ja, zo gaan die dingen, maar je was nimmer uit mijn hart. De schrik was groot toen ik van jouw ziekte hoorde, helaas was jou niet meer tijd gegund om nog wat langer van het leven te genieten. Ik wens Willem, Kevin, Kim, de kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe bij dit grote gemis. Dikke knuffel van Jolanda (en ook namens Eric) 

Jolanda Beurze
Lieve Erika

Lieve Erika,

Wij denken zeker aan jou terug in de stralende zon. De zomer van 2019 zagen we jou en Willem voor het laatst in de stralende zon bij Zoetermeer culinair. Jullie kwamen als zo vaak kijken naar een optreden van Kevin die de kleintjes met leuke muziek kwam vermaken. En wat straalde je die dag net als de stralende zon. Je was zo trots op Kevin, zijn lieve Kim en jullie prachtige kleinkinderen. Zo blijven we jou herinneren lieve Erika. Gelukkig heb je nu geen pijn meer, rust zacht. Willem, Kevin, Kim, Brian, Nina en alle andere familieleden heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies. 
 

Veel liefs, Seran, Jennifer, Noa en Jill 

Seran en Jennifer van Wijk
lieve Erika

Verschrikkelijk bericht en niet te bevatten.

Heel veel sterkte en liefde voor de komende periode voor de familie

Marco Zoutenbier
Sterke mooie vrouw

Of ik Erika persoonlijk ken. Nee absoluut niet. Maar ik heb van haar kracht gehoord. Ik heb gehoord van de liefde voor haar man en kinderen. De liefde voor haar kleinkinderen. En ik heb gehoord van haar liefde voor het leven. Diep respect heb ik voor haar. 

Erika rust zacht....

Ik wens iedereen heel veel kracht en sterkte... de mooie herinneringen zullen blijven

Ciska
Lieve Erika,

Je hebt van die mensen die je meteen op het allereerste moment mag. Daar was jij er 1 van. Spontaan, lief en gezellig. En wat was jij gek op je kleinkinderen Brian en Nina. En zij op jou! Ondanks Nina niet je ‘echte’ kleinkind is vond ik het aandoenlijk hoe jij en Willem haar meteen behandelde als jullie echte kleinkind. En zo ook Celine, die jou later oma Amerika noemde. Was Brian jarig, dan werden ook Nina en Celine verwend en andersom. 
 

Gezellig een dagje naar Duitsland om terug te keren met een auto vol gerinkel achterin van de wijnflessen. Wat genoot jij daarvan! Naast wie moet ik nu zitten op verjaardagen van de kinderen? Wat zal het raar zijn om als 1 van de kinderen jarig was jouw glas niet meer te hoeven vullen! ‘Wil je nog een wijntje, Erika? Ja, tuurlijk!’ Jij genoot volop van het leven. 
 

Helaas heb jij deze vreselijke strijd verloren, wat heb jij gevochten als een leeuw. 
 

Lieve Erika, rust nu maar uit, jij hebt jouw strijd gestreden. Wat ben ik blij om zo’n mooi mens gekend te hebben maar wat had iedereen jou liever nog veel langer hier gehad willen hebben. 
 

Voorgoed uit ons midden maar voor altijd in ons hart!

 

Dikke kus en knuffel.... 

Kirsten

Lieve Kevin, Kim, Nina en Brian,

Gecondoleerd met jullie lieve (schoon)moeder en lieve oma. Wat gaan wij haar ook missen, haar gezellige kletspraatjes buiten, de georganiseerde feestjes door Kevin hier in de straat, waar ze altijd bij was. De hemel heeft er een mooie ster bij gekregen. Sterkte met dit intense verdriet! We denken aan jullie!

Veel Liefs René, Lisette, Isabeau,        Beau-May en Beau-Lynn 

Lisette vd Zwan
Een herinnering

Ik herinnering mij jou zoals je was op de laatste kerst die ik met jou meemaakte.

Swingend op de maat van de muziek met jouw befaamde worstenbroodjes kwam je de kamer in. Je genoot van alles en iedereen. Ik vond je een tevreden vrouw die altijd alles leuk vond.

