phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Joop Alsemgeest

-
Al is grote droefheid
in ons hart,
je zien lijden en niet
kunnen helpen,
dat was onze smart

Uitvaartinformatie

In verband met de Corona situatie zijn er beperkingen in de bezoekersaantallen en vinden uitvaarten meestal in besloten kring plaats..
Bezoek en uitvaart zijn uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Daarom wordt niet altijd alle uitvaartinformatie vrijgegeven.
In sommige gevallen kunt u de uitvaart online volgen. Dit is dan op de kaart aangegeven.  

U kunt op de condoleancepagina uw medeleven betuigen aan familie en mooie herinneringen en/of foto’s delen.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Joop Alsemgeest

Deel deze pagina
Condoleance

Gedurende de 1e helft van de jaren zeventig heb ik, als collega en in privé, intensief contact gehad met Joop en Cok. Ik heb warme herinneringen aan de hartelijkheid en gastvrijheid van Joop en zijn vrouw. Ik herinner mij ook dat Joop, Coky, Lien en ik in die tijd een reisje naar Parijs hebben gemaakt. We hebben toen bijzonder veel plezier gehad, waarbij Coky de gangmaakster was. Als collega bij Olivetti heb ik Joop leren kennen als een bijzonder harde werker; ik dacht weleens “Joop een tandje minder kan ook wel”. Toen ik werd geconfronteerd met een nogal gevoelig probleem op het werk heeft Joop mij langs lastige obstakels weten te loodsen. Joop bleek, in al zijn bescheidenheid, een wijs man te zijn.

In de periode na mijn verhuizing naar een heel ander deel van het land is het contact met Joop en Coky verloren gegaan.

In 2014 ben ik weer met Joop, toen helaas al lange tijd weduwnaar, in contact gekomen. Sindsdien bezocht ik hem een paar keren per jaar in Den Haag. Het was een genot om met Joop te converseren bij hem thuis en ook bij de Chinees in de buurt. Uiteraard spraken wij veel over vroeger. De 1e jaren was het geheugen van Joop nog uitstekend; hij wist zich veel te herinneren uit de 1e helft van de jaren zeventig. We wisselden ook wel van gedachten over hedendaagse onderwerpen. Als ik een mening ventileerde kwam het wel voor dat Joop bedachtzaam opmerkte “ja maar heb je het wel eens van die kant bekeken”. Het bleek mij dan dat de wijsheid Joop nog niet had verlaten. Later werd het wat moelijker met het geheugen van Joop; hij had het daar moeilijk mee.

Ik voel mij bevoorrecht dat ik een mens met het gave karakter van Joop heb mogen kennen.

Ik wens Joyce en haar echtgenoot veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

Tot mijn grote spijt is het momenteel voor mij niet verantwoord naar De Haag te komen om de uitvaart van Joop bij te wonen.

Theo Kuster
sterkte

Lieve Joyce & Joop,

Veel sterkte morgen. Denk aan jullie!

Liefs,

rosa 

Rosa Kwee
Een bericht van medeleven vanuit de familie Jansse

Hallo Joyce, we hebben elkaar misschien slechts een of twee keer gezien en misschien gesproken maar toch wil ik graag via deze weg mijn medeleven tonen met het overlijden van je vader, voor ons Jansse-kinderen bekend als ome Joop. We hebben ome Joop heel vaak meegemaakt op verjaardagen van vooral mijn ouders en hem leren kennen als een zeer vriendelijke man die altijd geinteresseerd in ons was en met wie je vooral toen we ouder werden, een leuk gesprek kon hebben. Grappig is dat hij zich vaak vergiste in wie wie was als het ging om mijn broer Rennie (nu Ren) en mij. Veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Toen wij elkaar lang geleden zagen was ik een broekie en jij was denk ik rond de 6 jaar. Ik ben nu 68,  gepensioneerd en heb 2 kinderen, Laura en Sven uit mijn eerste huwelijk en 2 bonuszoons uit mijn tweede huwelijk. Ik woon sinds 2018 in Buinerveen, Drenthe en heb daar een Bed and Breakfast  ("Bijjansse") samen met mijn vrouw, dat heel goed gaat.

Ik hoop dat het met jou goed gaat en mocht je een keer een bericht willen terugsturen dan heb je hier mijn email adres: janssepeter@hotmail.com

Hartelijke groet,

Peter

 

Peter Jansse zoon van Tante Aag en Oom Janus (Max)
Dag lieve Joop

Dag lieve Joop, we gaan je missen. xx

Jojanneke
Sterkte

Lieve Joyce & Joop,

Vandaag is dan het definitieve afscheid van (schoon)vader Joop. Al was het afscheid er eigenlijk al eerder.. Ik heb je vader niet persoonlijk gekend, maar hij was regelmatig onderwerp van gesprek, dus het voelt wel alsof ik 'm een beetje gekend heb. Veel sterkte vandaag en mooie herinneringen zijn gelukkig altijd bij je!

Veel liefs, Els en Leo

Els Bruyn
Uit het oog, niet uit het hart...

Lieve Joyce en Joop,

Sterkte vandaag bij het afscheid nemen van jullie (schoon)vader. Al heeft hij een hele hoge leeftijd mogen bereiken, het blijft toch je vader waar je afscheid van neemt..

Gelukkig blijven de vele herinneringen. Ik heb bewondering voor het vele dat jullie voor hem hebben gedaan.

Lieve groet,

Petra Smaling

Beste Joyce en Joop,

Gecondoleerd met het overlijden van jullie vader en schoonvader.

Ik zal Joop herinneren als de man waarmee ik fijne gesprekken heb gehad.

Wens jullie veel strekte deze dagen.

Herbert Bergman

Herbert Bergman

Beste Joyce & Joop

 

Gecondoleerd met jullie verlies.

Heel veel sterkte gewenst de komende tijd.

 

Jos Bronsteede

Jos Bronsteede
Mijn goede herinneringen aan jou

Ik wens de fam veel sterkte met het verlies

wim witteman