phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Omslagfoto
Afbeelding

Lies van Agthoven - Straatman

-
Waar je nu bent, ik zou het niet weten;
het is niet in afstand of in tijd te meten.
Ik heb je bij me, diep in mij.
Door onze liefde bestaat er geen voorbij.

Uitvaartinformatie

Op woensdag 1 september nemen we afscheid van Lies. 
Vanwege de Corona-maatregelen kunt u dit volgen om 10.45 uur via de volgende link: https://play.quickchannel.com/play/q18510x 
Wachtwoord: 123456
 

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Lies van Agthoven - Straatman

Deel deze pagina
"Over de dood heen gebeuren er bijzondere dingen"

Elten, 28 augustus 2021

Tante Lies,

 

Mooie herinneringen komen boven wanneer ik aan haar denk. Lieve lach, vergevingsgezind, direct, gezellig, altijd bereid te helpen, biddend voor iedereen.   

Een tante die dicht bij de familie stond.

Tante Lies die als tiener de postbode voor de liefdesbrieven tussen mijn ouders was. Er was nog geen Whatsapp of FaceBook. Direct en indirect heeft ze ertoe bijgedragen, dat ik hier nu kan zitten typen.

Ik was altijd hartelijk welkom bij mijn tante.

Tante Lies heeft mijn moeder lang geleden geholpen een autobiografie te schrijven. Het hele boekwerk heeft ze mooi uitgetypt. Wanneer ik vroeg haar te helpen tikken, zei tante Lies, dat ze het veel te leuk vond om de verhalen uit te typen en zo nogmaals van dichtbij mee te beleven.

De rede waarom ik dit noem was de titel van dit verhaal. Die was: “het leven is een wonder.” Dit is zoals mijn moeder haar leven zag. Vol wonderlijke voorvallen.

Hierdoor ben ik alert geworden op wonderlijke voorvallen.

Zo ook op woensdag 25 augustus 2021. Ik ruimde  mijn kast met papieren eindelijk op, iets waar ik de hele vakantie tegen aan had gehikt.  En vlak voordat mijn broer Paul me belde om te vertellen dat tante Lies die ochtend was overleden, vond ik, tussen de berg rommel, het gedicht dat mijn vader  als jonge man had geschreven, over de dood. Heel mooi en heel gelovig. Ik heb dit gedicht voorgedragen bij zijn eigen begrafenis. Nooit meer aan gedacht en op deze dag, terug gevonden, tussen een berg papier, wat ik op het punt stond weg te gooien. Toeval?

Haar broer heeft haar opgewacht, kan niet anders... Zo lief. Over de dood heen gebeuren er bijzondere dingen. Mijn moeder zou gezegd hebben.. het leven is een wonder.

Het raakt me diep. Mijn geest wordt erdoor wakker geschud en lijkt meer waar te nemen dan het dagelijkse. Vooral liefde. Dit houdt niet op bij de dood.

Tante Lies haar eigen broer zei tegen mij tijdens zijn leven: “ik houd van je, ook al zie je me niet meer.”

 “Lieve tante Lies, ik houd van je, ook al zie ik je niet meer.”

 

Cherita Merk-Straatman

 

 

 

 

 

 

Cherita Merk-Straatman
afscheid

Lieve tante Lies,

Je was de zus van mijn moeder, die helaas veel te vroeg overleden is. Als ik je zie, op foto's en vroeger in persoon, ben ik iedere keer getroffen door jullie gelijkenis. Gelijk, maar ook anders.

Ik herinner me je als een lieve, zorgzame en zachtaardige vrouw.  In het prachtige afscheid wat je gezin je gegeven heeft, komt dat beeld ook naar voren. Van de (schaarse) bezoekjes die jullie zussen elkaar brachten blijft me dat ook bij, je vrolijkheid en belangstelling.

Door zoveel liefde en zorg te geven heb je ook heel veel liefde gekregen.Je bent daarmee echt een voorbeeld voor me. Je blijft zo leven in mijn gedachten en ik probeer je voorbeeld te volgen. Rust zacht lieve tante Lies. Je hebt de wereld een klein beetje warmer en mooier gemaakt.

