phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Dhr Moorrees

Hans Moorrees

-
Blackbird fly, blackbird fly
into the light of a dark black night

Uitvaartinformatie

Hans verblijft tot de dag van de uitvaart in het CUVO uitvaartcentrum Haagse Duinen,

Wijndaelersingel 1 te Den Haag, alwaar geen bezoek.

U kunt een persoonlijke herinnering aan Hans achterlaten op www.cuvo.nl/condoleren

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Hans Moorrees

Deel deze pagina
Een laatste groet

Lieve Hans,

bedankt voor de open gesprekken, de mooie fietstochten, het bladeren in je prachtige fotoboeken en het uitwaaien op het strand. Doe de groetjes aan Joy en fiets je nog af en toe met me mee?! Zoals ik vaak zei; je bent een bijzonder en mooi mens en we kunnen de wereld aan! Ik vergeet je niet. Rust zacht…

Bianca van Doorn
Lieve Hans

We hebben heel fijn samengewerkt in Leiderdorp. Ik denk er vaak aan terug. Helaas blijven alleen de herinneringen en heb je je rust gevonden. Liefs voor de familie. 

Arianne Hogenboom-Wildschut
Peter en Connie

Sterven is als een herfstblad

Sterven is als een herfstblad dat zijn leven heeft voltooid

en dat aan het einde, als zijn levensenergie is weggevloeid, 

een bonte kleurenpracht vertoont,

als het ware een laatste ode aan de schoonheid

het ontzielde blad wordt naar de aarde geblazen

om de gewassen van het volgende jaar te voeden, 

om de cyclus te voltooien van duisternis naar licht,

van aarde naar zon. 
       
    Yehudi Menuhin -violist-

 

Onze condoleances met het overlijden van onze zwager Hans. Hoewel we hem jarenlang niet meer ontmoet hebben, leefde hij in ons hart als we van zijn omgeving hoorden hoe het hem verging. Hij rust in vrede. 

Peter en Connie Oterdoom - De Raadt
5 heerlijke jaren Cardiologie St. Elizabeth Ziekenhuis Leiderdorp

Wat heb ik fijn gewerkt met Hans op de polikliniek Cardiologie. We voelden elkaar aan; hadden dezelfde humor en dat maakte drukke werkdagen zoveel aangenamer. Goede herinneringen aan een uitstapje naar de pacemaker fabriek met een groep collega’s, georganiseerd door Hans.

De viool was zijn passie en ik kan me nog goed zijn tevreden gezicht voor me halen na een succesvol viool concert. Hij was dan helemaal happy!!

Toen het voor mij tijd was om door te gaan naar een nieuwe baan heb ik met tranen in mijn ogen afscheid genomen van een hele dierbare werktijd met Hans.

We hebben nog 2 keer ontmoet; 1 keer in Boston waar ik woon. Bijgekletst met een Stella Artois en een maaltijd in the House of Blues. Hij sprak zo liefdevol over zijn familie!! 

De 2e keer was in Amsterdam tijdens een bezoek in Nederland vanuit Boston. Ook hier weer heerlijk bijgepraat op een zonnig terras!!

We hebben het contact lang weten vol te houden via een jaarlijkse kerst brief die we naar onze Nederlandse bekenden stuurden. Hij reageerde hier altijd op; totdat het stopte.

Hans was een bijzonder mens; hij heeft mijn leven verrijkt.

Sterkte voor familie en vrienden.

Rest in peace lieve Hans,

Love Annemienke

Assistente/secretaresse poli Cardiologie 1982-1987

 

 

Annemienke Buurman-Swierts
Herinneringen aan Hans

Enkele herinneringen aan Hans Moorrees door Sybe Visser, augustus 2022

Hans was een jaarclubvriend en zat vanaf het begin in het clubbestuur. Ons beider belangstelling voor muziek leidde tot een abo voor het Residentieorkest in het Kurhaus. Dat orkest haalde toen nog zijn neus op voor de Stadsgehoorzaal in Leiden. Dus wij op pad met trein en tram. Meer nog dan bij mij, heeft muziek altijd een belangrijke rol in het leven van Hans gespeeld, tot op het laatst.

Ik herinner me vooral ons clubweekend in het tweede jaar, toen we samen een huis in Veere zijn gaan huren. Daar heeft toen de inauguratie van ons nieuwe lid Onno van ’t Sant plaats gevonden. Die stapte over van een andere club. Onno was al huisgenoot van Hans en twee andere clubvrienden aan de Oude Singel.

Hans en ik hadden naar Veere een gammele auto gehuurd. Dat ergerde, maar hij hield het, tot vlak voor Leiden toen we eindelijk gas durfden te geven….

Hans was na zijn artsdiploma geïnteresseerd in de cardiologie en wilde daar meer over weten van mijn vader. Samen met Henk is hij gaan praten: zo is het gekomen!

Iedereen vond Hans aardig. Jammer, dat de relatie met zijn familie toch zo kwam te lijden onder zijn problemen.

Hij ruste in vrede

Sybe Visser
Herinnering

 

Heer Moorrees was graag buiten en in beweging. Ik heb gedurende de afgelopen jaren met hem een aantal fietstochten gemaakt vanuit huize M-F met de duofiets. Gesprekken over Den Haag, over architectuur, etc. En hij dronk graag een biertje op een terras. 

Condoleances voor de familie.  

Nico Schaap

Vaarwel Hans

Ik heb Hans voor het eerst ontmoet ergens begin jaren 2000 tijdens een traditioneel kerstdiner van een vriendenclub in Amsterdam. Daarna min of meer geregeld: Nicolaas Witsenstraat, bij ons op de Leliegracht en vaak samen naar het Concertgebouw. Maar mij beste herinnering aan Hans is zeilen op De Kaag in mijn boot. Op het moment dat hij het roer in handen had was Hans een andere man: hij was vrolijk en zong geheel ontspannen. Al die duisternis die hem dwars zat was op slag verdwenen. Hans rust in vrede! Ernst en Ari

Ernst Weber, Torenlaan 63, 3742 CS Baarn
Herinneringen aan Hans

Ik heb jaren op Kerstavond een diner gegeven voor mensen van wie ik wist dat ze alleen zouden zijn op Kerstavond. Hij was pas in Amsterdam komen wonen en nam de uitnodiging graag aan.

 Hans is daar een paar maal aanwezig geweest. Ook nam hij deel aan een groepje voor concertbezoek.

Hij heeft mij bezocht toe ik overwinterde in Zuid Afrika. Hij kon zijn hobby van vogels kijken in een ander continent in de praktijk brengen.

Ik ben naar Den haag verhuisd en heb het contact verloren. Nu lees ik dat hij ook naar Den Haag is verhuisd naar een adres nog geen 800 meter van mij vandaan. Jammer dat ik het niet geweten  heb.

Peter Sloet tot Everlo