phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

John den Hollander

-
Stilletjes
heb ik je hand
los moeten laten
maar vergeten
doe ik je nooit

Uitvaartinformatie

John is in het CUVO uitvaartcentrum Haagse Duinen, alwaar geen bezoek.
 

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor John den Hollander

Deel deze pagina
We'll meet again

Grote vriend. We hebben elkaar in 1964 leren kennen en het is mij altijd een eer geweest jouw vriend te mogen zijn. Je bent veel te vroeg gegaan niet alleen voor Marion, de kinderen, kleinkinderen, je zus en broer maar ook voor je vrienden die je in normale doen elke 2 weken zag. We gaan je erg missen gozer. Goeie reis en we'll meet again.

Bandi Verpoorten
Mooie herinneringen aan John

Het zal ongeveer 1981/1982 zijn geweest dat John op de Duinstraat onze ploegchef werd, samen met Joop v/d K. John hield wel van feestjes en die hebben we dan ook regelmatig gehad in de bar van Hotel de Schuur op Scheveningen. Toevallig hebben wij er nog héél recent foto's van gezien en hebben wij, ieder afzonderlijk, nog ff aan John gedacht. Het huwelijk van Roel de G. in Emmeloord waar wij met de hele ploeg bij waren. Het zijn voor ons mooie herinneringen aan een mooie kerel met zijn zwarte krulletjes en grote zwarte snor toen. Tonnie en ik zijn jou al die, bijna 40 jaren, nooit vergeten. Door onze verhuizing naar Enschede in 1989 hebben wij het contact met jou verloren, John. Wij schrokken gisteren van het bericht van jouw overlijden, 69 jaar oud. Wij wensen jouw nabestaanden en allen die jou lief hadden véél sterkte en kracht toe om het verlies van jou te kunnen dragen. Je zult in onze gedachten voortleven, John, tot in de lengte der dagen. John, Rust nu in Vrede.

Guido en Tonnie van Vriesland-Gosseling
Triest bericht

Wat een triest bericht John,

Zo kort kunnen genieten van jouw pensioen.

Wij werkten samen aan het prachtige bureau de Heemstraat. Jij als klachtenbehandelaar en ik als een van de medewerkers die ervoor zorgde dat jouw werkvoorraad op peil bleef. 
Ik heb goede herinneringen aan onze samenwerking en onze gesprekken.

Ik wens alle nabestaanden veel sterkte toe!

met een vriendelijke groet,

Michiel Ferwerda

Stil

Wat zal het stil zijn nu John er niet meer is. Altijd een snel en scherp antwoord klaar. Nooit met een mond vol tanden. Ik heb prachtig samengewerkt in m’n tijd aan de Heemstraat en altijd als ik het bureau later bezocht ging ik even langs John. Jammer dat hij niet langer van z’n welverdiende pensioen heeft kunnen genieten. Ik wens al zijn dierbaren de kracht om het verlies te dragen. Rust zacht John!

 

Ab, collega Recherche Heemstraat
Rust zacht beste John

Ik heb en zal de tijd die wij hebben gehad bij de recherche aan de Duinstraat nooit vergeten.  Ik, Corny, kwam daar als broekie in 1979. Jij zat er al en was al een beetje een meneer. Olv. De adjudant Jos Hoogendijk, zo worden chef niet meer gemaakt, en de brigges Van Vliet en neerlandicus Vrolijk, hebben we mooie tijden gekend. Jij was belangrijk voor de stemming. Wat hebben we gelachen zeker toen Maaten van Duijn en Kees Koppes bij elkaar zaten. Ook de visboer Cor Paap, Cor Langereis, de ras socialist en nestor Jan v.d. Woude konden er wat van. Voor het ochtend appèl om 8 uur, lagen we al met pijn in ons buik van het lachen onder de bureaus. Jij als droogkloot droeg er zeker aan bij. Ik heb die tijd nog vele malen aangehaald op andere afdelingen, omdat sfeer zeer belangrijk is voor het werk. 
En dan al de feestjes, die jij regelde in De Schuur aan de Badhuiskade. Onbetaalbaar. Ik heb er nog een bijnaam aan te danken en volgens mij kwam die van jou. Dank.

ik wens de hele familie veel sterkte om dit te vroege verlies te verwerken.

Corny en Anje van Ravenhorst
Wat een man die john

Gelachen dat we hebben met Corny, John Jan van der wou de floor mos Jan de lange Cor lange reis teveel om op te noemen. John een fijn mens en zeer slim. Ik wens hele familie veel kracht en sterkte voor de toekomst

Maarten van Duijn
Afscheid van een vriend en collega

Lieve Marion, Kyra en Bandy

 

Marion, wat een gezellige avonden hebben Carla en ik met John en jou beleefd al is het alweer een paar jaartjes geleden. Veel gelachen, heerlijk gegeten waarbij wij mannen een gezellig biertje dronken. 

