phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Omslagfoto
Afbeelding

Wim Pronk

-
Klaar Bom

Uitvaartinformatie

De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op donderdag 26 januari om 16.30 uur in de aula van crematorium Haagse Duinen, Wijndaelersingel 1 te Den Haag.

Na afloop van de plechtigheid bent u van harte uitgenodigd in wijkgebouw Ons Centrum, Tesselsestraat 59, 2583 JH Den Haag, waar wij met elkaar informeel zullen samenzijn.

Vul uw e-mailadres in en wij sturen u een herinnering.

Benieuwd wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze Privacyverklaring.

Later een bericht plaatsen?
Mail mij een herinnering

Berichten voor Wim Pronk

Deel deze pagina
Dank!

Wim was een lieve vriend voor zowel mijn (overleden) opa en oma. Hij was er voor mijn opa toen hij aan het eind van zijn leven was en daarna voor mijn oma toen zij er alleen voor stond. Ik kan alleen maar eeuwige dankbaarheid tonen.

Rust zacht en bedankt!

Nick Pronk
Lieve Willem

Wat zal je gemist gaan worden ! Je stond altijd voor iedereen klaar, jouw humor en  je grapjes, je kon goed luisteren en we konden met je lachen maar je gaf ook duidelijk je mening als je het ergens niet mee eens was. 
En nu veel te snel ben je er niet meer. 
Vaar wel Willem. 

Fons en Aagje

Lieve Wim

Wat een schok toen ik je overlijdensbericht las. Ik wil je bedanken voor de warme vriendschap die jij had met mijn ouders, jouw vriendschap hielp ons, bij het overlijden van hen, door de moeilijke tijd heen ik kan je daar niet genoeg voor bedanken.

Rust zacht lieve Wim.

 

Leo Pronk
Dag pap

Ik ga je zo ontzettend missen.

Marja Pronk
BESTE WIM

Allereerst wil ik u als naasten van Wim mijn welgemeende condoleance betuigen en jullie allen veel sterkte voor de komende tijd toewensen!

Toen ik, nu al weer bijna 14 dagen geleden op 5 Januari het bericht ontving van mijn Neef Adri Lokker dat hij door Wim was gebeld, en hij hem had verteld dat het niet goed met hem ging was ik behoorlijk geschrokken en had tegelijkertijd nog een sprankje hoop dat er misschien nog iets aan gedaan zou kunnen worden? Helaas heeft dat zo niet mogen wezen!

Wij allen en zo dus ook mijn persoontje hebben Wim als een fijn Mens en goede Collega mogen ervaren!

Ik weet nog wel dat mijn Vader zeer positief was over Wim, toen hij als Machinist bij hem aan Boord zat van de Bever en zo ook later aan Boord van de eerste Orca bij Oom Leen Lokker!

Zelf heb ik niet met Wim gevaren, ik zat op de Barracuda en Wim vnl op de Bokken de Taklift 1; Taklift 3 en de Taklift 2! Natuurlijk waren er wel karweien waar wij met elkaar hebben gewerkt!

Ook weet ik nog wel de Anekdote, dat Wim moest varen en dat men hem niet te pakken kon krijgen, onze bemanningszakenman Leen Spaans had toen de Brandweer maar gebeld en die stond met een ladder tegen jullies of Wim zijn huis, was dat in de koppestokstraat? En dacht Wim dat het een inbreker was die hij te lijf wilde gaan, gelukkig kon de man hem sussenderen dat hij moest varen! Heb uren in oude sleeptrossen gezocht voor het prentje daarvan, maar moet ik jullie vooralsnog verschuldigd blijven!

Heb Wim als een fantastisch Mens en Collega ervaren en was er veel respect! Zal ook een foto van van Wim op de Bever meesturen en staat Wim aan BB.Op de brug de Laadboom te bedienen naast Piet de Jong! De man in het overhemd is mijn Vader! Ik denk dat deze foto bij jullie welbekend zal zijn!

nogmaals veel sterkte, een fijn mens is heengegaan en zullen wij allen hem missen!

 

Wout Lokker, Merellaan 873, 3145 GH te Maassluis
Mijn lieve schoonvader !

