phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
1
afb

Frank Androise Brinkman

-
DE DOOD VAN EEN MUZIKANT
het doek is gevallen
zijn muziek, uitgespeeld
de laatste adem
een ingedrukte toets
blijft onaangeroerd
de zaal, in stilte

Uitvaartinformatie

Frank is overgebracht naar het CUVO uitvaartcentrum Haagse Duinen, alwaar geen bezoek.
Het afscheid voorafgaande aan de crematie zal plaatshebben in de aula van crematorium Haagse Duinen, Wijndaelersingel 1 te Den Haag, op donderdag 28 juli om 12.15 uur.
Aansluitend komen wij samen in de koffiekamer.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Frank Androise Brinkman

Deel deze pagina
Nooit vergeten we jouw spel

Jouw klanken liggen voor altijd vast op de opnamen van de Big Fun Band. Wat een mooie solo’s heb je gespeeld man. Dat ligt voor altijd vast op de plaat en in ons hart. 

we missen je - rust zacht

Rogier
Gemis

Altijd fijn met Frank samen gerepeteerd Altijd bezig met muziek En  dan de mondstuk experimenten Een bijzondere veelzijdige saxofonist 

Tweede tenor SwingTime Reinja
Het grote orkest hierboven

Ik herinner me een gezellige avond enkele jaren geleden bij ons thuis met jou, Caroline en Roland en vrij veel wijn. Ik kan me niet meer herinneren of jij ook wijn dronk, maar wij in ieder geval wel. Het werd een latertje. Mijn man was er ook bij, je had veel interesse in zijn werk als filosoof. Ik hoopte je nog tegen te komen in het Amnesty kraampje, maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn. Je maakt nu deel uit van het grote orkest hierboven. 

Petra
Purist

Frank speelde fantastische solo's in onze band. Zeer muzikaal en ook heel kritisch op zichzelf én op anderen. Ik vond Frank een purist. Nog maar kort geleden ontdekte hij dat dat z'n spel niet meer zo goed was. Het lag vast aan de saxofoon, dacht ie. Daarna - na veel onderzoeken - de diagnose van deze ellendige ziekte. En de acceptatie. Het is fijn dat we Frank recentelijk nog hebben gezien bij een prachtig concert dat we altijd met hem zullen verbinden. Eeuwige muziek.

Gertjan Withagen, Big Fun Band
Getalenteerd Musicus

De Woodstreet Big Band is zeer geschokt door het veel te vroege overlijden van ons oud bandlid, oud dirigent en de laatste jaren ook trouwe invaller Frank. Zijn spel en prachtige solo's zullen wij ons altijd blijven herinneren.

Wij wensen alle dierbaren, Frank zijn vader en zijn broer in het bijzonder, heel erg veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Woodstreet Big Band
Altijd paraat

Jarenlang was Frank een trouw flexlid van de Amnestygroep en stond vrijwel altijd in de stands op het Julianaplein in Voorburg of bij de Write for Rights acties. Elk rooster dat we rondstuurden werd door Frank als eerste ingevuld. Door Corona hebben we een tijd geen stands georganiseerd en nu wij daar weer mee begonnen viel het ons op dat Frank nu niet meer reageerde op onze datumprikker. Vlak daarna ontvingen we het bericht van zijn overlijden. Een enorme schok. We zullen hem zeker missen, maar zijn ook ontzettend dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor Amnesty, op zijn eigen rustige en kalme manier. We missen hem nu al!

Jeannette Ridder-Numan
Herinnering

Frank wat zal je gemist worden. Ik zelf heb een periode van jouw spel mogen genieten toen jij meedeed met ons toneelstuk. Wat waren we een team, overal traden we op. Er werd een foto gemaakt toen we speelden in het Haags Historisch museum, jij stond voor één van de gigantische schilderijen. Ik zei "Frank waar is je kraag", we moesten er om lachen. Dank voor je prachtige bijdrage aan ons stuk. R.I.P. Frank, speel jij maar mooi door boven.

 

Arline
Gelukkig altijd nog te horen

Frank ken ik alleen maar zoals hij mij kent: invaller bij een bigband.

De keren dat ik met hem samen mocht spelen, verraste hij me altijd weer: wat een sprankelende solo’s!  Gelukkig kan ik hem blijven horen door de opnames. 

Harm Zwamborn
Gecondoleerd

Beste Eelco,

geachte heer Brinkman,

 

Van harte gecondoleerd met het overlijden van je broer en uw zoon.

