phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Gerardus Straver

-

Uitvaartinformatie

In verband met de maatregelen rondom COVID-19 krijgt u de gelegenheid om persoonlijk van Gerard afscheid te nemen op vrijdag 22 januari van 18.30 tot 19.15 uur.

Voor bezoek of rouwboeketten:
De Laatste Eer, Juniusstraat 4, 2625 XZ Delft.


Gerard zal in besloten kring worden begraven op maandag 25 januari om 11.00 uur. De plechtigheid is live te volgen, stuur voor deze link een email naar:stravertetro@cirkelzorg.nl
 

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Gerardus Straver

Deel deze pagina
Dag meneer Straver

In 1972 heb ik op LEAO Beatrijs in de klas gezeten bij u.

2A u was klasseleraar. In 1973 ben ik van school gegaan, en vanaf dat moment schreven we elkaar... Elk jaar met kerst een kaart met het wel en wee van het jaar. Alle belangrijke gebeurtenissen dat deelde wij.

93 jaar ongelooflijk mooie leeftijd.

Bedankt voor alle mooie woorden die ik van u mocht ontvangen. 

Rust zacht.

Joke Persoon-Witteveen
Fijne collega

Gerard was voor mij een fijne collega. 

Hij was nog echt een ouderwetse biologieleraar, een man van letterlijk de bloemetjes en de bijtjes, Zijn opvolgers waren meer van de wetenschappelijke kant. Hij heeft met zijn onderwijzersstijl veel leerlingen de liefde voor de natuur bijgebracht. Hij was daardoor ook zeer geliefd bij zijn leerlingen, maar ook bij zijn collegae.

Ik herinner me ook het honingmarktje in de docentenkamer, dat hij samen met zijn Diny verzorgde.

Per mail hadden we nog af en toe contact.

Ik zal hem missen, maar altijd in mijn herinnering meedragen.

 

George Koeze
Paradijs

Mooie herinneringen heb ik aan Buitengoed Dorrepaal en aan de contacten met Gerard Straver daar. Zijn bijen woonden daar in "een paradijs", zoals hij het noemde. Alhoewel nu al weer ruim 4 jaar met pensioen denk ik altijd met plezier terug aan de ontmoetingen met hem. Altijd positief en opgewekt. Ik wens de familie veel sterkte, maar wat hebben jullie een geweldig voorbeeld aan hem gehad.

Hennes Claassen
In memoriam Gerard Straver

Gerard was mijn collega aan het St. Maartens College te Voorburg. Daar heb ik hem leren kennen als een leraar biologie die met passie zijn leerlingen kon vertellen over zijn insectenwereld- zijn  bijen. De bijenkasten stonden vlakbij zijn lokaal in een stukje tuin, behorend bij de school; later in de tuin van de conciërge. Onder meer de acacia’s op het schoolplein stonden garant voor vele potten delicate honing, welke Gerard en Diny verkochten op de mooi versierde “honingkraam” in de docentenkamer.

Pas later leerde ik Gerard beter kennen toen hij, getroffen door Meunière, zijn docentschap moest opgeven. Hij bleef echter actief in de school klassieke muziek promoten, net als ik. Het “kaarslichtconcert” in december zette hij luister bij met zijn muziek. Als columnist schreef hij jarenlang stukken in het communicatieblad, vaak columns die uitnodigden om erover na te denken.

Na mijn promotie had ik meer tijd om het contact met Gerard en Diny te intensiveren. Gerard en Diny ontvingen me altijd heel gastvrij; Diny aandachtig en Gerard veelzijdig in gesprekken die als het ware vanzelf ontstonden. We wisselden onze potjes uit: mijn jam tegen zijn honing.

Wat ons ook bond was het feit dat Gerard, als vrijmetselaar, mijn echtgenoot Peter kende. Zij zagen elkaar als ze in het Haags logegebouw met hun eigen loge bijeenkwamen. Gerard was altijd zeer belangstellend naar Peter’s activiteiten betreffende de vrijmetselarij.

Een ander raakvlak was de belangstelling van Gerard voor kunst schilderen. Hij genoot ervan als zijn aquarel goed “gelukt” was. Hij was altijd heel nieuwsgierig naar andermans schilderproducten. Zo hebben we samen onder meer de “Wintersalon” in de Koningkerk bezocht. Een expositie, waar  beroepskunstenaars en amateurs hun werken exposeerden.

Na het overlijden van Diny spitsten onze gesprekken zich steeds meer toe op filosofische onderwerpen. Gerard liet zich kennen als een veelzijdig en erudiet denker, die met groot genoegen onderwerpen inbracht die heel diepgingen, onder meer over de manier waarop mensen zich tot elkaar en tot hun levensovertuiging verhouden.

Hoewel Gerard nooit klaagde was het mij heel duidelijk dat hij Diny erg miste. Ook sprak hij met liefde en dankbaarheid over zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. De covid 16 pandemie heeft een einde gemaakt aan onze gesprekken, niet aan de band die wij hadden.