 

Jolanda van der Marel
Mooi afscheid

Wij herinneren Lies als een lieve, zorgzame vrouw, moeder en oma

En haar lach vergeten wij nooit

 

Je denkt terug aan hoe het was

Met een glimlach en een traan

Onvoorstelbaar 

Dat het leven gewoon doorgaat

De liefde en de herinneringen 

Zullen blijven bestaan

Als een kostbare schat

Voor altijd in je hart

Veel sterkte met het gemis

 

 

 

Ronald en Liz Kuijpers
Lieve Liesie

Wat een mooi en liefdevol afscheid van jou natuurlijk doet het pijn maar ik kijk terug met een dankbaar gevoel dat ik je nicht was.

Ik weet nog dat je mijn pappa en mamma beloofde om voor mij te zorgen en dat heb je met veel liefde en toewijding gedaan. 

Je zal altijd in mijn hart zijn en ik koester de mooie herrineringen aan jou.

Dag lieve Liesie

                           Ik hou van jou 

                                               💕💕💕💕

Connie v.d. Wakker
Met warme herinneringen

Lieve Tante Lies and Familie: Het is al 27 jaar geleden dat ik uit Nederland vertrok, and naast mijn zussen en broer bleef Tante Lies de enige directe band met mijn achtergebleven familie in Nederland. Tijdens de jaren dat het verslechterde met de gezondheid van mijn eigen moeder leerde ik Tante Lies kennen als een liefdevolle en zorgzame vrouw die altijd veel positive energie uitstraalde. Het was dan ook altijd een plezier om een jaarlijks telefongesprek te hebben op haar verjaardag. De laatste jaren werden natuurlijk moeilijker, zoals dat onontkoombaar is voor ons allemaal. Maar dat doet niets af aan een mooi en lang leven. Lang vervlogen tijden komen nooit meer terug, maar worden ook nooit vergeten. De leuke oude foto die ik nog heb ("Liesje op de kleuterschool" staat er in het fotoboek), hier bijgevoegd, is misschien een mooi complement op de foto die bovenaan de pagina staat, om ons allemaal te herinneren hoe lang het leven wel niet is. Met warme herinneringen van ons allemaal.  

Roeland van der Marel
Een mooi mens

Lieve Lies,

Wanneer ik aan jou terug denk zie ik een hele vriendelijke en zorgzame vrouw voor mij.Iemand die altijd belangstelling had voor de mensen om je heen en probeerde te helpen waar het kon.Mijn eerste kennismaking met jou was jouw aantreden als lid van de Huurdersvereniging in het flatgebouw waar wij beiden toen woonden.Niet heel lang kon je deze taak op je nemen omdat de zorgtaken van jouw toenmalige man George steeds meer toenamen.Die zorg deed je met onverminderde toewijding.

In die tijd verloren wij elkaar een beetje uit het oog.Maar op een gegeven moment ontmoetten George en mijn moeder elkaar beneden in de Centrale hal wachtend op vervoer naar het Verpleeghuis in Rijswijk voor de dagbesteding.Oók mijn moeder was toen getroffen door een doorgemaakt herseninfarct.Dit was meteen het moment dat wij elkaar weer meer zagen.

Na het overlijden van George had je op een gegeven moment een relatie gekregen met Gé.Hij was geen onbekende voor jou en dat gaf vertrouwen om na enige tijd te besluiten samen verder te gaan.

"Alleen is maar alleen" vertrouwde jij mij eens toe en je was blij dat jullie elkaar op een andere manier en in een andere situatie hebben "gevonden"Jullie verhuisden naar een ander comfortabel appartement in Rijswijk en konden beiden bouwen aan een nieuwe start.Tijdens mijn bezoekje daar kon ik zien dat je er gelukkig was.

Jouw overlijden,lieve Lies,kwam helaas te vroeg want ik had je nog wat fijne jaartjes samen gegund.Ik vind het fijn dat ik jou heb leren kennen.Een vrouw met het hart op de juiste plek !

       Moge je rusten in vrede !! 

Jouw naasten wens ik veel sterkte met het verlies van een mooi mens !

Loeba Vreuls