phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
afb
afb

Wiebe Anne Foppen

-

Uitvaartinformatie

Het afscheid van Wiebe zal in verband met de huidige maatregelen in besloten kring plaatsvinden op maandag 20 juli.


U kunt de plechtigheid bijwonen middels een livestream. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, stuurt u dan een mail naar l.oomes1947@gmail.com.
 

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Wiebe Anne Foppen

Deel deze pagina
een bijzonder, lieve vriend

Wiebe en Lenie heb ik 27 jaar geleden leren kennen tijdens een bezoek aan hen, aan de Mient waar zij toen nog woonden.

Jullie waren toen al jarenlang bevriend met Vincent en ik kwam via hem in contact met jou en Lenie. De eerste indruk was meteen goed, ik kwam binnen in een warm nest en voelde me heel erg welkom.
Het voelde alsof ik al jaren bij jullie over de vloer kwam. 

Wiebe heb ik leren kennen als een sympathieke, lieve, zorgzame en betrokken man. 
Altijd oog voor de ander en zijn liefde voor Lenie spatte ervan af.
Hij was gelukkig en dat stak hij niet onder stoelen of banken.

Je zorg om Lenie, Wiebe, die eerder werd getroffen door kanker, bezorgde je heel veel verdriet en dat was te zien.

Totdat jij ook getroffen werd door die rot ziekte, kort nadat je met prepensioen ging.
Je had zoveel plannen om samen met Lenie te genieten van jullie pensioen na een leven van keihard werken. De plannen om mooie reizen te gaan maken lagen klaar.

Helaas, het heeft niet zo mogen zijn.
De afgelopen jaren zijn heel zwaar voor jou en Lenie geweest, Wiebe.
Maar je was strijdvaardig en liet je niet uit het veld slaan.
En daar heb ik altijd een enorme bewondering en respect voor gehad
en nog steeds. Je hebt gevochten als een beest, alle behandelingsmogelijkheden zijn de revue gepasseerd, maar het heeft helaas niet mogen baten. Je hebt de strijd op moeten geven.

Wiebe, je blijft in mijn hart als een dierbare vriend die ik ontzettend ga missen.

Weet dat het maar een lichaam is dat je achterlaat, dood ben je pas als wij je zijn vergeten en dat zal nooit gebeuren. 

Je heb een speciaal plekje in mijn hart, samen met je lieve, dierbare vrouw, Lenie en dat zal altijd zo blijven!!

Dank voor je liefdevolle, warme vriendschap!!
Ik zal deze voor de rest van mijn leven koesteren.

 

Lieve groet, Elly
R.I.P.
 

 

Elly Kouwenberg
Herinnering aan Wiebe

Lieve Lenie, gecondoleerd met het overlijden van Wiebe. Hij is voor mij altijd een lieve en behulpzame collega geweest. Vaak over van alles gepraat en gelachen. Ook de verdrietige momenten zijn de revue gepasseerd. Ik had jullie zo graag nog hele mooie jaren gegund, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn. Ik wens jou heel veel kracht en sterkte toe.

Joke van den Brand
Een gedreven collega

Dag Lenie ,

Wil je graag laten weten dat het mij schokt te horen dat Wiebe is overleden .

Wij hebben jaren lang als collega’s samen gewerkt op de François Vatel school .

Het was niet zo dat wij veel met elkaar te maken hadden maar wel veel naast het lesgeven regelmatig met elkaar in gesprek geweest .
 

Wat mij het meest is bijgebleven is zijn gedreven en rechtvaardige werkhouding naar leerlingen en collega’s . Niet altijd even gemakkelijk voor zich zelf en soms ook lastig toegankelijk voor sommigen . Ik heb hem vooral leren kennen als een fijne oprechte kerel .

ik wil jou heel veel sterkte wensen in deze tijd van diepe rouw.
in alle respect ,

Max de Mooij 

 

 

 

Max de Mooij
Waarom?

Waarom?

Waarom jij en niet ik. Dat was mijn eerste gedachte na dit bericht over Wiebe.

Peet en ik hebben regelmatig over jullie gesproken en tevens lovende woorden uitgebracht over het doorzettingsvermogen en de hoop dat het uiteindelijk weer wat beter zou gaan..

Het feit dat jullie mij in Westhoff hebben bezocht terwijl je zelf ziek was toont aan hoeveel je om je medemens gaf.  Dit bezoek heeft dan ook veel indruk op mij gemaakt en ik voelde eigenlijk al aan dat dit de laatste keer zou zijn dat ik jou Wiebe, zou zien.

Ik weet ook nog dat wij bij jullie op visite zijn geweest in de Mient. Lang geleden alweer, maar zoals iemand anders ook al schreef, wij waren zeer welkom en warmte omarmde ons.