We wensen jullie veel sterkte toe.

 

Vriendelijke groet,

Bouke & Esther

Bouke Slofstra & Esther Hoorn
Dag Frank

Hoi Frank, 

De vele jaren dat je bij de Big Fun Band lead alt hebt mogen spelen, heb ik als 1e tenor naast je gezeten. Samen met de andere saxen hebben we een strakke sectie kunnen vormen waarbij jouw consequente en duidelijke timing een belangrijk houwvast was. Je kon uitstekend lezen, zodat ik altijd op je kon leunen bij de snelle loopjes en je solo's waren leuk en origineel. Uiteraard had je wel altijd een duidelijke mening waar je niet makkelijk van af te brengen was. Zo hebben we hele discussies gehad omdat je onze oude smoking helemaal niets vond en weigerde je om je overhemd te strijken. Dat laatste heb je tot aan het einde volgehouden. Maar je droge humor zorgde ook voor veel lol en plezier in de sectie en voelde je je altijd erg thuis bij ons. Corona kwam op een heel slecht moment voor je - bij wie niet - en toen we eindelijk weer konden spelen, bleek je teveel verzwakt te zijn en wilde je stoppen. Voor jou was belangrijk dat je of volledig mee kon spelen, of helemaal niet. Je afscheid voelde zo leeg, dat we ter plekke besloten om met een groot aantal leden samen nog een concert te bezoeken. Hier heb je nog zo van genoten dat we dit nog een keer hebben gedaan. Vlak voor je veel te vroege overlijden.

Dag Frank en dank je wel.  

Maarten
Frank, onze saxofonist

Toen wij zondag het trieste bericht ontvingen realiseerde ik me dat we je al jaren niet meer gezien hebben. Jammer, maar zo gaan die dingen soms, helaas.

Wat hebben we een leuke tijd gehad met het Juliet Ros Combo, veel gelachen, gediscussieerd en af en toe samen opgetreden.

Je was zo’n getalenteerd muzikant: soms kreeg je “open doekjes” voor je spel.

Nog veel aan je gedacht, de afgelopen jaren, was ook erg op je gesteld en ik blijf de herinneringen koesteren die we aan je hebben…

Rust zacht Frank.

liefs,

 

Caroline Ros
Heavenly Sax

Het was altijd een feestje om met Frank muziek te maken. Rust zacht Frank.

www.youtube.com/watch?v=9Awzog1Qcuo

 

Roland
Dag Frank

Dag Frank,

Wat een enorm verdriet voor velen van ons dat je veel te vroeg bent heengegaan. In gedachte blijf je bij me als een indrukwekkende en bijzondere persoonlijkheid en een groots muzikant. We hebben veel mooie muziek mogen maken met het combo en de "Big Fun Band". Op de uitvaartplechtigheid kreeg ik pas echt een kijkje in jouw persoonlijke leven. De mooie verhalen van Eelco, je broer ontroerde me. Heel bijzonder dat we elkaar al zolang kennen maar toch uitsluitend alleen als muzikant. Ik zal je missen Frank. Bedankt voor alles!!

Lieve groet,

 

John Boon
Voor Frank

Lieve Frank,

Je was een meester op de saxofoon. Ik slechts een meester in de rechten, maar dankbaar dat ik vele jaren op het stoeltje naast je heb mogen spelen in de Big Fun Band. Ik heb genoten van je spel, veel van je geleerd en je als mens heel erg gewaardeerd. We waren op veel vlakken verschillend, maar we begrepen elkaar wel. Tijdens ons autoritje naar de saxofoonwinkel in Roosendaal hebben we een heel mooi gesprek gehad. Je zal altijd in mijn herinnering blijven als een uitgesproken, intelligent en bijzonder getalenteerd persoon met het hart op de goede plaats. Door ALS is er een veel te vroeg einde gekomen aan jouw leven. Jouw mooie klanken kunnen we gelukkig altijd nog blijven beluisteren.

Rust zacht Frank.

Veel liefs,

 

Arthur
Herinnering aan Frank

Frank kende ik van de Amnesty groep Leidschendam- Voorburg. Diverse keren hebben we samen in een stand  gestaan ergens in Voorburg. Hij was een erg trouwe vrijwillger. Het was fijn om met hem aan de slag te zijn om handtekeningen te verkrijgen voor het verbeteren van het lot van een Mensenrechtenverdediger ergens op de wereld. Frank bleef altijd rustig en ik vond het aangenaam om met hem te praten. Rust zacht Frank.   

Vivian Ackers