 

John als collega en als vriend vele jaren kennen, dat zegt al genoeg. 

Samen gewerkt met John als collega aan de Van der Vennestraat en John leren kennen als een rechercheur betrouwbaar met een tomeloze inzet en ook als het nodig was kritisch naar collega’s en de leiding.

 

Even heb je de politie verlaten en de zaak van je vader overgenomen. Maar de politie bleef toch trekken en gelukkig kwam je terug met weer dezelfde inzet en humor.

 

Lieve Marion, Bandy en Kyra.

Wat een enorm verlies moet het zijn om John te missen, zeker als mijn lieve man en trotse opa zoals jullie op de rouwkaart schrijven.

 

Wij herinneren John als een gezellige, trouwe vent die veel voor anderen over had en heeft betekend.

 

John bedankt en rust zacht.

 

Liefs Carla & Donald Reterink

Carla & Donald Reterink
HET GA JE GOED

Ik heb het genoegen gehad om met jou op een kamer te hebben gezeten, de laatste jaren van jouw carriere aan De Heemstraat.

Ik ken je als een man met heel veel kennis van zaken, gedisciplineerd, groot arbeidsethos, je meldde je zelden ziek, zeer loyaal naar de organisatie, altijd keurig netjes in net kostuum en in voor een geintje. Ook heb je diverse teamchefs van De Heemstraat gevraagd en ongevraagd van advies voorzien.

Je hebt het nodige gezeur en onzin van mij moeten aanhoren maar wat hebben we ook vreselijk gelachen. Mijn dank daarvoor.

Lekker Haags en zeer gevat heeft menig bijdehante, met name mannelijke collega, oa de woorden: "Dat zei je vrouw ook vannacht" naar zijn hoofd gekregen.

John rust zacht en het ga je goed.

Heel veel sterkte voor de familie.

Groet, Silvia

 

 

Silvia
Dankbaarheid

Met grote dankbaarheid voor alle onderzoeken en andere werkzaamheden die hij voor VIK/BIS heeft gedaan denk ik terug aan John. John was nooit te beroerd om ‘gevoelige’ onderzoeken of andere klussen te doen. Een goede onderzoeker en een aardige vent met een goed moreel kompas. Rust zacht.

 

Evert-Jan de Haan plv. TC VIK politie Den Haag
Lieve opa rust zacht

 Lieve opa nu je er niet meer bent mis ik je.

We konden altijd goed met elkaar we deden altijd kwartet of kaarten

in mijn kindertijd gingen we samen tafeltjes maken 

ik zou je echt nooit vergeten opa wat jij voor hebt gedaan 

alemaal we keken samen naar voetbal en maakte grappen om oma 

lieve opa rust zacht gr Damian Kleinzoon John

Damian den Hollander
Condoleren

John was 33jaar een fijne ,behulpzame buurman en na onze verhuizing altijd contact gehouden.

We zullen hem en de leuke appjes missen.

Veel sterkte voor jullie.

Reni en Michel.

Reni en Michel Mas
Mooie herinneringen

Jeetje John wat had ik jou nog vele jaren gegund om samen met je lieve vrouw Marion, je kinderen en de kleinkinderen te genieten van het leven. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn.

Wat hebben we als collega's veel gelachen en wat hebben we vaak de boel in de maling genomen.We hadden mooie gesprekken over onze op hoog niveau voetballende zoons. Ik zal nooit vergeten dat jij op mijn verjaardagsfeest ( 50 jaar ) Oh Oh Den Haag hebt staan zingen samen met volkszanger Henna Grunholz.

Het zijn zo maar wat herinneringen maar mij wel heel dierbaar.

Rust zacht Gozer!!

Ik wens Marion, Bandy, Kyra, de kleinkinderen en overige familie alle sterkte toe met het verlies van John

Ben Havinga
Te vroeg!

John een fijne collega, het laatst aan de Heemstraat op één kamer. Waar we het met regelmaat in onze gesprekken hadden over de toekomst,ons pensioen. En wie had kunnen bevroeden dat hij maar zo kort van zijn pensioen heeft kunnen genieten!

Wij willen de gehele familie, ons ook al jaren bekend van dubbel zes, heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. 
 

Dick en Joke Hoogenraad.
Rust zacht John

Als hondengeleider werd ik door John uitgenodigd na een ontvangen klacht. Dit was mijn eerste contact met John. Wat een formaliteit was werd een lang en prettig gesprek. Uiteindelijk was het John die mij overhaalde naar bureau De Heemstraat te komen na mijn periode bij de honden. Geen moment spijt van gehad en liep dan ook even regelmatig bij hem binnen voor een babbeltje. 

