phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Joost de Heer

-
Toen wij op die maandag
Zagen hoe jij daar zo rustig lag
Verlost van pijn, verlost van angst
Want voor de dood zijn we ’t bangst
Die angst voor de dood is niet verdiend
Hij heeft gehandeld als een vriend
Hij heeft je zacht in slaap gesust
Geen pijn, geen angst, tenslotte ….. rust.

Uitvaartinformatie

Joost verblijft tot de dag van de uitvaart in het uitvaartcentrum van De Laatste Eer, locatie Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, alwaar geen bezoek.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen van Joost in de aula van crematorium Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, op vrijdag 7 juni van 9.30 tot 9.45 uur.

De plechtigheid voorafgaande aan de crematie zal aanvangen om 10.00 uur in bovengenoemde aula.

Na de plechtigheid is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de ontvangkamer van het crematorium.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Joost de Heer

Deel deze pagina
Condolaties

Onze condolaties aan alle nabestaanden en heel veel sterkte voor jullie allen 

Willem en Josefina

Lieve opa,

Een lege plek,

een groot gemis.

Een fijne herinnering is al wat er nog is.

Jou te kennen,

vond ik zo fijn.

Je los te laten,

dat doet pijn. 

Yolanda, Harald, Fedor en Ewald

Nel Hans Patrick en Mariska gecondoleerd met het verlies van jullie vader schoonvader en opa sterkte met dit verlies de komende tijd.Het is altijd erg om iemand te verliezen maar het kan ook een hoop rust geven en dat zal in jullie geval ook zo zijn denk ik.

joop en thea

gecondoleerd met het overlijden van 

jullie vader schoonvader opa overgrootvader

wat overblijft zijn de herinderingen

veel sterkte met het verlies 

wij kunnen helaas niet op het afscheid zijn van ome joost

zijn op vakantie helaas

ria de heer

Condolatie

Gecondoleerd met het verlies van jullie Vader, Opa, en Grootvader.

 

Wens u allen sterkte voor nu en de komende tijd.

DIT DE HEER (DOCHTER VAN DIRK DE HEER)
Gecondoleerd

Heel veel sterkte 

Frans en Dunja Guddens
Gecondoleerd

gecondoleerd en veel sterkte. 

R de Heer

Gecondoleerd met het verlies van jullie vader, schoonvader, opa en overgrootopa. 

Heel veel sterkte met alles?

Els de Heer (dochter van Ome Dirk) 

Gecondoleerd met het verlies van jullie vader, schoonvader, opa en overgrootvader.

Namens de kinderen van Janna en Rinus de Heer

John, Wim, Gerda en Martin de Heer
Condoleance

Beste familie de Heer,

Wij condoleren jullie met het verlies van jullie vader, schoonvader en opa. Wij wensen jullie veel sterkte in de komende tijd.

 

Lena en Jan Koster, Dronten
Vaarwel en goede reis Opa Joost (naar Tante Nel)

Joost en Nel waren 23 jaar onze lieve buren en wij koesteren dierbare herinneringen aan beiden.

Het was november 1980 toen er een groene volkswagen Passat onder de gezamenlijke carport aan het Kraaienest parkeerde. Wij stonden boven te kijken uit het slaapkamerraam toen (nog) Joost en Nel, hun inmiddels gestoffeerde woning, aan het Kraaienest 12 betraden. Al snel werden ze (samen) voor ons Opa Joost en Tante Nel. Al snel werden Opa Joost en Tante Nel belangrijk in ons leven en in die van onze kinderen.

Diverse gewoontes slopen er al snel in: de sjoelavonden en niet te vergeten de dagelijkse sjoel trainingen. Je kon de klok erop gelijk zetten. Om half zeven weg en stipt om half tien terug. Het was zo gewoon dat we het heel bijzonder gingen vinden. Wij herinneren nog een avond dat opa Joost alleen terug kwam van het sjoelen zonder Tante Nel. Heel merkwaardig want dat waren we niet gewend. Die avond had Opa Joost ons geholpen met het scheppen van enkele kub's zand om ons straatje mooi te maken, maar diezelfde avond voelde Opa Joost zich niet goed. Tante Nel belde ons vanuit het sjoel centrum en vroeg ons om te gaan kijken. We troffen Opa Joost lijkbleek en ziek aan. Snel een ambulance gebeld en Opa Joost moest naar het ziekenhuis. Gelukkig was hij weer naar enkele dagen thuis. En zoals we inmiddels gewend waren om alle klussen voor ons maar ook voor alle buren te doen.

Vandaag de dag spelen wij met onze kleinkinderen nog steeds op het houten voetbalspel waar hij maanden aan heeft gewerkt. Maar daar bleef het niet bij want zo maakte hij voor ons een prachtige zolderkamer, een aanhanger voor achter de auto, strandstoeltjes die we nog steeds gebruiken, een grote kist voor alle tuinmeubilair, voor menig buur maakte hij van hout een mooie bekleding voor de CV. Begon het plotseling te stormen dan zorgde Opa Joost dat alle ramen snel dicht werden gedaan. Met een ladder ook op de eerste etage. Na het werk nam ik Opa Joost nog wel een mee om te gaan vissen in de buitenhaven van Stellendam. Hij kon daar enorm van genieten. Vaak was Opa Joost en Tante Nel onderwerp van gesprek aan tafel met onze kinderen. Heel af en toe sliepen onze beide kinderen bij Opa Joost en Nel en kwamen dan terug met veel verhalen. Vooral de altijd aanwezige muntjes in broekzak van Opa Joost heeft grote indruk gemaakt op de kinderen en we lachen hier nog vaak om.

Een buurman en buurvrouw als Opa Joost en Tante Nel gun je iedereen. Wij koesteren die mooie momenten. Voor ons was het dan ook een grote verrassing dat ze hadden besloten om na 23 jaar te gaan verhuizen. We sloten een tijdperk af en dat doen we nu ook weer. 

Lieve Joost je bent voor ons een mooie en dierbare herinnering geworden en ondanks dat je aan je laatste reis bent begonnen blijf je samen met Tante Nel in gedachte bij ons. Vandaag brandde de hele dag een kaars voor jou aan het Kraaienest 12, naast het plekje nr 10, een plek wat voor jou zo belangrijk was.

Wij wensen jou een hele goeie reis en groet Tante Nel van ons. Je blijft altijd in onze gedachte in een liefdevolle herinnering.

Rob, Ciska, Dennis en Tim Karremans

Kraaienest 12 Hellevoetsluis

 

Rob Ciska Dennis en Tim Karremans
Opa Joost en Tante Nel

Ook wij hebben veel herinneringen aan Opa Joost en Tante Nel. Jochem was 2 jaar toen hij achter hun hekje om een snoepje vroeg. Dat kreeg hij natuurlijk. Ook voor ons heeft Joost dingen gemaakt. Raamhorren , radiatorombouw en een tuinhekje dat we pas 2 jaar geleden weggedaan hebben.  Als hij iets ging maken voor je, ging hij eerst alle winkels langs waar het het goedkoopste was.  Je wipte vaak bij hun aan en Nel zat te borduren of te puzzelen. Bij het sjoelen was ze de beste van de club. Joost kon leuk vertellen over vroeger vooral over het werken in de ijsfabriek. We vonden het jammer dat ze na 23 jaar vertrokken uit het Kraaienest. Hij kwam wel regelmatig nog even kijken. 

We hebben en houden een mooie herinnering aan Joost en Nel. Ze zijn nog steeds een onderwerp van gesprek bij de mensen aan het Kraaienest.

Arie en Betsy Krijgsman