Lieve Erika ik wens jou een fijne laatste reis naar een wereld zonder pijn.

Jacqueline Zoutenbier
Herinnering Erika

Allereerst gecondoleerd met dit enorme verlies. Ik heb Erika niet heel erg goed gekend, maar wat mij bijstaat is dat zij op verjaardagen altijd zo enorm genoot van haar kleinkinderen en zij van haar. Het was zo leuk om te zien hoe zij de hele middag aan het dansen waren. Ze zal een groot gemis voor jullie allemaal zijn, veel sterkte!

Kim den Heijer
De mooiste bloemen worden als eerste geplukt

Lieve Erika,

Wat was jij een speciale en bijzondere vrouw. Toen ik jou voor het eerst zag, samen met Willem, waren jullie gelijk heel warm en hartelijk. En al helemaal voor de kids, Brian, Nina en Celine. Wat werd ik altijd blij als ik jullie zag en hoe jullie waren met de kinderen. 
En dan niet te spreken over Mitchell! Wat waren jullie toch lief voor hem! Het deed mij altijd heel veel als ik te horen kreeg dat je hem een lieve jongen vond. 

Ons laatste gesprek was bij Nina op haar verjaardag. Ik zag je alleen zitten en kwam naar je toe. Toen begon je over de hele lekkere hapjes die je altijd maakte. Je zei nog: " Volgendjaar maak ik andere hapjes hoor, maar Willem vind deze zo lekker. " Toen was er nog niks aan de hand..

Erika, je hebt gestreden tot de laatste minuut. Rust nu maar uit. Je gaat gemist worden! 

Iedere keer als ik een wijntje neem, proost ik op jou!

Liefs,

Demi
Proost op jou Erika

Lieve Erika,
We hopen oprecht dat t waar is en dat je op een mooie plek bent zonder pijn en verdriet, en met leuke, lieve mensen om je heen. 

Jacqueline de Zwart
Lieve Erika

Lieve Erika, 

Wij herinneren jou als de vrouw die vol op van het leven genoot en er alles uit haalde. 

We bewonderde je uithoudingsvermogen, je was nooit van de dansvloer af te slaan. En je was zo’n leuke oma voor Brian, maar ook voor Nina en Celine. Eigenlijk waren alle kids gek op jou. 

Je gaat heel erg gemist worden. Ons praatje in de keuken met kerst bij Leo en Ellen, tijdens ons drankje en sigaretje. Je heerlijke worstenbroodjes en hoe jij er dan weer van genoot als wij er van genoten. En zeker op de dansvloer.

Wat kan het leven oneerlijk zijn..

Lieve Erik, rust zacht ❤️

Lieve Willem, Kevin, Kim, Nina en Brian, 

Gecondoleerd met dit grote verlies en nogmaals heel veel sterkte voor jullie. 

Liefs,

Romy en Stefan 

Romy en Stefan
Als ik aan jou denk...

Lieve Erika,

Als ik aan jou denk dan denk ik aan onze gezamenlijke hobby geo-cachen. Aan onze gesprekken hierover, dat we elkaar er soms toevallig bij tegen kwamen, maar vooral aan (mijn eerste) nachtcache die wij samen deden. Wat was dat leuk en gezellig!

Als ik aan jou denk dan denk ik aan de feestjes bij Kevin thuis. Ik voel me nooit echt prettig wanneer ik niet veel mensen ken. Met jou kon ik altijd een gezellig praatje maken en voelde ik me op mijn gemak.

Als ik aan jou denk, dan denk ik aan jouw liefde voor Brian. Hoe trots je op hem was. Aan die keer dat ik je tegenkwam bij de (zand) speeltuin in Noordhove toen je aan het oppassen was.

Als ik aan jou denk dan denk ik aan die keren in het ziekenhuis dat ik een afspraak moest maken voor een operatie. Vooral aan de eerste keer toen ik zo overstuur was en jij mij zo lief opving.