Peter en ik betuigen hierbij de familie ons medeleven met het overlijden van Gerard. Maar we realiseren ons ook dat Gerard eindelijk weer verenigd is met Diny.

Thea Roodhuyzen-van Breda Vriesman, oud docent St. Maartenscollege
Mooie herinneringen aan Gerard

Beste familie,

 

Ten eerste gecondoleerd met het verlies van een markante maar vooral lieve man. Mijn herinneringen aan hem zijn zeer zoet, niet alleen vanwege de heerlijke honing en de lekker geurende kaarsen en zeepjes die wij (mijn vriendin Annemieke en ik) altijd gewend waren te kopen als Gerard (vaak samen met zijn vrouw) zijn winkeltje weer eens had opgezet in de docentenkamer van zijn en mijn en Annemieke haar school (zij was docent Klassieke Talen), het Sint-Maartenscollege. Ik was daar wiskundeleraar en hoofdredacteur van de schoolkrant (de EMOI) en dat laatste was de oorzaak van mijn meest dierbare herinneringen aan Gerard, want hij liet geen enkele keer dat ik hem de EMOI toestuurde (omdat hij ook toen hij nog bij ons werkte nooit - jaren lang - vergat mij te complimenteren met het meest recent verschenen nummer) na mij een briefje te sturen (in dat fraaie handschrift van hem) met een bedankje (dat ik weer die - voor mij kleine - moeite had gedaan) en steevast een complimentje (vanwege de inhoud) en dat soort - relatief simpel - gebaar tekent zijn correctheid en zijn oprechte interesse in al zijn medemensen (collega's en leerlingen en ongetwijfeld ook jullie, zijn familie), dus ik zal hem nooit vergeten als een van de meest hartelijke mensen die ik heb gekend in mijn leven.

 

Joop van der Vaart, SMC-docent wiskunde (mede namens Annemieke van der Plaat, ex-SMC-docent Klassieke Talen) 

 

J.W. van der Vaart
Meneer Straver

Beste familie Straver,

Als ik dhr Straver op ons landgoed aan zag komen rijden, wist ik het al..hij ging als eerste naar zijn bijen en daarna kwam hij altijd een praatje maken in de winkel van Buitengoed Dorrepaal. We bestelden altijd potjes honing die gretig in de winkel verkocht werden, de klanten kwamen er zelfs voor terug!! Dhr Straver was altijd enthousiast hoe de winkel eruit zag en stond ook altijd op de markten met zijn honing en andere producten, ook gaf hij kleine demonstraties. Fijn dat dhr Straver zolang bij ons heeft kunnen genieten van zijn hobby en interesse in de mens.....Sterkte voor de familie en koesteren de mooie herinneringen ..Ellie van Duijn

Ellie van Duijn van Buitengoed Dorrepaal
Lieve Annette en familie

Lieve Annette, Arnold en familie,

Gecondoleerd met het overlijden van jullie geliefde (schoon) vader en opa.

We wensen jullie heel veel sterkte met dit verlies.

Liefs Sandra en Jan

 

SANDRA HAECK

Gerard was een aimabel mens en een uitstekende leraar.

Pim Mossel
In memoriam Gerard Straver

 

In mijn herinnering, kan ik alleen maar denken  aan al onze ontmoetingen met een glimlach op mijn gezicht. Zowel bij Gerard als Diny. Beiden ongelofelijk lieve mensen, hartelijk en geïnteresseerd, altijd.... Gerard altijd keurig gekleed, helemaal netjes in het pak, prachtig om te  zien.

De laatste jaren zagen wij elkaar wat minder vaak, maar ondanks dat, bleef ik steevast de hartelijke groeten krijgen via Sander en Marion. Ik weet dat dat altijd vanuit een oprechte belangstelling voor mij was. Dat voelde erg bijzonder.

De hartelijkheid van Gerard, de oprechtheid en de leuke gesprekken die wij hadden over allerlei zaken als we samen waren, houden de herinnering aan hem meer dan levendig.

Beste Gerard Jr, Marcel, Sander, Annette en alle verdere familie: ik wens jullie  heel veel sterkte met dit grote verlies. Spijtig dat ik jullie niet persoonlijk kan condoleren in deze lastige tijd, maar weet, ik denk aan jullie.

 

 

 

Bob Tetro
Ere wie ere toekomt

Gerard Straver,

Ik ben je dankbaar.

Toen ik op het Maartens kwam werken was mijn toekomst bepaald niet zeker: onze sectieleider had liever iemand benoemd met wie hij al bevriend was. Het speelde in mijn voordeel dat ik wel volledig bevoegd was, maar het was prettig dat ik altijd op jouw steun en sympathie heb kunnen rekenen.

Ik heb genoten van je honing met die mooie frisse ondertoon en ben altijd op zoek naar imkers die dat kunnen benaderen.