Wat een mooie man was jij en zal je voor altijd blijven. Jouw fijne en warme uitstraling, jouw sociale karakter, jouw zorgzaamheid, jouw humor, jouw gezelligheid, jouw behulpzaamheid, jij stond altijd klaar voor anderen, jouw sportiviteit, jouw nuchterheid, jouw gulheid, jouw rust, jouw openheid,  jouw vriendelijkheid, ik  ga het vreselijk missen.

En wat heb ik veel respect voor jou, en wat was je dapper ondanks alle tegenslagen in jouw leven bleef jij positief en dankbaar.

Ik zal nooit vergeten hoe warm en liefdevol jij mij en Dave en Rika hebt ontvangen toen ik in Corine’s leven kwam.

Wat een vreselijk gemis is dit.

En ook al ben je er niet meer om mee te praten, jij zal voor mij altijd een voorbeeld zijn voor een goed en fijn mens. Uit het leven maar nooit uit mijn herinnering.

Rust zacht lieve schoonvader !

René
Verslagen

Uiteindelijk toch  verslagen, Een val van het dak in Bangladesh kreeg hem niet klein , hij kwam er wonder boven wonder weer boven op.

Maar nu heeft die rot ziekte hem ook te pakken gekregen en is er een fijne collega Heengegaan.

Beste mensen heel veel sterkte .

 

 

Ab Quak
Ik zal je missen ome Wim.

Je was de lievelings broer van mijn moeder en de liefste oom voor ons.

Mijn moeder zei altijd, dat je heel veel van je vader weg had, heel zorgzaam en veel interesse in iedereen. En dat was ook zo.

Ikzelf denk, nu zijn jullie allemaal samen in de hemel bij elkaar

Heel veel sterkte Babs, Marja , Corien en familie met dit grote verlies.

Lieve groetjes Adrie Finkelnberg

Adrie Finkelnberg
Lieve Willem, bedankt voor alles!

Lieve Willem, bij de eerste ontmoeting hebben wij jou in ons hart gesloten. Wat een bijzondere man, zo liefdevol , zorgzaam en gezellig. Wat fijn dat onze moeder het zo leuk had met jou. Zo triest dat het nu voorbij is. Maar dankbaar voor de 11 mooie jaren die jullie samen waren. En zoveel mooie herinneringen! Woorden schieten tekort. Voor altijd in ons hart ❤️ Willem bedankt! Veel liefs Michel, Mylène, Dennis en Mary 

Mylène
Lieve zwager

Wim, wat was jij een lieve en behulpzame zwager jij stond altijd voor mij klaar. Als ik ergens hulp bij nodig had en jij hoorde dat zei je altijd ik kom je wel helpen. Wat heb jij veel klusjes bij mij thuis gedaan vooral heel vaak behangen.(het behang wat jij de laatste keer hebt geplakt zit nog op de muur en ook het laminaat wat jij hebt gelegd ligt nog op de vloer).

Ook hebben we vele vakanties samen met de families in Italië doorgebracht. Wat waren die altijd gezellig. Wij hebben het er nog vaak over. Voetbal shirtjes scoren op de markt, bootje varen op het meer waar jij je hoesje met shag in het water liet vallen(toen rookte je nog) als er alleen shag in zat was dat niet zo erg maar er zat ook papier geld in dus moest Marjolein in het water springen om het op te vissen.(gelukkig bleef het drijven). Die herinneringen blijven altijd.

Ook als ik vervoer nodig had bv naar de Ikea belde ik jou met de vraag, Wim wil jij met mij meerijden was het antwoord natuurlijk wil je vandaag, morgen zeg het maar. Niet alleen ik kwam met spullen thuis maar jij kwam ook nooit met lege handen thuis. Je zag vaak iets nam het in je handen bekeek het en zei dan oh dat is best handig ik neem dat ook maar mee. Vraag mij af of je die spullen ook daadwerkelijk ooit hebt gebruikt.

Wim ik wil je bedanken voor dit alles.

Marijke
Droevig nieuws

Twee weken geleden een mail: ernstige boodschap van Willem Pronk.