Als ik aan jou denk dan denk ik aan al die gezellige foto's op Facebook dat je samen met Kevin en Kim uiteten was. Dan denk ik aan jullie liefde voor Duitsland.

Als ik aan jou denk dan denk ik aan hoe verwonderd ik elke keer was wanneer ik jou met je zus zag, hoeveel jullie op elkaar lijken.

Ik wil Willem, Karin, Kevin, Brian, Kim, Nina en alle andere mensen die van jou houden heel veel sterkte wensen.

Denk aan de mooie herinneringen, daar zijn er genoeg van. 

Liefs van Jolanda van Doorn
Zorgen zijn voor morgen

Lieve Eer,

Van het moment dat ik je zag was er een klik. We zijn allebei een ram dus nou dan weet je het wel. Elke werkdag werd een feest. We konden uren praten en lachen en alles voelde zo goed. Iedere dag apte we elkaar en hadden we wat te vertellen. Vakantieplannen, mijn kinderen en jouw kleinkinderen, recepten alles werd besproken. Onze kids waren ook gek op jou gewoon omdat jij zo natuurlijk met ze omging.Er ging geen dag voorbij zonder contact. Iedere avond rond 17.00 als we onze spullen pakte bij ons werk riep ik zorgen zijn voor morgen...... Tot op het moment dat je verleden jaar ziek werd toen waren er wel degelijk zorgen. Je was zo dapper en strijdlustig. Je maakte elke dag plannen en je dacht ik word beter. Echt shit die ziekte was zo sterk aanwezig dat je niet kon winnen. Eer een diepe buiging voor jou en jouw gezin. Ik ga jou elke dag missen en ik er nooit aan wennen. Rust zacht lieverd

Bianca Namvar Yeganeh-van den Doel
Forever friends

Lieve Erika,

vanaf 12 jarige leeftijd kennen we elkaar. Samen op de Mavo in de Ullepasstraat. Samen naar de kermis op het heeswijkplein en naar de Stieltjesstraat waar we niet mochten komen, naar Het schooltje waar muziekoptredens waren. Altijd de wereld aan het verkennen. Samen met Jolanda het damesvoetbalelftal opgestart en wat een lol hebben we daar gehad inmiddels met mannen erbij. Daarna ieder onze eigen weg ingeslagen getrouwd enwel om elkaar na jaren weer tegen te komen in zoetermeer. Helaas lieverd hebben we de laatste tijd alleen app contact gehad op jouw verzoek en dat waren ook intense vragen en antwoorden die we met elkaar konden delen. Rust zacht en zonder pijn zoals je het leven wilde. 
Willem Kevin en familie heel veel sterkte.

 

Marianne Albrecht-Morroy
Lieve Erika, rust zacht.

Samen naar de wedstrijd in de Opel kadet, Juigen dat hij de 100.000 km heeft gehaald. Samen in de minst gepasseerde verdediging. Allebei  kopsterk. Lieve Eer, rust zacht. Sterkte voor de familie en nabestaanden.

Debby en Denise Groen.
Mooie herinneringen

Lieve Willem, Kevin en Kim,

ik weet nog precies waar ik was toen Erika zei dat zij mij van school kende en dat bleek natuurlijk te kloppen. De Albert Plesman MAVO in Den Haag, waar Elly en ik op school zaten en vanaf die tijd ook een "setje" vormden. 

Telkens als ik Erika en Willem zag, vielen de jaren weg en het contact was geweldig. Dat contact werd intenser tijdens de Sinterklaas periode, wanneer Erika en Willem de thuisbasis voor de Sint en zijn Pieten vormden. Naast de planning, zorgden zij ervoor dat wij bij hen terecht konden om ons te vermommen en na afloop waren zij er weer, om ons te laven met lekker "bruin fruit" en een drankje.

Niets was hen teveel en dat zal ik mij ook blijvend herinneren, die mooie sterke, altijd voor iedereen klaar staande Erika, die samen met Willem zo'n geweldig koppel vormde.

