phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
afb
afb

Ger Havenaar - Visser

-
Laat die gezindheid bij u zijn
welke ook in Christus Jezus was

Mama’s laatste woorden waren:
“Ik ga op reis, doei doei”

Uitvaartinformatie

Mama heeft zelf een prachtig plekje uitgekozen op natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem.

Wij nemen in besloten kring afscheid van haar op woensdag 6 juli.

Wij zorgen zelf voor bloemen.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Ger Havenaar - Visser

Deel deze pagina
Lieve Mam

Lieve mam.. wat ben ik blij dat ik jouw dochter mocht zijn.. ik heb je wel de nodige grijze haren bezorgd maar het is allemaal goed gekomen met de ondeugendheid van mij haha.

Dank je wel voor alle fijne jaren met de kinderen ze hebben een fantastische leuke oma gehad ... en wat ben ik blij jou de laatste jaren van dichtbij te mogen ondersteunen met de lichamelijke trubbels maar ook de leuke  uitjes en fijne gesprekken. 

Rust maar fijn nu mam . Tis goed.. kuzzzz

Je dochter Christa
Tot ooit

Lieve Ger 

Wat zijn wij dankbaar om jou in ons midden te hebben gehad.

Wij koesteren de mooie,leuke en fijne herinneringen die we met jou en Rinus hebben gemaakt.In het bijzonder de gastvrijheid,dat Joop zei om half elf s'avonds kom we gaan ff een bakkie doen bij mijn zus,ik zei natuurlijk ben je niet goed?Maar dat vind ze leuk joh,en dat was ook zo.

Mijn persoonlijke herinnering was wel dat ik in een warm bad kwam bij jullie,en dankbaar ben voor alles.

Lieve Ger ik zal je missen.

En hoop TOT OOIT!

Joop en Tineke
Lieve Hanneke en Christa

Na het bericht van het overlijden van jullie moeder wil ik toch een paar mooie momenten uit onze Lange vriendschap sinds 1971 ophalen

 morges   aan het meer van Genève waar we vanaf 1971 op de camping kampeerden. 

Ik met de jongens Jan en Erik en Blackie het hondje. 

De vrolijke vaartrips waterskiën achter de boot met Rinus of Leo achter het stuur. 

Gerda skieede op 1 ski heel elegant over het prachtige water oppervlak van het meer. 

Als de fam Havenaar er was schalde hun lach over de camping!!!

Mijn jaarlijkse bezoekjes werden altijd beloond met veel plezier en jullie gastvrijheid. 

Herinneringen die in mijn hoofd een vaste plek hebben. 

Véél liefs, 

Senneke. 

 

SENNEKE
Sweet memories

lieve tante Ger, 

Mijn 2e moedertje, zeker tijdens de ontelbare logeerpartijtjes. Maar ook mijn eerste zwemlessen kreeg ik van u ,  samen met papa en mama en jullie sint en kerst vieren,  waterskiën op de Brielse Maas, het Haringvliet en vooral op het meer van Genève,  in ons geliefde Morges. Zo veel lol, zo ontzettend veel gelachen, meer dan menig ander ooit in zn leven zal lachen. En de laatste jaren onze open, eerlijke,  soms zelfs pittige gesprekken tot vorige week aan toe. Wat een mooie herinneringen. Ik zal  ze koesteren en wens u een goede laatste reis naar de zo gewenste rust. RiP, liefs van Els

Els Verseveldt-van der Wulp
Mooie foto

Mijn stoere omaatje 

Paul
Lieve Allemaal

Gecondoleerd en heel veel Sterkte met het verlies van jullie moeder oma en onze Tante Ger. Woorden schieten te kort maar onze herinneringen blijven🤍💫⭐️

Anita Souer en Edwin Slag en kids Oremus
Lieve Allemaal

Gecondoleerd en heel veel Sterkte met het verlies van jullie moeder oma en onze Tante Ger. Woorden schieten te kort maar onze herinneringen blijven🤍💫⭐️

Anita Souer en Edwin Slag en kids Oremus
Tante Ger

Bijzondere laatste jaren heb ik met u gehad, zoveel gekletst en gelachen. 
Har en ik genoten ervan!

