phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
aa
bb

Reinie Dijstelbergen -Weima

-
Het is goed zo

Uitvaartinformatie

Reinie is in het CUVO uitvaartcentrum Haagse Duinen,
alwaar bezoek op afspraak met Corné mogelijk is.

In verband met de huidige omstandigheden vindt de crematieplechtigheid in besloten kring plaats.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Reinie Dijstelbergen -Weima

Deel deze pagina

U familie wil ik condoleren met het verlies van uw Moeder, Schoonmoeder en Oma. Jarenlang ben ik haar pedicure geweest in  Ontmoetingscentrum Morgenstond. Vele verhalen kreeg ik te horen en ook nog toen ik thuis bij haar kwam. Tot het niet meer ging voor haar niet en voor mij ook niet. Veel sterkte, met vriendelijke groet,

 

Marina van Woggelum
Herinnering - Reinskjen Dijstelbergen-Weima

Beste nabestaanden,

Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma. We kennen elkaar niet maar door een familieonderzoek heb ik de periode 2011-2015 heel leuk contact gehad met zowel Reinie als Tineke. Ik hoorde via Reinie’s nicht Reinskje Cnossen-Visser dat Tineke in 2019 is overleden, waarvoor ik ook alsnog mijn condoleances wil aanbieden. Wat een verdrietig nieuws. Ik deel hierbij graag nog kort mijn herinneringen aan hen beide. 

Ik studeerde in 2011 geschiedenis aan de UvA en deed ondertussen onderzoek naar mijn familiegeschiedenis en in het bijzonder naar mijn voormoeder Reinskjen Dijkstra-Politiek (1817-1915), zie bijgevoegde foto van haar portretten. Ik wilde graag meer over haar te weten komen. Niet de standaard feitjes van de burgerlijke stand, maar juist de familieverhalen die haar meer tot leven zouden kunnen laten komen. Zodoende kwam ik via Reinskje Cnossen-Visser in contact met Reinie en daarna ook Tineke. Allemaal waren wij nazaten van de ‘âlde Beppe fan Surch’ en allemaal hadden we onze eigen fascinatie voor deze vrouw. Na talloze mailtjes en telefoontjes ben ik in het najaar van 2011 bij Reinie op bezoek geweest in Den Haag. Dat was een memorabele dag. 

Ik kwam die dag met de trein vanuit Amsterdam en juist op het moment dat ik naar haar huis liep kwam ik in een hoosbui terecht. Ik probeerde nog ergens te schuilen maar er was geen redden meer aan. Als een verzopen kat belde ik aan en strompelde ik na de eerste begroeting vervolgens gegeneerd naar binnen. Maar Reinie wist wel raad en al gauw kwam ze met één van haar pantalons aanzetten. Ik moet er nog steeds om lachen: daar zat ik dan als 21- jarige de rest van de dag in een outfit van iemand van 80. Het mocht de pret overigens niet drukken. Ik zou in eerste instantie maar een uurtje blijven, maar uiteindelijk ging ik pas ‘s avonds laat weer terug naar Amsterdam. Tineke was later in de middag ook nog aangeschoven en we hebben met z’n drieën geluncht, om vervolgens de ‘archieven’ in te duiken. 

Beide hebben me ontzettend veel over “onze” familie verteld. Tineke had een stamboom uitgeprint en Reinie heeft vele foto’s en andere mooie historische stukken laten zien (zoals een hemd die Reinskjen Dijkstra-Politiek zelf had gemaakt!). Van het een kwam het ander. Aangezien ik in Zurich (Friesland) ben opgegroeid, vertelde Reinie me ook over de Weima’s (die daar een groentezaak hadden) en verhalen over haar tijd in de oorlog daar. Ze had mijn pake (1922) en zijn zussen goed gekend. Het was een hele leuke dag en ik kwam thuis met zoveel meer informatie dan ik van te voren had gehoopt te krijgen. Daarna hebben we via de mail en telefoon nog geregeld contact gehad. Tineke stuurde ook altijd een felicitatie met mijn verjaardag, dat was zo attent. 

In de laatste jaren was dat contact wel enigszins verwaterd. Toch wilde ik nog graag deze momenten met jullie delen. Ondertussen ben ik afgestudeerd als historicus en hoop ik ooit een boek te schrijven over dit stukje familiegeschiedenis. We gaan zien of dat lukt, maar ik ben in ieder geval dankbaar dat ik in de weg daarnaartoe deze ontmoetingen heb gehad en deze kennis heb vergaard. Het was zo leuk hoe zowel Reinie als Tineke mijn onderzoek aanmoedigden en ondersteunden. Die herinnering blijft bij me, net als die van die dag in Den Haag (in die pantalon!). 

Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. 

Hartelijke groet,

Mark Bergsma - 0652666294/markbergsma90@gmail.com
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van uw moeder, schoonmoeder en oma.

 

Veel sterkte.

 

 

Gerard van der Kraats
Gecondoleerd

Gecondoleerd met het verlies van uw moeder, schoonmoeder en oma.

 

Veel sterkte.

 

Gerard van der Kraats