Nu dan het bericht dat hij is overleden. Bij hetzelfde bedrijf gewerkt, een paar keer ontmoet en nog in Maassluis in de werkplaats met hem gewerkt.

Een rustige bedachtzame collega, dat is wat ik mij herinner. Een fijne man om mee samen te werken. Zo blijft hij in mijn gedachten. Veel sterkte toegewenst bij dit verlies. Vriendelijke groet.

Jan Post
Ome Wim

Ik herinner mij "ome Wim" als een sociale, vriendelijke man. Altijd in voor een gezellig praatje, nooit op de voorgrond tredend en heel behulpzaam. 

Wat een bijzonder gezicht was het om zo veel familie, en dan met name de "ouwetjes" aan het werk te zien in de Perziklaan anderhalf jaar geleden. Net als tijdens de memorabele zondagen bij opa en oma Vrolijk in de Menninckstraat was het ook nu stampvol. En Wim was er in die periode vaak om te helpen. Eind zeventig of niet, behulpzaam als altijd. 

En tijdens verjaardagen altijd even vragen hoe het op werk is; "zit je nog steeds in de Europoort?". Jazeker, nog steeds. "Nou, als je maar plezier in je werk hebt, ja toch?!". Om vervolgens mooie verhalen te vertellen over zijn jaren in de haven. 

Ook vertelde hij vaak vol trots dat hij nog geregeld aan het sporten was.  Een gezonde geest in een gezond lichaam, tot voor kort helaas.

Ook (of misschien: juist) "stille krachten" zullen gemist worden, maar de warme herinneringen blijven!

Martin Vrolijk
Lieve Willem

Mijn eerste kennismaking met jou was bij Verburch. Jij keek naar je kleinzoon en ik naar mijn buurjongen Cristian. En toen kwam onze 2e ontmoeting. Jij was blij dat ik in jullie familie kwam. 

Zo kon ik ook altijd van je genieten als er weer wat moest worden geklust bij Marja. Dan kwam je altijd met je hele hebben en houwen in tasjes en emmers. En je kon het het nog maken ook. 

En wat heb ik genoten van het mosselen eten. Heerlijk vond je dat met een wijntje erbij. Wat was het genieten wanneer we een terrasje pakten zoals bij de laatste maal varen op de Kaag. Wat was je in je element. 

We zullen je spontane bezoekjes gaan missen. (telefoon en laptop). Gelukkig hebben we vlak voor kerst nog heerlijk gegeten en fanatiek gesjoeld met de familie. 

Wim ik zal je voor altijd onthouden en zoals mijn zoons zeggen; 'Wim is een barre man'.  

RIP

Hans van Bergenhenegouw

Lieve Wim,

Je zal ontzettend gemist gaan worden.

Rust zacht

Anneke Vink
Condelance

Lieve allemaal,

We hebben mooie jaren gehad met Wim, hij wilde het altijd gezellig maken, waar zijn favoriet de knakworstjes altijd op tafel kwam.

Wat blijft zijn de herinneringen, sterkte

 

Marja Vrolijk

Rust zacht, lieve ome Wim.

Liefs, Lynn & Fenne 

Lynn en Fenne
❤️Lieve Willem (ouwe zeebonk)❤️

Hoe kon dit nou gebeuren Zo sneu wat jij de laatste weken heb door moeten maken en maar sterk blijven ongelofelijk!!! Maar het duurde te lang jij raakte je reserves kwijt en had er de kracht niet meer voor We gaan je echt missen Babs mist je nu al We zullen goed voor haar zorgen Dennis ik mijn kinderen en kleinkind waar je zo gek van was en jou Opa Hillem noemde wij zagen allemaal dat jij Babs gelukkig maakte Jullie genoten zo van het leven!! Ik kon zo genieten van jouw verhalen over vroeger als je het over Scheveningen had de boten het weer op zee enz Laatst nog zat je te vertellen en zei je op het eind mooi allemaal hè ja Scheveningers onder mekaar Dat schepte vanaf dag 1 dat ik je leerde kennen al een band Ik hoop dat je je rust kunt vinden en zoals mijn vader zou zeggen die Willem was een wereldvent (ik had nog 100 pannen kippensoep voor je willen maken) ❤️

 

Mary Nutbey
Een kleine herinnering

Lieve Familie, vrienden en kennissen van Willem

Willem is in juli 2007 lid geworden van onze vereniging 55Plus Sportief.