Tot weerzien in de hemel tante Ger…

 

 

Uw nichtje Cynthia
Genieten met tante Ger

Lieve tante Ger, wat ben ik blij dat ik je de laatste jaren heb mogen leren kennen. 
Eigenlijk alleen maar leuke dingen, lekker lunchen in Wassenaar, aan de plas of bij je kleinzoon Mark! Maar altijd genietend van een glaasje rosé…Leuke gesprekken maar ook mooie gesprekken altijd met veel liefde en humor. We zullen je zeker missen maar weten dat je op een mooie plek bent!

tot ziens…

Harry de Bruijn
Dag lieve Ger

Wat een fijne tijd hebben wij in al die mooie jaren samen met Rinus en Henk gehad.

Dat zijn herinneringen waar ik met veel plezier op terug kijk.

Sterkte gewenst aan jouw kinderen, schoonfamilie, (achter-)kleinkinderen en verdere dierbaren.

Cisca Gordijn
Herinnering aan Ger

Als ik aan Ger denk herinner ik me vooral haar altijd aanwezige optimisme en humor.

Contact met haar zorgde altijd voor een andere kijk op problemen en een lach op je gezicht. 

Ik wens jullie heel veel sterkte in de verwerking van het verlies en de leegte die zij achterlaat.

Corrie van Bruggen van HVD vrouwenclub
Humor,eerlijk,twee benen in de wereld

 

 

Jaren geleden rond 1966 werd er een club ,  H.V.D. genoemd opgericht.  Hervormde Vrouwen Dienst. De bedoeling was om ook buiten de Kievietkerk naar elkaar om te zien. Ook Ger was lid van de club die in de goede oude tijd uit ongeveer 25 dames bestond. We kwamen 1 keer per maand bij elkaar en hadden het over bv. een bijbeltekst of donorcodicil. Gesprekken over Kinderbijbel en zo meer. Uiteraard had Ger een uitgesproken mening.

Ook gingen we uit,  van restaurantje naar restaurantje.  Met de bus naar Berg en Dal, de heilige Land Stichting, Zaanse Schans , Pannenkoeken bij het Panbos, koffie op de Wassenaarse Slag,  de avondzon in zee zien zakken . Ger zei altijd: “Jongens wat is dit leuk”.

 

Ger en Rien hadden een boot en het leek Ger leuk om met de hele club een dag op het water door te brengen.Er was zoveel enthousiasme onder de clubleden dat er nog een vriend mee vaarde met eigen boot en onder het genot van stokbrood,salades, knakworstjes ,fungeerde Rien en vriend als stuurman  en Ger , als goede gastvrouw ons op van alles  trakteerde, afgeblust met een glas rosé.

 

Dan ontvallen er in de loop der tijd zeer gewaardeerde clubleden.Een verbondenheid tijdens afscheidsdiensten was er zeer zeker. Niet alle diensten waren in de Kievietkerk waar soms wel door de cantorij gezongen werd, waar Ger ook lid van was.

 

Nadat Rien overleden was ,hadden Ger en ik een ander kontakt. We spraken over haar opleiding als verpleegster in het ziekenhuis in Leeuwarden,welk ziekenhuis naast de gevangenis stond waar mijn vader gewerkt heeft. We hadden het over inwonen toen we getrouwd waren en dat was ook niet altijd rozengeur en maneschijn. We waren blij toen we een eigen huisje kregen . We hadden het over het werk wat we deden,Ger in winkels, bij de Geheime Dienst Maarheeze, als mantelzorgster  en als hulp in het buurtcentrum bij tafeltje dekje.

