phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Mieke

Uitvaartverzorger

Mijn naam is Mieke, ik kom oorspronkelijk uit Limburg maar ben een aantal jaren geleden verhuisd naar Rotterdam. In de Randstad heb ik ontzettend mijn draai gevonden, ik ben hier een tijdje geleden bij CUVO begonnen als uitvaartverzorger.
Als ik een uitvaart regel, probeer ik altijd de persoonlijkheid van de overledene naar voren te laten komen.
Mieke

Toch wel een logische stap

Dat ik uitvaartverzorger ben geworden, was in eerste instantie niet voor de hand liggend. Ik heb jarenlang in de hospitality gewerkt, dus mijn achtergrond ligt in de gastvrijheidssector. De diepgang van het ontzorgen, helpen, luisteren en verbinden miste ik in de hotellerie. Want ik wil echt iets betekenen voor mensen, ook al is dit op een moeilijk moment. Dus voor mij voelt het als een hele logische stap om wat ik goed kan, dat is verbinden, organiseren en ontzorgen, op een dieper niveau te brengen. Daarom ben ik uitvaartverzorger geworden.

Iedereen betrekken

Als ik een uitvaart regel, probeer ik altijd de wensen én de persoonlijkheid van de overledene naar voren te laten komen. Dit doe ik door subtiele vragen te stellen tijdens gesprekken die we voeren. Wat ik erg belangrijk vind, is dat alle naasten zich daarbij betrokken voelen. Iedereen mag een actieve rol hebben in het persoonlijk maken van de uitvaart waarbij we zowel de wens van de overledene als de wens van de nabestaanden in een afscheid verwerken. Natuurlijk is de locatie bij een uitvaart een belangrijke factor, maar nog belangrijker is de inhoud en dat we er samen een mooie en waardevolle herinnering van maken waar de familie steun aan heeft in het rouwproces. Ik kijk met de familie waar zij behoefte aan hebben, daarop baseren we de invulling van het afscheid.

De dankbaarheid, het ondersteunen en ontzorgen van mensen zijn de belangrijkste drijfveren in mijn werk. Als mensen na afloop tegen mij zeggen dat ze een waardig en mooi afscheid hebben gehad, precies zoals de overledene of de familie voor ogen had, maakt dat mijn dag of zelfs mijn week. Ik vind het een eer om dit werk te mogen doen, voor en mét de nabestaanden.

Wilt u een melding doen van een overlijden? Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer: (070) 346 95 71.