phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
aa
bb

Eugène van Koppen

-
Beetje bij beetje moesten we je verlaten.
We konden uiteindelijk
niet goed meer met je praten.
Die blik, die stilte, dat deed zeer,
de man van vroeger was je niet meer.
We zagen heel goed je stille verdriet,
maar helpen konden we je niet.
Heel lang al een beetje afscheid, nu voorgoed.

Uitvaartinformatie

De afscheidsbijeenkomst zal plaatsvinden in de aula van crematorium Meerbloemhof, 
Buytenparklaan 1 (wijk 17) in Zoetermeer, op woensdag 4 september om 14.45 uur. 

Aansluitend halen we graag herinneringen met u op in restaurant Hoeve Kromwijk, 
Voorweg 133 in Zoetermeer.

In plaats van bloemen liever een bijdrage voor Stichting ParkingsonFonds: NL10ABNA0504201530.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Eugène van Koppen

Deel deze pagina
Karien de Bont
Rust zacht Eus.
Linda van Gelder
Dag lieve Eus

Verdrietig te horen dat Eus er niet meer is. Altijd n fijne collega én lieve vriend voor vele jaren zowel binnen als buiten de brandweer. Greet, Eugène en Dennis veel sterkte de komende tijd, koester de mooie herinneringen. 

Liefs 

Betty en Hans

Betty Wentink
In gedachte

Beste Eus (Greet, Eugene en Dennis en naasten, familie,vrienden en bekenden)

Wat een enorm gemis, ik heb het genoegen gehad met Eus in het bestuur van The Outlaws te hebben gezeten en zelfs trainingen van Eus gehad. Een ware coach en zeer betrokken, ook buiten het ijs, neem de beaujolais primeur avonden, onze oliebollen blitz toernooitjes en later ons gezamelijk team Outlaws 1 en 2 toernooitjes met nog twee externe tegenstanders die wij zo uitzochten dat we altijd wel 1e of 2e werden :) Niet te vergeten de rolhockey trainingen op de rolhockey baan en het haring happen...

Altijd voor de volle 200% inzet, een gedreven man en dat straalde hij ook uit. We zullen je missen.

Sander
Het verlies van een fijne collega

Beste familie van Koppen,

Van harte gecondoleerd met het verlies van Eus.

Het bericht van zijn overlijden kwam binnen als een onverwachte schok. Jarenlang heb ik samen met Eus in een kamertje gezeten in de kazerne in Rokkeveen om de afdeling opleidingen en voorlichting vorm te geven. En als ik daaraan terugdenk kan ik me niet herinneren dat we ooit één woordenwisseling hebben gehad. We hadden daar ons eigen koninkrijkje. Eus was een harde werker en heeft veel betekent voor de brandweer van Zoetermeer en in het bijzonder voor de afdeling opleidingen. We waren geen figuren van 8 tot 5 uur. Samen waren we op 2 juni jarig. Dat scheelde in de kosten van het gebak. En nu is hij er niet meer. Dat is een groot verdriet. Ik hoop dat de dierbare herinneringen toch blijven voortleven. Heel veel sterkte toegewenst.

Gerrit Jorna
Een warm mens.

Als jonkie kwam ik bij de brandweer en Eus moet toen al 50 zijn geweest.

Veel opleidingen gehad en inzetten meegemaakt onder leiding van deze reus.

Een betrokken man die, ook na zijn FLO interesse bleef tonen in de mensen waarmee hij gewerkt had.

Dank!

 

Mike Honings
Eus

Eus rust zacht. Je was een brandweerman in je hart en een goede instructeur. Sterkte voor alle nabestaanden.

Frank Voorham
de foto

Toen ik Eus zijn foto zag wist ik het weer. De vrolijke bedachtzame man, een vakman in hart en nieren. Prettig om mee gewerkt te hebben in mijn vak. Hij zal niet snel vergeten worden.