Toen je moest afhaken vanwege je gehoor heb ik wat lessen van je waargenomen en schonk je me de mooiste wijn die je vinden kon: drie grand cru’s uit de Bordeaux en een Beaune premier cru 1972 van de Hospice de Beaune.  Vooral die laatste staat me nog helder voor de geest en was aanleiding om bij een vakantie in de Bourgogne naar het Hospice te gaan.

Je sprak altijd even liefdevol over Diny, over je leerlingen, jouw kinderen, mijn kinderen. Zo had een van je zoons een keer een willekeurige fles wijn uit je rek getrokken om samen met vrienden te savoureren: je stelde vast dat het een grand cru was geweest. Boos? Je reageerde met: “Was hij lekker?” En als je zelf zo’n fles opende wist je dat Diny er een maaltijd bij componeerde: dat kreeg ik regelmatig te horen. En altijd informeerde je ook naar Ria, vandaar de foto.

Ik ben blij dat je zo lang van je kinderen en kleinkinderen hebt kunnen genieten en dat ik ook een plekje in jouw leven heb gehad.

 

Fons Draisma, was docent aan het Sint-Maartenscollege.

Fons Draisma
Gerard en Sint Jan

Beste familie, condoleren hebben Wout Gerritsen en ik vrijdag al gedaan. Een laatste en meest indrukwekkende herinnering blijft voor mij de volgende: Toen jullie Moeder was overleden was er een dankdienst in een kleine kerk (?). Bij het binnendragen van haar kist speelde Gerard zelf op het orgel prachtige en bijpassende muziek. Wij als belangstellenden/vrienden zagen op dat moment Gerard van de ladder afkomen. Dat straalt toch liefde uit voor Diny tot het allerlaatste moment.  

Jullie vader heb ik leren kennen in de Vrijmetselaarsloge Sint Jan rond 1988. Dat was een fijne en warme kennismaking en dat is altijd zo gebleven. Voor mij en anderen speelde hij daar een belangrijke rol, vooral in het menselijke vlak. Naderhand is Sander nog lid geweest van de loge Pythagoras, de opvolger van loge St. Jan. Bij zijn inwijding zei Gerard nog; Eens een broeder, altijd een broeder.

Johan Bouwer
Ons medeleven

 

Als ik aan Oom Gerard denk, denk ik aan zijn warmte en zijn belangstelling voor anderen. Hij vroeg met interesse waarmee je bezig bent en door zijn brede belangstelling kon hij over van alles praten. Rust zacht.

Cornel Straver

Dorien Balster

Graaf Hendriklaan 49, 3818 DL Amersfoort

 

 

 

Cornel Straver & Dorien Balster
Gecondoleerd

Beste kinderen en kleinkinderen van Gerard Straver,

Gecondoleerd met het verlies van jullie vader, schoonvader of opa.

Ik heb bijzonder goede herinneringen aan Gerard. Als collega heb ik hem gewaardeerd om zijn eruditie, zijn inzet voor zijn leerlingen, zijn interesse voor alledaagse zaken - ik herinner mij nog het enthousiasme waarmee hij een computercursus bij mij volgde - zijn collegialiteit - altijd was hij, samen met Diny, aanwezig in de opruimploeg na ieder schoolfeest - en bovenal zijn briljant gevoel voor humor. Ooit zag ik een proefwerk dat hij had gegeven. De leerlingen moesten een aantal botten bij naam noemen van een skelet dat met nummertjes stond afgedrukt op het opgaveblad. Onder het skelet stond de naam van Pierlala III (1860-1913) of iets dergelijks.

Vanaf het eerste jaar dat ik lesgaf op het Maartens (1974) tot de laatste bijeenkomst - de reünie voor oudgedienden waar hij aanwezig was - heb ik genoten van de gesprekken die ik met hem voerde.

Ook bewaar ik nog herinneringen aan Annette, die ooit meeging op de buitenlandse reis naar Engeland en die ik zei dat ik haar nog wel tegen zou komen als zij de volgende zomer door Engeland ging fietsen. En zowaar, in Cambridge, kwamen wij elkaar tegen. Het stemt mij droevig te zien dat Annette en Arnold hun zoon Ernst hebben verloren.

Over Gerard zou ik nog veel meer kunnen zeggen, alles positief.

Ik wens u allen sterkte. Gerard heeft een mooi, lang en gelukkig leven geleid. Dat moet een troost zijn.

Met vriendelijke groet,

Fred Bogers

Fred Bogers
Fijne herinneringen

Beste familie,

als oud-rector van het Sint-Maartenscollege bewaar ik fijne herinneringen aan de ontmoetingen die ik met Gerard heb gehad. Dat was meestal ter gelegenheid van het 'Kaarslichtconcert' waarbij Gerard op onze vleugel speelde aan het begin van de avond. Ook verkocht hij elk jaar de honing die de bijen hadden opgeleverd. Hij was altijd opgewekt en enthousiast, trouw aan de school en het onderwijs!

Ik wens u sterkte en bewaar mooie herinneringen aan Gerard.

Hartelijke groet, Thijs Veraart

Thijs Veraart