Dank lieve Erika en Elly en ik wensen Willem, Kevin en Kim en allen die jullie dierbaar zijn, heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Dikke kus van Rinus en Elly

Rinus & Elly
Dag lieve, dappere vrouw

Lieve Erika

Als ik aan jou denk, denk ik aan een lieve, gezellige vrouw. En daar wil ik zeker het woordje 'dappere' aan toevoegen. Want wat ben jij deze strijd dapper aangegaan. Onnoemlijk veel respect voor jou lieve Erika.

Mijn mooiste herinnering aan jou............    Een paar maanden  geleden aan het bed van Brian in het Sophia in Rotterdam. Wat ik daar zag kan ik in 1 woord omschrijven....LIEFDE! Tijdens het eten van zijn toetje bedacht Brian dat hij met je wilde knuffelen. Hoe hij jouw hoofd in zijn handjes nam en met je begon te knuffelen, ontroerend om getuige van te zijn.

Rust zacht lieve Erika, voor altijd in vele harten.

Liefs

Linda Hederik
Als ik aan jou denk...

We waren al 25 jaar collega’s, in goede en slechte tijden. 

Al heel veel veranderingen meegemaakt , waarbij we eerst veel mopperden en ons later er weer in schikte. 

En heel wat momenten dubbel gelegen van het lachen. Altijd vertellen over je trots, Willem, Kevin en Kim en je kleinkinderen. Wat genoot je van het oma zijn, met veel liefde en passie paste je op Brian.

Je kon soms ook pittig zijn, als je iets wilde beet je je vast en liet je duidelijk je mening horen.

Respect had ik voor je, als je dacht aan de planners dacht je aan Erika. Voor elk obstakel/probleem vond jij de oplossing!

Empatisch naar patiënten, om het beste voor ze te regelen.

Het was niet altijd makkelijk en leuk, maar je gaf niet op. Ook niet toen je deze verschrikkelijke ziekte kreeg, je hebt er alles aan gedaan en ondergaan in de hoop langer bij je naasten te blijven.

Heel verdrietig dat je de strijd ging verliezen, maar hier kan niemand tegenop lieve Erika.

Zoveel pijn en toen ik vandaag afscheid van je ging nemen was ik ergens opgelucht om je te zien zonder nekkraag en pijn.

Rust  zacht lieverd! Ik zal al fijne herinneringen in m’n hart bewaren. Maar wat zal ik je missen. Nooit meer hetzelfde. 

Sterkte lieve Willem, Kevin, Kim, Brian, en alle familie en vrienden.😘

 

Thea Vd woude
Best Friends

Lieve Erika,

Wat hebben wij genoten met elkaar tijdens onze “ Van der Valk” weekendjes, onze cacheavonturen, de fietsrondjes en natuurlijk alle feestjes niet te vergeten.

Het valt ons dan ook zeer zwaar om jou als vriendin te moeten missen. Je ziekte was te sterk ondanks je moedige strijd tot het laatste moment.

Erika wij zullen jou herinneren als een fantastische, lieve, hartelijke, behulpzame, gezellige vriendin en die ook altijd klaarstond en geïnteresseerd was in een ander.

Lieve Erika jou strijd is gestreden en mag nu rusten.
Bedankt voor de fantastische tijd met elkaar. Je blijft voor altijd in ons hart met alle mooie herinneringen.

Willem, Kevin, Kim, Brian, Nina, Karin, Marco en andere familieleden heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Liefs Peter en Anita 

 

 

Peter en Anita
Voor altijd in mijn hart

Lieve Eer,

Ik koester de vele mooie herinneringen aan jou.

Wij leerden elkaar zo'n 40 jaar geleden als collega's kennen in het toenmalige Bethlehem Ziekenhuis in Den Haag.

Later groeide dit uit tot een vriendschap met onze mannen erbij.

Ook werden we opnieuw collega's in 't Lange Land Ziekenhuis.

We hebben veel lief en leed gedeeld en vooral veel fijne dingen met elkaar beleefd.

Als ik aan jou denk, zie ik jouw lach en denk ik aan jouw vrolijkheid, gezelligheid en de positieve manier waarop jij in het leven stond.