Het is fijn om te weten dat jullie zo goed bij elkaar pasten en dat liefde zichtbaar aanwezig is.

Dat blijft, dat gaat niet over.

Heel veel liefs en sterkte voor jou lieve Lenie.

Henk Neuteboom
Bergen en sneeuw.

Een plek waar je graag wil zijn om de ondergaande zon te aanschouwen. Het kraken van de sneeuw onder je schoenen en rookpluimpjes van je adem die in de lucht verdwijnen. De skies even in pauzestand zodat je van dit alles kan genieten voordat je de weg terug neemt naar Lenie. Wat had ik je dit nog gegund lieve Wiebe. Het mocht niet zo zijn en dat verdriet mij zeer.

Geschokt ben ik, tot in mijn ziel.

Gelukkig heb ik nog een mooie foto waar wij samen op staan. Daar zal ik vaak naar kijken en aan je denken.

Lieve Lenie, ik voel je verdriet en leef intens met je mee.

Wees sterk en steun op ons.

Petra Lether
Lieve Lenie,

Ik heb Wiebe gekend als een fijne en eerlijke collega. Je wilde nog zoveel doen toen je met pensioen ging.

Vorig jaar ben je nog bij de school BBQ geweest en hebben we nog even staan kletsen.  Maar je wilde het niet hebben over jouw gezondheid. Want het ging wel zei je toen.

Helaas heb je de strijd niet gewonnen. 

Rust zacht Wiebe.  En veel sterkte voor alle familie en vrienden bij dit gemis.

Carina

Lieve Lenie,

Ik kan het nauwelijks geloven. Wat een vreselijk bericht dat Wiebe is overleden. Ik wens je heel veel kracht en sterkte, voor nu, voor maandag en voor daarna. 

Beste Wiebe, Rest in Peace.

Ditte

Lieve Lenie, 

Wat intens verdrietig dat je Wiebe er niet meer is. Het is zo onvoorstelbaar hem nooit meer te zien.  

Lieve Wiebe, 

Ik wens je een goede reis naar het onbekende.    

En lieve Lenie, ik denk heel veel aan je en wens je alle sterkte, die je nu zo hard nodig  zult hebben.     

Oma LIES ZWIEP
Dag lieve Wiebe

Een man met een mening, die kon koken als geen ander en vooral dé beste maat voor Lenie moeten we loslaten. Veel is voorbij, maar de herinnering aan al die fijne momenten blijft voor altijd.

Ralf, Theo en Lido
Rust zacht

Beste meneer Foppen,

Het eerste wat ik dacht toen ik het bericht had vernomen dat u overleden was, het zal toch niet mijn voormalige docent zijn.

Ik herinner u als een fijne en eerlijke docent. De gesprekken die ik met u heb gehad zijn mij erg bijgebleven, ookal is dit bijna 10 jaar geleden alweer. 

Ik wens u familie veel sterkte.

Rust zacht.

Omar el Khadiri (oud-leerling François vatel school)

 

Omar el Khadiri
Herinnering

Lieve Lenie,

Maandagmorgen in het ziekenhuis, jullie kwamen aanlopen, en met die drie woorden "Wiebe is overleden" zei je het. Dat moest even heel goed tot mij doordringen. Ik kon geen woord uitbrengen op dat moment. Het ging niet goed met Wiebe, maar dit had ik toch echt nog niet vewacht.

Mijn herinnering is zeker de liefdevolle verzorging toen jij ziek werd.  Niets was hem teveel, hij droeg je op handen, en dan de leuke tijd die hij samen met Joop heeft beleefd, samen achter de computer. Ik moet daar nog heel vaak aan denken.

Ik bewonder je zoals je deze moeilijke tijd bent doorgekomen en ik hoop dat het met jou nog heel lang goed mag blijven gaan. Ook namens Annelies, Claudia en Hans gecondoleerd

Veel liefs, Miep

 

Miep van der Zalm
Heel veel sterkte

Lieve Lenie, gecondoleerd en heel veel sterkte met het verlies van Wiebe.

 

Anneke en Roland de Bruin
Goede reis Wiebe

Als ik herinneringen ophaal van Wiebe kom ik automatisch in mijn jeugd terecht. Als eerste op de Gedempte Gracht. Daar woonde mijn opa en oma, voor de mensen die dat niet weten. De kinderen maakte hutten met de wit leren stoelen in de achterkamer en de volwassenen waren aan het kaarten in de woonkamer. Meestal was ik er al als de typische ouderwetse bel klonk. Ik was de oudste dus ik mocht open doen. ik stierde de trap af en daar was mijn tante Lenie gevolgd door mijn ome Wiebe. Alleen zo noemde ik ze nooit. Bij de Oomesjes noemde we iedereen bij de voornaam dus ik noemde Wiebe gewoon Wiebe. 