Fred Lek
Herinnering aan Eugène

In 1968 zijn we tegelijk begonnen als vrijwilliger bij brandweer Leidschendam. Samen de opleidingen gevolgd t/m onderbrandmeester. 4 jaar lang gezamenlijk gereisd naar Delft, Zoetermeer, Rotterdam. Gezamenlijk de hobbels tijdens de opleidingen genomen, gebruikmakend van elkaars kwaliteiten. In 1976 ging je in beroepsdienst in Zoetermeer. Ook in die tijd nog veel samengewerkt op het gebied van opleidingen, o.m. de opleiding Pompbediener in de regio telkens geactualiseerd. Na de pensionering nog regelmatig contact gehouden, waarbij we ook terugkeken op een mooie, spannende, leuke, leerzame en dienende periode bij de brandweer. Brandweervriend, rust nu maar uit.

Klaas Keijzer
Zolang we niets vergeten gaat niets verloren

Fijne en oprechte brandweer-collega.

Altijd in voor een grap, mop of kwinkslag.

Vrolijke en soms ondeugende gezichtsuitdrukking.

Positief ingesteld.

Zelden boos.

Vriendschappelijk mij Mart noemen.

Altijd interesse in anderen.

 

Zo herinner ik mij Eus.

Dank voor je voorbeeld.

Martin Monshouwer
Mijn Mentor bij de Wegenwacht

Lieve Greet, Eugene en Dennis,

Toen ik in 1968 bij de Wegenwacht in opleiding was, moest je verplicht 3 maanden met een mentor mee op pad. Ik had het geluk dat ik Eugene trof. Ik woonde in die tijd op Scheveningen en ging dagelijks op mijn brommer naar de Juliana van Stolberglaan in Leidschendam. Jij Greet werd daar ook een soort van 2e moeder voor mij met je goede zorgen. We hebben wat kunsten uitgehaald in die tijd. We waren bijna berucht! Ter hoogte van de Kostverlorenkade gingen wij op jacht naar losgebroken paarden. Ook kwamen er ernstige ongevallen op ons pad zoals die op Rijksweg 4 bij de Vlakte der Kruiken. We dronken ons bakkie koffie bij café Doejaarden waar we tussen de bedrijven door de compressor van de koelcel repareerden. We repareerden een buitenboardmotor van Jantje de Leeuw (die van het café) Eug vroeg mijn sleutelbos want hij wilde controleren of er al "vonk" was, en die was er.... dus sleutelbos vloog in het water van de Vliet met alle gevolgen van dien. Jullie kwamen regelmatig op bezoek bij ons in Hellevoetsluis. Zo ook een zondag dat de singel achter ons huis stijf bevroren was. Eug was toen met zijn jongens in het ijshockey tijdperk dus met z'n allen het ijs op. Regelmatig namen we bij ons keukenraam een klein cognacje om op te warmen waarbij ik na een gevecht om de puck met mijn kin op het ijs viel. Samen met Eug naar de dokter want het moest gehecht worden waarbij de dokter constateerde dat de cognac van uitstekend kwaliteit moest zijn geweest te ruiken aan onze adem. Onderweg (we waren altijd wel in voor een geintje) even gestopt om mijn hoofd professioneel totaal te verbinden om de dames eens lekker te laten schrikken. Sportief als we in die tijd waren gingen we ook surfen op het Haringvliet, het was najaar dus niemand op het water en wij de auto geparkeerd dicht bij het water. en ja hoor toen we terugkwamen stond daar de politie om ons een bekeuring te geven. Eug vroeg aan de agent of hij fooien aan mocht nemen waarop die ontkennend antwoorde dus Eug zei "dan kan ik u niet betalen want ik ben ober van beroep en ik heb alleen maar fooi op zak". Dit zijn maar een paar herinneringen van de vele die we samen deelden. Bedankt Eugene. En Greet heel veel sterkte de komende tijd.

Frits
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van dhr Koppen. 

Wij zullen dhr zeker missen. 

Warme groet, Allcura Thuiszorg

Mark, Bianca, Renske en Marieke 

Allcura Thuiszorg
condoleance

Beste familie van Koppen,

Geschrokken zijn we van het toch onverwachte overlijden van meneer van Koppen.

Een vreselijk aardige en dappere patiënt gaan wij zeker missen.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte voor de komende tijd.

Vriendelijke groeten namens het hele team,

Anneke Habets

GJ Haayen & AM Habets, tandartsen