Rust zacht John. Sterkte gewenst voor de nabestaanden. 

Perry Biemans
Afscheid van een fijne collega.

Ergens in 1983 was John mijn ploegbrigadier aan de Van der Vennestraat. Dat was een prachtige tijd. Veel met John gelachen want hij hield wel van een geintje. Jammer voor Marion en de kinderen en kleinkinderen dat ze niet wat meer tijd met elkaar hebben gekregen. 

Ik wens ze heel veel sterkte met hun grote verlies.

 

 

Rob Zonneveld
het vak geleerd van John

In 1977 kwam ik als jong agentje in de ploeg van John aan bureau Wilhelmina van Pruisenweg.( District 4, 11e sectie) Ik bewaar daar goeie herinneringen aan. Van de "oude" garde, waaronder John, leerde ik de fijne kneepjes van het politievak. Iedereen ging voor elkaar door het vuur. Wat mij altijd is bijgebleven is de indrukwekkend goede rijstijl van John in de zo typerende Mercedes 200 D. Spijtig om te moeten vernemen dat John zo kort van zijn welverdiende pensioen heeft mogen genieten.

Beste John,  rust zacht

Sterkte voor alle nabestaanden.

 

Hans Nering Bogel
Markant figuur

Beste familie, vrienden en collega's, 

Ik heb John leren kennen op het bureau De Heemstraat in de periode van 1997 t/m 2002. 

Hij maakte daar indruk en was zeker geen grijze muis.  Een heel grappige man en die altijd collega's hielp. 

Na 2002 heb ik John niet meer vaak gezien behalve nog een keer op tv in een aflevering van het TV West programma Van de Kaart.  Hierin loopt een verslaggeefster een denkbeeldige lijn uit en ontmoet ze mensen.  Ze had 'het geluk' om met John te spreken ! 

Veel sterke gewenst met het verlies.  

 

 

 

 

 

 

Henk van der Land
goede collega

Beste Familie,

In mijn periode als chef Bedrijfsvoering heb ik enkele jaren intensief met John samengewerkt. In het begin was het voor mij  zoeken naar manier waarop we goed samen zouden werken. Na enkele goede gesprekken hebben wij daarin onze weg daarin gevonden. John werkte  al jaren aan De Heem en kende de 'pappenheimers'. Hij was daardoor voor mij een steun zodat we samen de goede ontwikkeling in gang konden zetten. De manier waarop hij zonder opsmuk en rechtstreeks zijn mening gaf heb ik gewaardeerd. Dan weet je precies waar je aan toe bent. 

Het is jammer dat hij zo kort van zijn pensioen heeft mogen genieten. Koester de mooie herinneringen. Ik hoop en wens jullie toe dat je daarmee het verlies kunt dragen.

Ino Kalker

Beste Marion wat een naar bericht dat John is overleden.

Carla en ik leven ontzettend met jou en de kinderen mee in deze beroerde tijd.

Helaas is het ons niet gegeven, mede in verband met onze eigen gezondheid,

de uitvaart bij de wonen.

Veel sterkte. Piet en Carla.

Piet Jongenengel
Veel te vroeg

Met ongeloof hoorde wij dat John was overleden. Zo,n mooie man met humor en wat meerdere al aangaven een scherpe tong. Maar John mocht die scherpe tong hebben.

Een fantastisch mens en ook een fantastisch collega om mee te werken.

De mensen die je dierbaar zijn zullen je absoluut gaan missen. Enige wat overblijft zijn de mooie herinneringen aan je.

Wij wensen iedereen veel sterkte met dit grote verlies. Je gaat maar zult niet worden vergeten!!

Doei lieverd

 

xxxx 

Wieger en Edith
Rust zacht John

John, gelijk aan Corny zal ik onze recherchetijd aan bureau Duinstraat nooit vergeten. Het was oktober 1978 en we kwamen gelijktijdig en zaten op dezelfde kamer. Jij onder de vleugels van Jan van der Woude en ik bij Jan de Lange. Betere mentoren konden we ons niet wensen. Elke vrijdagmiddag werd er vis gehaald die aan het bureau werd schoongemaakt  om daarna onder het genot van een versnaperingen te worden genuttigd. Het was zoals men zei een bureau met een eigen karakter. Elke middag, tijdens de lunch, verplicht klaverjassen. En inderdaad hebben we in hotel de Schuur, vele uurtjes doorgebracht. Afgelopen maart was ik namens de VGHP nog bij jullie op bezoek i.v.m. jullie 50 jarig huwelijk. John rust zacht.

  

Piet Roos