phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
afb
afb

Frans van Dijk

-
De zee zingt haar lied,
golven dansen tot ze breken op het strand.
Een zachte wind bespeelt de sporen
die ik achterlaat in het zand.
Voor mij hoeft er geen graf gedolven,
verstrooi mijn as maar langs de waterlijn.
Daar in die weidse ruimte bij de golven
wil ik voor altijd bij mijn liefde zijn.

Uitvaartinformatie

Frans verblijft in de rouwkamer van de Nederlandse Hervormde Kerk Prins Willem III straat 1, Ter Heijde aan Zee, waar gelegenheid is afscheid van hem te nemen en de familie te condoleren op woensdag 3 mei van 19.00 tot 20.30 uur.


Wij nodigen jullie uit om samen met ons met woord en muziek afscheid van Frans te nemen. Dit gaan wij doen in de aula van crematorium Haagse Duinen, Wijndaelersingel 1 in Den Haag, op donderdag 4 mei om 12.30 uur.


Aansluitend vinden wij het fijn jullie informeel te ontmoeten in het sportcafé van De Wielepet, Heijdseweg 9 in Monster.


Als je niet in de gelegenheid bent de plechtigheid bij te wonen, kan deze worden gevolgd via een livestream. Als je dit wilt kun je dat per email aangeven bij René op wielepet@gmail.com, waarna de link wordt toegestuurd.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Frans van Dijk

Deel deze pagina
Hardlopen & zonsverduistering

Wat zal het stil zijn nu we Frans niet meer tegen het lijf rennen in  ‘Meyendel’ . Vele , vele jaren kwamen we hem en zijn hardloopmaatje Aad daar tegen op zondagochtend. De laatste jaren liep ik graag wandelend met hem mee naar de parkeerplaats, blij dat ik Frans zag, dan mocht ik eerder stoppen😅. We praten dan vooral over zijn familie. Wat hebben jullie het fijn met elkaar! En wat was hij trots op zijn kinderen en kleinkinderen. Hij vertelde toen ook graag de geboorte van zijn eerste achterkleinkind te willen meemaken, dat is hem goed gelukt! Ook over zijn ziekte en behandelingen hebben we gepraat. Maar als hij dat welletjes vond vroeg hij altijd naar mijn studie, werk, kinderen, mijn ouders. Zo geinteresseerd altijd in hoe het met ons ging. We zullen jou missen, lieve, positieve, eerlijke Frans. Maar koesteren onze herinneringen aan jou. De zonsverduistering in Belgie met jou & Patrick was zeer zeer bijzonder, nu is de zon in het leven van jouw dierbaren ook wat verduisterd, maar jouw altijd zonnige houding zal niemand vergeten en die biedt ook troost. Vaarwel Lieve Frans🌊

Iris &Baldwin
zijn favorieten kopje

ik heb een kopje meegenomen bij zijn favoriete zaak.

en dat kopje heb ik aan hem gegeven in de wielepet om daar uit altijd koffie te drinken

dick hoogeveen
langs de lijn

met frans (en ouders) langs de lijn  kijken naar onze voetbalheld ; kleinkind Boris ;

Uiteraard vonden wij dat de beste speler van het veld.

mary nobels
Afscheid van Frans

 Wij willen de familie van Dijk condoleren met het grote verlies.En wensen de familie veel sterkte toe in de komende tijd.Door omstandigheden zijn we niet in staat om persoonlijk te komen condoleren.Ik heb ca 25 jaar Frans gekend als een harde werker,de laatste jaren als buurman.Ik heb heel veel respect gehad hoe hij met zijn ziekte omging, hij heeft tot het laatst gevochten voor zijn leven.Zijn humor en optimisme zal ons altijd bij blijven

Frans we zullen je missen,rust in vrede.

Fam. Bron
Herinnering aan Frans

Wij kennen Frans, omdat hij de opa was van onze schoondochter Renee en de laatste twee jaar overgrootvader van Filip. Bij familiegelegenheden zagen we Frans en Elly. Met Frans kon je een leuk en goed gesprek hebben. Wij zochten hem altijd op. Een rustige man. Hij had een brede belangstelling en wist veel te vertellen. Het filosofische 'amor fati' paste wel bij hem. Hij leek het leven te vieren en te omarmen zoals het kwam. Tot voor kort was hij er altijd bij als er iets te vieren viel of als er iets bijzonders was. Wij vonden dat heel sterk van hem, maar hij deed daar heel nuchter over.

Wij zullen Frans missen bij alle gebeurtenissen en vieringen die nog gaan komen. We wensen Elly, de jongens, kleinkinderen en achterkleinkind(eren) veel sterkte, troost en liefde toe.

Annemarie & Ton

Lieve buurman                                    altijd vrolijk aanwezig en onderweg naar de zee. we zullen je missen Jan en Desiree 

Strandvrienden

Het strand ,waar Frans graag kwam om met elkaar te zwemmen of voor een duik. Op zijn fiets vanuit Monster met het windscherm en zijn hulp stokken ,op de bagagedrager. Het vaste plekje op het strand bij elkaar. Als het  windscherm stond , eerst een duik of een rustmoment. Genieten van de zon , ruisende zee, de wind, en met de meeuwen op de achtergrond.& en een boek .Maar Frans was altijd in voor een praatje.We kennen hem als een sociaal & positief lieve man  .

Het Zwemmoment: Altijd gezellig met elkaar. Zijn stok ging mee tot aan de vloedlijn.Voorzichtig de zee in of aan de arm .zodra het ging ,dook hij gelijk in zee,  en wij het nakijken :-)

Einde dag, nog even tijd voor een gember thee. Dan huiswaards want Elly had dan het eten klaar.

Zwemmen van het vroege Voorjaar tot lang in het Najaar (foto 17-11-21)

Wij gaan je missen ..

           Je Strandvrienden ...♡

 " De zon verlicht de plek die jij achterliet."

                        Jeanet .

Strandvrienden.

" DE ZON VERLICHT DE PLEK DIE JIJ ACHTERLIET "

    Strandvrienden ♡

Jeanet