Tijdens jouw vreselijke ziekte heb je met alles wat in je was gevochten.

Ik heb enorm veel bewondering voor de manier waarop je dit deed.

Voor jou ben ik blij dat je nu rust hebt, maar ik had zoveel meer jaren voor je gewenst om te kunnen genieten en vooral van en met allen die je lief waren. 

Je zult nooit echt weg van me zijn, want je blijft in mijn gedachten en in mijn hart.

Rust zacht lieverd.

Ik wens Willem en alle familieleden als ook de vrienden veel sterkte toe met het gemis.

 

Nel van Vulpen

 

 

 

 

 

Nel van Vulpen
Feestje met Erika altijd lachen

Een feestje is compleet als Erika was geweest!! En nu dan???

Altijd lachen, een borrel of een wijntje, een peukie en meeblėren met Hollandse meezingers.. 

Maar ook goeie gesprekken over van alles, waarbij haar uitgesproken mening lekker duidelijk was. 

Een heerlijk sociaal familiemens, respectvol en positief,  ook in mindere tijden. 

Wat gaan we je missen!!! 

En nu dan????

 

Marja en Hans Berkhof
Rust zacht lieve Erika

Lieve Erika

Ik zal je zéker blijven herinneren zoals je was. Die herinneringen gaan ver terug, naar de tijd dat we samen voetbalden bij Celeritas. Je was sterk in de verdediging, met je overzicht, lange benen en goede koptechniek. We waren fanatiek, maar wat hebben we ook veel pret gehad in die voetbalperiode.

Al heel lang was er geen contact meer, zoals dat vaak gaat in het leven. Een enkele keer bij een reünie, hebben we elkaar nog gesproken. En dan vielen de voorbije jaren gewoon weg.

Tegen de ziekte die jou trof waren overzicht, lange benen en een goede koptechniek geen afdoende verdediging. Je hebt je gewonnen moeten geven. Rust zacht Erika.

Willem en verdere familie, gecondoleerd. Erika blijft in jullie hart, met iets van haar dromen, iets van haar hoop, iets van haar leven en van haar liefde: Alles!  
 

 

Marinka Jongma-Cnossen
Lieve Erika

We hebben elkaar misschien een jaartje gekend als collega's maar je hebt op mij veel indruk achtergelaten. Herinner mij je als een lief en gezellig mens en zal je nooit vergeten. Zo jammer dat we elkaar maar zo kort mochten kennen. Veel sterkte voor alle nabestaanden.

Mariska Bielefeld
Lieve familie en vrienden

Gecondoleerd met dit grootse verlies. Ruim 15 jaar heb ik met Erika samen gewerkt in het Langeland. Meestal was ons overleg telefonisch (zij op haar plek op het planningsburo, ik in mijn spreekkamer als KNO arts). Ik zal haar karakteristieke stemgeluid nooit vergeten. Wat kon ik altijd heerlijk met haar samenwerken. Ze was invoelend, direkt, doortastend, humorvol en probeerde altijd samen naar een oplossing te zoeken. Heerlijk. Zo nu en dan zagen en spraken we elkaar "life" en dan was ze altijd belangstellend, hartelijk en herkenbaar aan haar bulderende lach. De laatste keer dat ik haar sprak kwam ik gedag zeggen op het planningsburo, omdat ik het ziekenhuis ging verlaten om nieuwe paden te bewandelen. Ook toen was ze zo geïnteresseerd en we deelden met elkaar heel spontaan onze onzekerheden en dromen. Vlak daarna kreeg ze te horen dat ze ziek was en appten we elkaar voor het laatst halverwege september. Het doet me groot verdriet dat ze afgelopen woensdag is overleden. Ik zal haar missen, ook al zagen we elkaar door de verandering van baan niet meer. Ik zal haar herinneren als een warme, hard werkende, liefdevolle, stralende vrouw. Ik wens jullie, familie en vrienden, heel veel sterkte en kracht gewenst.