Wij hebben hem leren kennen als een man die zich makkelijk aanpaste aan de Tennis Club en wat later eveneens aan de afdeling Dynamic Tenniis, een binnen sport, die zich afspeelde in de Loosduinse Sporthal. Willem was in de sport een zeer enthousiaste deelnemer, soms iets te enthousiast, maar dat werd door iedereen als een pluspunt gezien. Zijn overlijiden kwam als een grote schok, zo plotseling bij ons binnen en er mag gezegd worden dat wij hem behoorlijk missen. Uiteraard wordt het gemis binnen zijn familie en vrienden duidelijk groter gevoeld en wij wensen eenieder daarin sterkte voor de komende tijd.

Namens de vereniging 55Plus Sportief

Het bestuur

Tennisvereniging 55+Sportief
Vaarwel Willem

Heb Willem voor het eerst ontmoet toen hij machinist was op de 400 tons drijvende bok Taklift 2 met als thuishaven Rotterdam. Na jaren is hij overgestapt op de 800 tons drijvende bok Taklift 1. Heb hem leren kennen als een vriendelijke, aardige en hardwerkende man. Altijd vrolijk, altijd op tijd aan boord om de "karren" te starten, ongeacht wat de begintijd ook was. Af en toe een bakkie koffie en een praatje op ons kantoortje bij de ligplaats van de drijvende bokken. 

Na zijn werkzame leven bij Smit Tak (van wat ik weet: sinds 9 augustus 1965) grotendeels op de drijvende bokken, was hij na zijn pensioen regelmatig aanwezig bij de Smit Tak reunie's om samen met oud gedienden herinneringen op te halen van gedane werkzaamheden, karwijen en bergingen. Zei altijd: Dat waren mooie tijden. 

Zijn laatste dagen zijn snel gegaan. Een fijne en zeer gewaardeerde collega en vriend is niet meer.

"Vaarwel Willem"

Wens de familie Pronk samen met Babs (en familie) veel sterkte met het verlies van Willem.

 

 

Siella van der Es
Behouden Vaart Willem

Hallo  lieve familie van Willem 

van harte gecondoleerd met het verlies van jullie allerliefste Vader Echtgenoot, Opa en Vriend.

Voor mij was hij altijd een hartelijke en vriendelijke collega. Kortom een heel warme persoonlijkheid die ik niet ben vergeten en ook nooit zal vergeten.

We hadden heel graag persoonlijk aanwezig willen zijn, maar omdat de dienst zo laat begint moet ik het tot mijn grote spijt afzeggen omdat we morgen ochtend elders vroeg aanwezig moeten zijn.

Hopelijk vinden jullie veel troost bij het ongetwijfeld mooie afscheid van jullie dierbare Willem.

Wij wensen jullie dan ook heel veel sterkte .

Emil en Jessy Peters

Geelgors 22

6446DN  Brunssum

emilpeters@ziggo.nl

 

 

Emil Peters
Rust zacht

Lieve Willem,

Ik ontmoette je toe ik 'kennis' kreeg aan Cees, zo'n 46 jaar geleden. Jij was een rustige, lieve en sociale man en zeer behulpzaam.

Zo hielp je ons ook vorig jaar in de Perziklaan.  Ik zie je nog behang afkrabben, stucen en op je knieën de plinten gronden. Wat een kanjer! Zo was je.

Maar ik weet ook dat je een enorm gevoel voor humor had, stilletjes genietend met zo'n glimlach op je gezicht.

In '97 waren we met een hele groep in Verbania, even relaxen in de tuin van het appartementencomplex. Cees zat een boekje van Haagse Harry te lezen, hardop lachend. Jij zat dat op je gemakje te bekijken en te filmen, meegenietend met die bekende lach op je gezicht. Ik zie het tafereeltje zo voor me.

Misschien kunnen jullie samen herinneringen ophalen.

We zullen je missen lieve man!

Thea