phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark

Cateringmogelijkheden bij crematorium Haagse Duinen

Wat serveer je bij een uitvaart?

Een high tea, een buffet met Indische hapjes of een mokkagebakje dat oma altijd in huis haalde. Het traditionele plakje cake maakt plaats voor hapjes en drankjes die passen bij de persoonlijkheid van de overledene. Thomas Tubée, manager van crematorium Haagse Duinen in Den Haag, over de trends in catering bij uitvaarten.

TEKST ANS MEIBORG ILLUSTRATIES BART-WORK.NL

Koffie met gebak bij de uitvaart CUVO crematorium Haagse Duinen

Thomas van crematorium Haagse Duinen: “De uitvaartwereld is een stuk opener en transparanter geworden. De generatie die nu de uitvaart van hun ouders verzorgt, heeft soms een ander beeld bij het laatste afscheid dan vroeger gebruikelijk was. Dat zie je terug in het samenzijn na afloop van de uitvaartplechtigheid. De invulling daarvan is gevarieerder en persoonlijker geworden.

Koffie met  gebak bij de uitvaart

Nog steeds worden veel uitvaarten afgesloten met koffie met iets erbij. Daarbij kiezen mensen vaak iets dat is afgestemd op de overledene. Bijvoorbeeld een gebakje of stukje taart dat oma altijd in huis haalde als er gasten kwamen. Alsof je voor de laatste keer bij haar op bezoek bent. Soms hebben mensen zelf in hun wilsbeschikking aangegeven wat ze willen serveren. Zo was er iemand die pastelkleurige macarons wilde trakteren. Maar vaak kijken nabestaanden in overleg met de uitvaartverzorgers hoe ze het afscheid een persoonlijk tintje kunnen geven. De favoriete versnapering van de overledene is daar een onderdeel van.

Het leven vieren met champagne en een lekker toastje met zalm CUVO crematorium Haagse Duinen Den Haag

Het leven vieren met champagne met een lekker toastje zalm

Daarnaast zien we steeds vaker dat mensen de nadruk willen leggen op het vieren van het leven. Ze kiezen ervoor om mooie herinneringen op te halen onder het genot van een glas champagne, wijn of bier, begeleid door een hartig hapje. Deze uitvaarten vinden over het algemeen plaats aan het eind van de middag bij crematorium Haagse Duinen. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn vaak als eerste volgeboekt. In plaats van iets zoets serveren we toastjes of gevarieerde hartige hapjes. Onze ‘Haagse Duinen-plank’ is bijvoorbeeld populair, een borrelplank met koude en warme borrelhapjes.

Ook spekkoek en hartige risolles behoren tot de mogelijkheden bij crematorium Haagse Duinen in Den Haag

Spekkoek en hartige risolles - uitvaartverzorgers weten dat alles mogelijk is

Wij werken bij Haagse Duinen graag met vaste leveranciers en we bereiden alle hapjes kort van tevoren in onze eigen keuken. Dan is het altijd vers en zo kunnen we ook inspelen op de omstandigheden en extra hapjes verzorgen als de bijeenkomst wat langer duurt dan voorzien. In principe is alles mogelijk. Zo hebben we bij crematorium Haagse Duinen ook regelmatig gezelschappen uit de Indische gemeenschap. Dan zorgen we voor spekkoek of hartige risolles, lempers of loempia’s. Ook hebben we een keer een complete high tea verzorgd. Met grote potten thee en etagères met sandwiches, hartige quiches en scones. We hebben overal onze leveranciers voor. Uitvaartverzorgers weten inmiddels dat bij ons vrijwel alles mogelijk is. Een voordeel is ook dat wij slechts één gezelschap tegelijkertijd ontvangen en dat we de ruimte flexibel kunnen indelen. Als er veel gasten van ver komen, regelen we bijvoorbeeld dat mensen voorafgaand aan de plechtigheid iets te drinken en te eten krijgen. Dat kan, omdat de gehele ruimte exclusief beschikbaar is voor één familie. Dat geeft rust en dat is belangrijk bij een afscheid.”

Vaak vinden mensen het fijn om hun wensen over de uitvaart, waarvan de wensen voor de catering onderdeel kunnen zijn,  vast te leggen in een wensendocument. U kunt ook een gratis wensendocument downloaden.

Crematorium Haagse Duinen is mooi gelegen in het groen, dichtbij zee en duinen en direct naast begraafplaats Westduin in Den Haag.

Meer weten over de mogelijkheden bij Haagse Duinen? Lees dan hier verder of neem contact op met Haagse Duinen.