Warme groet,

Marieke van Zanten

Marieke van Zanten
Een goede buur is beter dan een vere vriend

Lieve Erika,

Sinds wij, Bas en ik in 2002 als jullie buren op de Werflaan kwamen wonen was het raak. Heel fijn contact, altijd klaar staan voor elkaar. Veel lachen en ook weleens een traan, dan pakten we jullie op en gingen op pad. Ikzelf heb super fijne herinneringen aan de tijd dat we op schatjacht gingen, toen ik een tijd zonder werk thuis zat, later toen ik weer werkte gingen we vaak met z'n drieën, veel gezien toen en evenveel gelachen. Die lach. Wat zal ik die missen. Als je lol had, dan had je ook echt lol! Lekker kletsen over van alles en nog wat en over iedereen en van alles en nog wat! Willem als rustige maar een zekere rots in de branding. Ook toen hij het een paar jaar geleden even wat minder had stond je klaar, ik heb me verwonderd dat je toen gewoon ff achter het stuur kroop na jaren niet gereden te hebben en de wagen met Willem soeverein naar huis stuurde. En zo kan ik nog vele bladen vol schrijven. Ik herinner me jou als een lieve vrouw die altijd voor iedereen klaar stond, met raad, daad en appeltaart. Soms verloor je jezelf dan weleens. Ik vind je een dapper mens, die zijn er niet zoveel. Ik zal je vreselijk missen, je lach, je liefde voor de ander. Mag dit een voorbeeld zijn. Lieve Willem, ik wens je veel kracht en sterkte, nu, maar ook voor straks! Ik ben maar een deurtje verder...

Dennis
Lieve Willem, Kevin, Kim, Nina en Brian en zus Karin,

Wij condoleren jullie met het ongelooflijke verlies van Erika. Wij kunnen er met de pet niet bij.

Wat hebben we een vreselijke mooie tijd met haar gehad gedurende onze gezamenlijke voetbalperiode bij Celeritas. 

Erika was een fantastisch mens. Altijd vrolijk, betrokken en belangstellend.  Zij was op het veld en daarbuiten onze rots in de branding. In de lucht niet te kloppen. Een plaag voor elke aanvaller.

Ondanks dat dit alles alweer zo lang is geleden, ligt het nog kakelvers in het geheugen. Wij zijn en zullen haar altijd dankbaar blijven. Haar vergeten zal nooit lukken.

Lieve Willem, Kevin, Kim, Nina en Brian en Karin wij wensen jullie heel veel sterkte toe.

Liefs, Ilona en Margaret
Lieve Erica

Lieve Erica,

Wat was je altijd lief tegen mij als we elkaar zagen.  Het is zo jammer dat ik je niet beter heb kunnen leren kennen.

Ik wens familie en nabestaande veel sterkte met het verlies van Erica

Rust zacht lieverd 

Aida

 

 

Aida
Bedankt! Voor wie je was, voor alles wat je deed. Altijd recht uit het hart, nooit omdat het moest...

Lieve Erika,

Een warme, mooie, sterke, bijzondere en ontzettende liefdevolle vrouw met een hart van stralend goud.

Waar moet ik beginnen? Er valt zoveel over jou te vertellen.

Onze eerste ontmoeting kan ik me nog goed herinneren. 25 jaar geleden. Ik kwam als twaalfjarig meisje op de middelbare school bij Kevin in de klas terecht. Kevin en ik raakten meteen bevriend. Hij vroeg mij met hem mee naar huis te gaan tijdens een tussenuur.

En daar was jij... JIJ lieve Erika.

Met open armen werd ik door jou ontvangen.Ik kwam daadwerkelijk in een heel warm bad terecht. Ik als meisje uit een dorp vond het best spannend in de 'grote' stad Zoetermeer, maar jij gaf mij een heel veilig en liefdevol plekje daar. Jij creëerde een thuishaven voor mij, zonder dat jij daar besef van had. Vele tussenuren heb ik doorgebracht op de Werflaan. Wat hebben wij veel leuke en ook serieuze gesprekken gevoerd met elkaar. Altijd was ik welkom en het was jou nooit teveel. De goedlachse Erika stond keer op keer met open armen klaar. De avonden waarop Kevin voor mij wilde koken, werden jullie 'weggestuurd'. Toch keek ik stiekem altijd uit naar het moment waarop jij & Willem weer thuiskwamen. Dan konden we nog even gezellig kletsen.