We hadden het over de kinderen, kleinkinderen en als kers op de taart de achterkleinkinderen ,en Ger won qua aantal van mij. We bekeken de foto’s op de app en vonden het leuk dat wij als boven de 80 Tiggers nog zo op de hoogte werden gehouden van het reilen en zeilen van het nageslacht.Dat de betrokkenheid er dus was van beide kanten.

Ger vond het nodig dat we als club nog een keer bij elkaar kwamen en hebben gezellig bij Ger gekletst ,het wordt anders zo’n saaie boel zei ze en Bep trakteerde op gebak omdat ze 90 was geworden.

Op een dag vond Ger het nodig dat ik een pop die bij haar stond meenam, ik kwam ten slotte ook voor een groot gedeelte uit Scheveningen . Ik sputterde tegen en zei dat haar kleinkinderen ofzo die pop misschien wel wilden hebben maar Ger was onverbiddelijk: Die pop hoort bij jou en een dochter aanwezig zie nou mijn moeder bepaalt dus..

Een appje: Ik heb pompoenensoep gemaakt ,als je wil breng ik een kopje voor je, straks uur of 11.30 of zet het neer laat maar weten Ger.

Andere keer eten we samen bouillabaisse, franse vissoep en krijg ik te horen dat ik veel te mager ben en veel te weinig eet en dat ik aan de havermoutpap moet. Ik: Ja Ma.

We gaan naar de Ardennen en Ger vertelt dat ze met Rinus in Dinant geweest is en via Frankrijk naar Zwitserland reden met een boot vol met levensbehoeften, dat mocht niet via Duitsland. Ik stuur een foto van Dinant en er is niks veranderde citadel staat er nog steeds en Ger zegt dat ik geniet op mijn oude dag en dat klopt en leuk om te delen.

Elly  ging meest dagelijks langs en ik liep achterom naar binnen en als Ger er zin in had, hadden we een praatje en anders : even goeie vrienden, dan een andere keer.

Appje, als je straks zin hebt even praatje in de achtertuin, en andere keer  ook moest ik een gedicht van Bonhoeffer voorlezen en is echt schitterend  gedicht en we praten over Geloof.

Dan komt de dag dat ik een kaarsje aansteek voor Ger, ze is moe  en ze bedankt me met een emootje van een zoen .Ik gun haar zo van harte de rust die ze zocht. Lieve Groet janny

 

 

 

.

 

 

janny kleinveld
Herinnering

Lieve Ger,

Wat hebben wij jaren met jou Ger en Rien

genoten van de vacantie's in Morges

met heel veel mensen er om heen.

 

Alles werd gevierd!!! Kroonjaren

50 jaar getrouwd.

met z'n allen in de bus

varen op de Linge

Wij vinden het fijn om jou Ger met Rien.

te hebben mogen leren kennen.

 

Wat heb je een mooi plekje uitgezocht.

                      RUST ZACHT.

 

jan en Henny
Afscheid van Ger Havenaar

Ik ken Ger van de HVD en Koen kent haar van het koor.

Ger was een persoon met een  duidelijke mening omlijst met veel humor.

Zij was prettig in de omgang en had goede contactuele eigenschappen.

Jammer dat zij op reis is gegaan met een enkele reisticket.

Wij zullen haar missen.

 

Ada en Koen
Voor ger

Lieve Ger jou laatste woorden tegen mij waren i love you nou i love you to we waren toch vriendinnen en zangmaatjes ben vaak met jou meegereden naar de kerk en we moesten altijd lachen onderweg en nu is het stil heel raar allemaal ik wens Hanneke en christa en partners kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies maar we hebben de foto’s nog liefs fred en ditty van der does

Ditty
Vriendschap

Lieve Ger,wij hadden samen een click het was altijd gezellig als wij samen waren,lekker een wijntje drinken en lachen.

Ik ben blij dat ik langs geweest bent voor dat ik naar Engeland ging en wij hebben lekker in de tuin gezeten met een kopje thee.Ik had al het gevoel dat het de laatste keer was.

Ik hoop dat je een goede reis had.

Doei doei

groetjes Pat

Pat Heidinga