phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark

CUVO-Forum lezing door prof. dr. Manu Keirse

Levenslessen over rouw door Manu Keirse

Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en de autoriteit in België en Nederland als het om verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en werden in vele talen vertaald. Op uitnodiging van CUVO Uitvaartzorg en het Forum komt hij ook dit jaar in de Bibliotheek Forum Zoetermeer spreken over "Rouwarbeid". De lezing vindt plaats op 15 oktober van 19.30 uur - 21.00 uur. De lezing in de zaal is inmiddels uitverkocht. Wel hebben we nog kaarten beschikbaar om de lezing online bij te wonen voor € 4,95.
prof. dr. em. Manu Keirse - rouwdeskundige

Het gemis gaat nooit over

Manu Keirse is met zijn troostvolle verhalen uitgegroeid tot de rouwdeskundige van België en Nederland. Tijdens deze lezing zal hij ons meenemen in zijn levenslessen over rouw. Rouwende mensen krijgen vaak te horen: ‘Heb je het nu nog niet verwerkt?’ Maar hoe moet dat dan? Men verwacht dat het je niet meer bezighoudt, dat je er niet meer aan denkt. Het woord ‘verwerken’ impliceert dat iets voorbij is. Het gemis komt terug op alle kruispunten van het leven. Het gaat nooit over, maar hoe moet je ermee omgaan? Manu Keirse gelooft niet meer in rouwverwerking. ‘Je kunt hoogstens een verlies overleven.’

Hoe verricht je rouwarbeid? Belangrijke levenslessen van Manu Keirse

Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten.Hoe doe je dat? En hoe kun je mensen om je heen bijstaan? Hoe ga je als familie, vriend(in) of als collega en werkgever om met degene die rouw heeft? Manu zal hier uitgebreid op ingaan tijdens deze lezing.

Je kunt op vele momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je direct omgeving. Denk aan het sterven van een partner / familielid of een collega, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, verlies van je werk, leven met iemand met een beperking, verlies door onrecht, …

  • Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Hoe doe je dat?
  • Hoe kun je mensen om je heen bijstaan?
  • Wat kun je als familie, vriend(in), collega en werkgever doen?

Praktische informatie

  • Wanneer: 15 oktober 2021
  • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
  • Locatie: Online via Zoom of fysiek in het Forum Zoetermeer
  • Prijs: online   € 4,95   
  • Prijs: fysiek in het Forum € 7,50 (uitverkocht)
  • Kaartjes kan je bestellen via Forum Zoetermeer

N.B. Je ontvangt de tickets direct in je mailbox. De link en instructies voor toegang tot het online platform (Zoom) ontvang je 1 á 2 dagen vóór de activiteit ook in je mailbox.

Deze mooie en inspirerende lezing van Manu Keirse wil je niet missen. Reserveer snel je plek!

Kaartje reserveren

Reserveer online je kaartje bij Forum Zoetermeer.