Ook in de jaren die volgden na mijn zes jaar op de middelbare school  samen met Kevin, bleven wij contact houden. Tijdens feestjes, verjaardagen of etentjes; het was altijd heerlijk om jou weer te zien. Leuke, grappige en mooie herinneringen ophalen was wat wij dan maar al te graag deden. Uiteraard onder het genot van een wijntje.

Wij verhuisden vorig jaar naar Duitsland en wat wilde jij & Willem dolgraag naar ons toekomen. Helaas mocht dat door die vreselijke ziekte niet meer plaatsvinden. Wel genoot jij volop van alle foto's en filmpjes die ik stuurde. Wat leefde jij altijd ontzettend mee. En keer op keer weer die oprechte interesse. Tot het laatst aan toe bleef jij maar vragen hoe het met mij ging en met ons hotel. Typerend hoe jij was lieve Erika; eerlijk, oprecht en áltijd interesse in een ander.

Ik ben heel blij dat ik jou vorig jaar nog een keer ben wezen bezoeken. Je was op dat moment erg ziek, maar toch genoot je van onze gesprekken. Het was ontzettend fijn om saampjes weer mooie herinneringen op te halen. Het was ineens weer net als vroeger, 25 jaar geleden.

Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik jou heb mogen leren kennen lieverd! Je bent nu een prachtige ster aan de hemel. Een ster die nooit zal ophouden te stralen, want stralen is wat jij altijd deed. Stralen aan de hemel en daarnaast voor altijd een bijzonder plekje hebben in mijn hart.

De foto's bovenaan mijn stukje voor jou heb ik gekozen, omdat jij ze sprookjesachtig vond en zo intens genoot van alle foto's die ik je stuurde van onze omgeving.  

Rust zacht lieve Erika. Je hebt een oneerlijke strijd enorm moedig gestreden. Wat heb ik een bewondering voor jouw doorzettingsvermogen. 

Ik hou van jou en zal jou nooit, maar dan ook nooit vergeten! Prachtvrouw!!!

Alle liefs, veel dikke kussen & de grootste knuffel die maar bestaat.

Sor
Mooie herinneringen

Lieve Erika,

Wat hebben we vele mooie momenten met jou beleefd. Als ik terug denk aan alle leuke en te gekke feestjes was jij daar altijd bij. En bij een feestje hoorde een optreden, zoals de crazymix maar ook de vele weekendjes weg waren altijd super gezellig.

Je stond altijd voor ons klaar en wat heb je je hard ingezet om de crowdfunding voor Ramon te laten slagen. Wat wilde wij dit ook graag voor jou terug doen maar helaas er was geen behandeling in Nederland maar ook niet in het buitenland. 

Lieve Erika, je bent een topvrouw. 

Rust zacht, we zullen je nooit vergeten.

 

Lieve Willem, Kevin, Kim, Nina, Brian en alle andere familieleden heel veel sterkte en kracht toegewenst.

Liefs

Ramon, Karin en Lauren
Dag lieve Buuuuuf!

