phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Kosten begrafenis of crematie

Wat kost een uitvaart?

De uitvaartkosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Kiest u voor begraven of cremeren? Welk locatie heeft u in gedachten voor het afscheid? Hoeveel genodigden wilt u bij de uitvaart? Deze vragen en nog heel veel andere keuzes bepalen de totale uitvaartkosten. Bij CUVO maken we dit graag voor u inzichtelijk met onze unieke uitvaartcalculator; een makkelijk hulpmiddel om direct te berekenen wat de kosten van de begrafenis of crematie zijn.

Gemiddelde kosten van een begrafenis of crematie

Een gemiddelde uitvaart kost tussen de € 5.000,- en € 7.000,-.  Maar wat is een gemiddelde uitvaart? De kosten van een uitvaart, crematie of begrafenis zijn erg afhankelijk van uw wensen. Aan wat voor wensen moet u denken:

 • Begraven of cremeren;
 • Afscheid in kleine kring of met veel vrienden en familie;
 • Wel/geen rouwkaarten versturen;
 • Wel/geen advertentie in de krant;
 • Een of meer volgauto’s;
 • Welk type kist;
 • Welk type rouwauto;
 • Een hapje en drankje na afloop.

Deze en meer opties komen voorbij wanneer u de uitvaartkosten gaat berekenen met onze calculator. Wanneer u een beeld heeft van de kosten kunt u ook uw uitvaartwensen vastleggen bij CUVO.

Transparantie in de uitvaarttarieven

CUVO vindt transparantie van de kosten van een uitvaart erg belangrijk. U wilt weten waar u aan toe bent. Daarom hebben wij een online calculator beschikbaar waarmee u afhankelijk van uw wensen inzicht krijgt in de kosten van een begrafenis of crematie. Bij iedere stap kunt u kiezen wat aansluit bij uw wensen. Uitvaartkosten berekenen kan dus heel makkelijk met de CUVO calculator. Wilt u een prijsopgave helemaal op maat? Maak dan een afspraak, wij komen gratis en vrijblijvend bij u langs.

Hoe werkt de uitvaartcalculator?

De calculator loodst u op een eenvoudige manier door alle stappen heen en berekent voor u de uitvaartkosten. Bij elke optie vindt u een toelichting die u verder helpt en begeleidt naar de volgende stap. Zo komen er vragen voorbij met betrekking tot de locatie, het tijdstip van de uitvaart en bijvoorbeeld de catering. Aan het einde van de calculator krijgt u een handig kostenoverzicht.

Wat zijn de mogelijkheden voor financieren van de kosten van de uitvaart?

 • De nabestaanden betalen de begrafenis of crematie.
 • U heeft voldoende geld op uw rekening staan voor het betalen van een uitvaart.
 • U heeft een verzekering afgesloten waarmee u de kosten van de uitvaart betaalt.
 • U zet geld opzij in het CUVO Depositofonds met rente.
 • U financiert de kosten met een combinatie van bovenstaande opties.

Geld opzij zetten in het CUVO Depositofonds voor kosten uitvaart

Geld opzij zetten in het CUVO Depositofonds is gemakkelijk en flexibel. U kunt op elke leeftijd beginnen en u bepaalt zelf welk bedrag u opzij zet. U ontvangt jaarlijks rente over het gestorte bedrag en dat is meestal een hogere rente als bij de bank. Meer informatie depositofonds CUVO

Duidelijkheid over de kosten van een begrafenis of crematie? Ga naar de CUVO calculator en krijg inzicht in de kosten. Naar CUVO calculator.

Liever persoonlijk advies over kosten van een uitvaart?

Krijgt u liever persoonlijk advies over de kosten van een uitvaart? Maak dan een afspraak met onze ledenconsulenten of kom naar het inloopspreekuur in Den Haag. 

Stel online de uitvaart samen

Met de CUVO Uitvaartcalculator kunt u eenvoudig de kosten van een begrafenis of crematie berekenen