phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Lon

Uitvaartverzorger

Mijn naam is Lon. Ik werk nu 3,5 jaar als uitvaartverzorger. In mijn vorige banen, heb ik allemaal puzzelstukjes verzameld, waardoor ik dit werk nu perfect kan uitvoeren. Het werken als uitvaartverzorger heeft altijd mijn interesse gehad. Ik ben van mening dat je de juiste (levens) ervaring en kennis moet hebben om dit vak goed uit te kunnen voeren. Als 8-jarige maakte ik mijn eerste uitvaart mee. Het is mij altijd bijgebleven dat er allemaal “personen” aan het werk waren in pak, waarvan ik mij afvroeg waar zij zich mee bezig hielden. Het maakte indruk. Dit is mijn allereerste herinnering. Daarnaast heb ik het proces van rouwen zelf meegemaakt, waardoor ik de nabestaanden die ik begeleid haarfijn kan aanvoelen en begrijp waar zij doorheen gaan.
Niet op de voorgrond, maar altijd daar.
Lon

Persoonlijke aanpak

Een persoonlijke aanpak is wat mij typeert in mijn werk. Het menselijk aspect herkennen, de behoefte aanvoelen, hier op acteren, ieders belang in gedachten houden en de waarde van een goed werkend team zien, dat is waar mijn kracht ligt. Ik leg graag en gemakkelijk contact met mensen en geef hen het gevoel dat ik van toegevoegde waarde ben. Nabestaanden kunnen met een gerust hart het regelen en uitvoeren van een afscheid aan mij toevertrouwen. Met mijn nuchtere, positieve kijk op het leven en creatieve mindset ben ik zeer oplossingsgericht. ‘Niet op voorgrond, maar altijd daar ‘, de regie in handen, meebewegend waar nodig. Ik werk vanuit mijn hart en dat is wat mij een goede uitvaartverzorger maakt.

Waardig afscheid

Het is een grote eer dat nabestaanden je zo dichtbij laten komen en een inkijk geven in het leven van de overledene. Het vertrouwen dat zij in zo’n korte tijd aan je geven is heel waardevol. Van een klein intiem afscheid tot aan een grote uitgebreide uitvaart, maakt voor mij geen verschil. Ieder afscheid is voor mij net zo bijzonder. Mijn werk voelt niet als werk. De behoefte van de nabestaanden staat op 1 met daarbij de wensen van de overledene (indien deze bekend zijn). Ik ben mij er altijd zeer van bewust dat ik gevraagd word om de nabestaanden te helpen, zorg, stress en regelwerk uit handen te nemen. Dit betekent voor mij dat ik op het moment van intens verdriet juist de persoon mag zijn die even buiten de emotie blijft en rationeel na kan denken om tot een goed afscheid te komen. Pas als de familie terug kan kijken op een voor hen waardig afscheid, ben ik tevreden, want ik weet dat dit zal helpen in het rouwproces. 

 

Wilt u een melding doen van een overlijden? Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer: (070) 346 95 71.