Lieve Erika, 

of beter gezegd, Lieve Buuf, 

Ik zal jou voor altijd blijven herinneren als mijn eerste, eigen buurvrouw! Toen ik in 2002 met Dennis ons huis kocht aan de Werflaan en vanuit mijn ouderlijk huis ging samenwonen vond ik het best spannend in welke buurt ik terecht kwam. Verhuizen naar ‘n nieuwe stad vanuit dat vertrouwde dorp waar ik woonde! Wie zouden mijn buren zijn? Gaat ‘t wel klikken? Ik had me in Willem en jou geen betere buren kunnen bedenken! Wat ‘n lief, sociaal en zorgzaam stel vormden jullie samen! En wat ‘n leuke herinneringen heb ik aan jullie! Aan jou, Buuf! Je schaterlach, je enthousiasme, je verhalen, maar ook het geluid van het schuiven van de ‘sigarettenmaker’. Eerlijk waar, Erika, de Wereld is ‘n stukje minder mooi zo zonder jou! Je was misschien te goed voor deze Wereld, maar je had hier veel langer mogen blijven! Ik ga je vreselijk missen Buuf! 
Ik wens Willem, Kevin, Kim, Nina en Brian heel veel sterkte met het dragen van dit grote verdriet! En waar nodig, Willem, staan Dennis en ik voor jou klaar! We zitten maar één deurtje bij jou vandaan! 

liefs, 

Bas. 
 

 

De Buufman.
Dag lieve Erika

Lieve familie,

Nogmaals wil ik jullie veel sterkte wensen met het verlies van Erika. 
Wat zal zij gemist worden, niet alleen nu, maar een leegte voor altijd. 
 

Erika, ik zal jou herinneren als een sterke en krachtige persoonlijkheid. Je harde maar geweldige lach. Je vasthoudendheid en sterke mening, die ik waardeerde en die tussen ons wel eens wat botsingen teweeg bracht, maar daarna konden we altijd weer lachen en praten over van alles. 
Je was een kei in je werk op het planningsbureau, je wordt door zoveel mensen in het LangeLand ziekenhuis zo gewaardeerd voor je harde en ook goede werk. 
Je zal hier ook zo gemist worden. 
 

Je ziekteproces heb ik op een afstand gevolgd, constant ook met de hoop dat je hier bovenop zou komen. Ook ik had je nog zoveel meer jaren met je gezin, familie en vrienden gegund. 
 

Helaas mocht dit niet zo zijn. Ik weet zeker dat je nu pijnvrij bent en rust hebt. Ook dat gun ik je, ook al blijft het oneerlijk dat je niet meer bij je lieve gezin bent. 
 

Willem, Kevin, Kim, Nina en Brian, 

Jullie zijn samen sterk, dat hebben jullie de afgelopen maanden laten zien, en zullen dat ook de komende jaren laten zien. Want het gemis zal altijd blijven, maar jullie gaan samen de kracht vinden om weer te lachen, nieuwe herinneringen te maken, en uiteindelijk zelfs weer te kunnen genieten. Juist voor Erika.

Liefs

Saskia van der velde
Lieve Erika

 

Alweer 21 jaar geleden, als 14 jarig verlegen meisje, kwam ik voor het eerst bij jullie over de vloer. Meteen in een warm bad, meteen voelde ik me thuis. Ik was de 4 daarop volgende jaren liever bij jullie dan in mijn eigen huis. Wat heb ik genoten van de vakantie naar Frankrijk en alle gezelligheid op de Werflaan. 

Toen ik daarna als doktersassistente ging werken in 't LLZ bleven we elkaar veel zien en fijn contact houden. 

Weer een paar jaar later als programmacoördinator op de OK was het Erika die ik het liefste aan de telefoon had om dingen mee te regelen. Wat een geweldig gewaardeerde collega was jij. Niemand zo doortastend en fijn om mee te overleggen als jij.

Lieve Eer, voor mij ben je een warme herinnering die altijd zal blijven.

Lieve Willem, Kevin, Kim, Nina en Brian, het grootste verlies is voor jullie. Zorg voor elkaar en maak weer een feestje van het leven zoals Erika dat ook deed. 

Mijn volgende wijntje proost ik op jou, lieve Erika

Sonja Maris
Lieve Willem

Wat ontzettend verdrietig om te horen dat Erika er niet meer is. Ik herinner me haar als een vrolijke, vriendelijke en gezellige vrouw met veel belangstelling voor anderen. En als geweldige oma! Ik zie haar nog voor me als ze jullie kleinzoon kwam halen op school. Andre en ik wensen jou en je familie heel veel sterkte de komende tijd. We denken aan jullie!

Heel veel liefs!!

Andre en Mariella