Als kleine jongen kan ik me Wiebe eigenlijk alleen maar herinneren netjes gekleed in pak. De Oomesjes behalve opa liepen natuurlijk veel liever op gympies met spijkerbroek en een comfortabel zittende trui aan. Wiebe niet. Hij was altijd netjes. Ik snap ook direct dat Lenie viel voor deze lange nette man. Wiebe straalde rust uit. Hij deed mee aan het gesprek maar voerde nooit de boventoon. Vanaf zijn plek bekeek hij de familie maar zou nooit een oordeel geven. Althans zo herinner ik het me. Misschien hing hij als hij alleen met Leen was wel aan de lampen, maar als ik er was dan was hij die rustige oom naast wie je kon zitten zonder op je hoede te zijn. Bij mijn andere ooms, Willem, Adje en Kees was het natuurlijk wachten tot je weer een kieteldood kreeg of door de woonkamer gejonast werd. Bij Wiebe niet, daar was rust.

Af en toe kwam ik wel eens mensen tegen die les van hem hadden... het schijnt dus dat Wiebe best een strenge leraar was. Nou dat kan ik me dus niet voorstellen. Ja hij wist wel altijd de juiste vragen te stellen als ik met hem in gesprek was. Maar streng? Oke ik heb hem 1 keer streng meegemaakt. Ik weet zelfs nog waar we reden toen. Wiebe had toen nog die witte Citroen en we reden bij Metropole op de Groot Hertoginnenlaan. Ik zat achterin en deed al rijdend de deur open. Omdat ik dacht dat ie op slot zat. Dit was de enige keer dat Wiebe streng deed tegen me. Ja als ik er zo over nadenk, ik heb dit voorval onthouden terwijl het niets zeggend was. Oke oke ik kan het me een beetje voorstellen. Maar goed het was 1 keer in de 44 jaar en het was terecht. Dus aan al die leerlingen die vonden dat Wiebe te streng was... dan hebben jullie het er zelf naar gemaakt.

Wiebe en Lenie konden privé en familie prima gescheiden houden. Ik kan dus ook helemaal niks vertellen over vrienden en vriendinnen, alleen Karin, maar dat is een soort familie. Wat ze wel deden was reizen heel veel reizen. Wow daar ben ik jaloers op. Jullie gereis is het fundament van mijn dromen. Later als ik groot ben, dan wil ik net zo veel van de wereld hebben gezien als jullie hebben gezien. En het liefst met een camper. Behalve skiën daar heb ik niks mee. 

En nu maak jij je laatste reis. En kom je daar boven aan en zit opa met Willem een de tafel een kaartje te leggen. Dennie die tegen je opspringt en Oma die met Marlies aan de telefoon zit, die oma waarschijnlijk nog steeds niet verstaat. Maar ze zijn er allemaal, en zijn blij dat ze je weer zien, er is genoeg bij te praten.

Goede reis Wiebe  

  
 

Mike Aponno
Afscheid

Wiebe, je hebt zo hard gevochten maar de strijd verloren en je hebt ons moeten verlaten. Ondanks je eigen ziekte en zorgen had je ook interesse in het welzijn van anderen. Wij kijken terug op goede herinneringen die we met jou en Lenie mochten delen en houden deze herinneringen met veel liefde in ons hart. Wij wensen Lenie heel veel kracht en sterkte en zullen haar helpen waar wij kunnen. Lieve Wiebe rust zacht.

Margreet en Gerard Bieleveld
Dag Wiebe

Lieve Lenie,

Gecondoleerd  met het overlijden van Wiebe en heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken. Voor het laatst hebben we jullie bij Pink Project gezien. Muziek die hij fantastisch vond. Onverwachts hoorde we van Ed dat Wiebe is overleden dit kwam als een schok binnen. Lieve Lenie zoveel mooie jaren samen die nemen ze je nooit meer af!

Lieve groet, 

Guus en Door

Dora Verleer
Sterkte

Sterkte Leni.

 

Len van der Maaten
Groet en sterkte uit de achterhoek

Lieve Lenie,

 

Het overlijden van Wiebe kwam toch nog plotseling. Het weekend ervoor was ik nog even bij jullie op bezoek en ik ben dankbaar dat ik jullie nog samen heb gesproken. Mooie herinneringen opgehaald. Met name bij de wintersport heb ik Wiebe leren kennen als een intelligente fijne kerel.  Maar ook samen met jou als buren van mijn zusje en haar gezin. Verder kregen we een diepere band door jouw oprechte betrokkenheid bij mijn moeder. Ik wens je heel veel sterkte toe en als ik in Den Haag ben kom ik zeker aan. 

 

Lieve groet, Monique

Monique Smeijers